Online fogadás | TippmixPRO

Eubility Group-Békéscsabai ENKSE – Dunaújvárosi KKA

benkse_150spacerdkka_150

NB I női felnőtt 2017/2018. 2. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Dunaújvárosi KKA

22-34 (11-19)

Időpont: 2017. szeptember 16. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária

Versenybírók: Lekrinszki Tivadar, Rácz László

Békéscsaba: Szarka Adrienn (0), Bottó Rózsa (4), Vukajlovic Aleksandra (2), Gidai Eszter (0), Zöldi-Tóth Katalin (4), Walfisch Mercédesz (8), Mihálffy Adrienn (1), Kovács Anett (1), Farkas Kata (0), Kovacevic Jovana (0), Pénzes Laura (1), Popovic Tamara (0), Pintér Zsanett (1), Györkös Rebeka (0).
Vezetőedző: Skaliczki László

DKKA: Monori Orsolya Tekla (1), Takács Dusmáta (1), Dombi Luca (3), Szalai Babett (4), Csapó Kyra Vivien (1), Micijevic Camila (6), Szekerczés Luca (5), Klujber Katrin (1), Bouti Fruzsina (0), Tomasevic Katarina (0), Kovács Anna (6), Kazai Anita (3), Cifra Anita (0), Nick Viktória (0), Grosch Vivien (1), Molnár Beatrix (2).
Vezetőedző: György László

sargalapSárgalapok: Szarka Adrienn (1), Bottó Rózsa (1), Zöldi-Tóth Katalin (1), Szalai Babett (1), Kovács Anna (1), Cifra Anita (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Vukajlovic Aleksandra (2 perc), Mihálffy Adrienn (4 perc), Pénzes Laura (2 perc), Bouti Fruzsina (2 perc), Tomasevic Katarina (2 perc), Kovács Anna (2 perc), Cifra Anita (4 perc), Nick Viktória (2 perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Walfisch Mercédesz (1/1), Farkas Kata (0/1), Szekerczés Luca (3/4), Kovács Anna (1/1).

line

Rossz hazai bemutatkozás, simán nyert a Dunaújváros Békéscsabán

20170916_elore_dkka

A mérkőzés első ziccere a Békéscsaba előtt adódott, azonban Pintér lövését bravúrral hárította Tomasevic. A nagyon fiatal átlagéletkorú csabaiak az első percekben megilletődve játszottak, támadásban rendre elveszítették a labdákat, elemi hibákat vétettek, az újvárosiak pedig indításokból villámgyorsan háromgólos előnye tettek szert. Skaliczki László négy perc elteltével időt kért, de nem használtak az edzői utasítások, továbbra sem nyugodtak meg a lila-fehérek, akik támadásban türelmetlenek és pontatlanok voltak, a védelemben pedig képtelenek voltak megállítani a villámgyors és határozott vendégeket. Popovic a kapuban belelendült, szép védései sem sokat segítettek, a 8. percben még mindig dobott gól nélkül álltak a csabaiak, a gólcsendet Mihálffy Adrienn törte meg.

Küszködtek, erőlködtek a csabaiak, akik a szélsőket egyáltalán nem, de a beállót is csak ritkán tudták megjátszani. Az újvárosiak nagy tempót diktáltak, lendületesen kézilabdáztak, a védekezésük szinte tökéletesen működött, állandóan zavarba hozták a hazaiakat. A 15. percben György László is magához hívta lányait, sok panasza nem lehetett rájuk, inkább apróbb hibákra hívhatta fel a figyelmet. 3:11-nél Skaliczki László ismét időt kért, igyekezett lelket önteni a lelkes, de az újvárosiakkal nem boldoguló tanítványaiba.

Walfischék ezt követően váratlan megoldásokkal operáltak, amivel olykor meg is lepték a fehér-fekete mezben játszó vendégeiket. Még nem telt el húsz perc, de már az összes mezőnycsere pályára lépett a hazaiaknál. A magára találó Walfisch Mercédesz igyekezett hátára venni a csapatot és látványos találatokkal próbált korrigálni az eredményen. A Fejér megyeieknél két volt békéscsabai vitte a prímet, a félidő hajrájában Kovács Anna az ötödik, Dombi Luca a harmadik góljánál tartott.

Bravúrokkal mutatkozott be a kapuban Györkös Rebeka, a lila-fehérek másik kapusa, de azt ő sem tudta megakadályozni, hogy a 2. félidő elején ne kerüljön tíz gólos előnybe az ellenfél. A lila-fehér lányok mindent megpróbáltak, de a Kohász lendületes játéka ellen nem volt ellenszere a hazaiaknak. A játékrész második felében sikerült kicsit zárkózniuk a csabaiaknak, de ismét fájó hibák következtek, amelyeket a vendégek könyörtelenül kihasználtak. A Dunaújváros a második félidőben két alkalommal a csabaiak emberhátrányos, kapus nélküli játékát is kihasználta, még Csapó hálóőr is betalált a saját térfeléről. Ebben a szakaszban beállóból Zöldi-Tóth és a szélről Bottó volt eredményes, de a csabaiak nem tudtak közelebb kerülni. A lila-fehér lányok azon igyekeztek, hogy minél inkább szűkítsenek az eredményen, a Kohász pedig azon, hogy – mindenki játéklehetőséget kapva – már a következő, nagyobb feladatokra gyakoroljon. A mérkőzés további részében is megmaradt a békéscsabai igyekezett, de a látogatók ügyeltek arra, hogy ne merészkedjenek túl közel.

Skaliczki László, az Előre NKSE vezetőedzője: – Egyáltalán nem számítottam ilyen kezdésre, ami az első játékrészben történt. Több játékosom nem tudta azt nyújtani, ami benne volt, de igazából komoly rutinunk sincs még. Végig a Dunaújváros akarata érvényesült, és ilyen arányban is megérdemelten nyertek a vendégek.

Walfisch Mercédesz, az Előre NKSE csapatkapitánya: – Így nem lehet mérkőzést kezdeni, sem védekezésben, sem pedig támadásban nem tudtuk megcsinálni azokat a dolgokat, amiket egész héten gyakoroltunk. Sajnos ez a rossz kezdés rányomta a bélyegét az egész találkozóra, a második félidőben hiába próbáltunk meg mindent védekezésben és támadásban, de akkora előnyt adtunk az ellenfélnek, hogy azt már nem tudtuk behozni.

György László, a Dunaújváros vezetőedzője: – Nagyon örülünk a győzelemnek, sokat dolgoztunk azért, hogy ez így alakuljon. A sikert első sorban a védekezésünknek köszönhetjük, és a gyors ellentámadásoknak. Remekül kezdtük az első félidőt, ezt végig tudtuk vinni 60 percen keresztül. Gratulálok a csapatomnak, nagyszerű győzelmet arattunk itt Békéscsabán!

Kovács Anna, a Dunaújváros csapatkapitánya: – Azt gondolom, hogy a védekezésünk az első negyed órában parádés volt. Erre készültünk egész héten, hiszen tudtuk, hogy a békéscsabai támadók lábmunkája jó, és erős, pontos lövéseik vannak. Egész héten ezt gyakoroltuk, és örülök, hogy a mérkőzés visszaadta az általunk elsajátítottakat. Természetesen voltak olyan hazai gólok, amelyek elkerülhetetlenek voltak, de összességében nagyon elégedettek vagyunk.

line

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/118979895432214