Online fogadás | TippmixPRO

Eubility Group-Békéscsabai ENKSE – Dunaújvárosi KKA

benkse_150spacerdkka_150

Magyar Kupa női felnőtt 2017/2018. 4. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Dunaújvárosi KKA

31-28 (17-19)

Időpont: 2017. január 20. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Bíró Ádám, Kiss Olivér

Versenybírók: Szegedi Zsolt, Száva Flórián

Békéscsaba: Szarka Adrienn (1), Bottó Rózsa (1), Vukajlovic Aleksandra (2), Gidai Eszter (0), Giricz Laura Gerda (0), Szögi Tímea (7), Zöldi-Tóth Katalin (1), Walfisch Mercédesz (7), Horváth Dorina Szilvia (0), Mihálffy Adrienn (3), Kovács Anett (0), Kovacevic Jovana (4), Pintér Zsanett (0), Györkös Rebeka (0), Dombi Katalin (0), Farkas Kata (5).
Vezetőedző: Horváth Roland

DKKA: Monori Orsolya Tekla (0), Takács Dusmáta (0), Dombi Luca (1), Szalai Babett (3), Micijevic Camila (6), Szekercés Luca (3), Bulath Anita (0), Tomasevic Katarina (0), Kovács Anna (5), Kazai Anita (2), Cifra Anita (0), Molnár Beatrix (2), Oguntoye Viktória (0), Nick Viktória (0), Grosch Vivien (4), Klujber Katrin (2).
Vezetőedző: György László

sargalap Sárgalapok: Szarka Adrienn (1), Vukajlovic Aleksandra (1), Giricz Laura Gerda (1), Szalai Babett (1), Cifra Anita (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Bottó Rózsa (2. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc), Mihálffy Adrienn (4. perc), Szalai Babett (2. perc), Micijevic Camila (2. perc), Kovács Anna (2. perc), Cifra Anita (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Szögi Tímea (1/2), Mihálffy Adrienn (2/2), Szekercés Luca (2/2), Kovács Anna (1/2).

line

Bravúros továbbjutás a Magyar Kupában

Erre az évre jó formába lendült a békéscsabai női kézilabdacsapat, amit az MTK elleni győzelmet követően alátámaszt az is, hogy ma késő délután a Városi Sportcsarnokban legyőzte a bajnokságban jóval előkelőbb helyen álló Dunaújváros csapatát. Igaz, most a Magyar Kupa negyedik fordulójában, de ez a siker is sokat jelenthet a téli-tavaszi folytatásban. Annál is inkább, mert egy mérkőzésen dőlt el a továbbjutás sorsa, amelyen így a viharsarkiak kerültek a következő körbe, ahol már a négyes döntőbe jutás lesz a tét.

enkse_dkka_180120

A vendégek kezdtek jobban, így az 5. percben, 2:5-nél Horváth Roland már időt kért. A rövid szünet jót tett a fejeknek, a hazai csapat fokozatosan jött fel, nem véletlen, hogy a másik oldalon, 5:6-nál a 10. percben György László is kikérte az idejét. A nagy rohanásban a csapatok kevés energiát fordítottak a védekezésre és a kapusok sem remekeltek, így mindkét oldalon potyogtak a gólok. A Dunaújváros folyamatosan vezetett, de a csabaiak nem szakadtak le, folyamatosan lőtávolon belül maradtak. A fiatal csabai jobbszélső, Farkas Kata ezúttal sem volt megilletődve, a 18. percben már negyedik gólját szerezte, ezzel 10:10-re egyenlített. Gyors volt a játék, így gyakran hiba csúszott az akciókba, de az akarással nem volt gond. A félidő hajrájában a Dunaújváros négygólos előnyt szerzett, de a hazaiak nem adták fel, és a szünetig két gólra csökkentették a hátrányt. A csabaiak támadójátékára nem lehetett panasz, a 17 gól dicséretes teljesítmény volt, a védekezés azonban nem működött, így minimális előnnyel fordult a Kohász.

Fordulás után Szögi és Kovacevic góljaival gyorsan egyenlített a Békéscsaba, érezni lehetett, hogy lehet keresnivalója a felbátorodott csabai csapatnak. A lendületbe került lila-fehérek a 37. percben a vezetést is átvették, György László azonnal időt kért, és igyekezett cserékkel frissíteni csapatát. A hazaiak védekezése feljavult, Horváth Roland jól forgatta a csapatot, támadásban mindig volt, aki higgadt maradt a befejezéseknél, így állandósult a csabaiak előnye. Ebben az időszakban a csereként beálló fiatal csabai kapus, Horváth Dorina többször is nagy bravúrral hárított, remekelt a tehetséges hálóőr. Támadásban az irányító Szögi Tímea vezetésével újabb gólokat lőttek a lilák, így a 41. percben háromgólos előnyre tettek szert. Akadozott az újvárosi gépezet, így a 49. percben a második idejét is kikérte György László, és az utolsó tíz percben beküldte a korábbi válogatott átlövőt, Bulath Anitát is. Az 53. percben öt gólra nőtt a Békéscsaba előnye, szemet gyönyörködtető megoldásokat mutattak be a lilák, elérhető közelségbe került a továbbjutás. Egy perccel később, két szépítő újvárosi gól után Horváth Roland is magához hívta lányait, és koncentrált játékot kért. Az újvárosiak nem adták fel, izgalmasan alakult a hajrá, az utolsó percben 30:28-ra feljöttek a vendégek, de a remekül játszó Szögi gólja a lefújás előtt tíz másodperccel végleg eldöntötte a mérkőzés, és a továbbjutás sorsát.

A találkozó után a csabai lányok örömtáncot jártak a pálya közepén, a szurkolók pedig vastapssal jutalmazták kedvenceiket, akik bravúros győzelemmel jutottak a kupasorozat ötödik fordulójába.

A lila-fehér szurkolók végig nagyszerűen biztatták a csapatot, így egy héten belül a harmadik remek hangulatú mérkőzésnek lehettek tanúi a Városi Sportcsarnokba kilátogatók. A csabaiak eredményes hetet zártak, hiszen a bajnokságban az MTK-t, a kupában a Dunaújvárost győzték le, szerdán pedig remek meccset játszottak a Bajnokok Ligája győztes Győrrel.

Győzelmükkel a lilák a Magyar Kupa legjobb hat csapat közé jutottak, a keddi sorsoláson a csabaiak a Siófok, Érd, Vác hármasból kaphatnak ellenfelet, a tét a négyes döntőbe jutás lesz, amelynek már biztos résztvevője a Győr és a Ferencváros.

Horváth Roland: – Tiszta szívből gratulálok a csapatomnak ehhez a nagyszerű győzelemhez. Az elmúlt két napban kicsit megijedtem, hiszen azok a játékosok, akik szinte végigjátszották a múlt szombati és a szerdai meccset, mentálisan kicsit fáradtak voltak, de úgy néz ki, nagy szív van ebben a békéscsabai csarnokban. Ennyi fiatal, tehetséges lánnyal a csapatban nem lehet nagyon nagy gond, csak kézilabdázni és dolgozni kell, ennek meg is van az eredménye. Nagyon örülünk, hogy sikerült továbbjutnunk, ennek lélektanilag is komoly hatása van. Azt gondolom, ezek a győzelmek segítenek abban, hogy kilábaljunk abból a mély gödörből, amelyben eddig voltunk.

György László: – A mai mérkőzésen gyengén védekeztünk, és ez kihatott a támadójátékunkra is. Elismerés jár a csabai csapatnak a megérdemelt győzelemért, a hazaiak elől és hátul is sokkal agresszívabbak voltak. A mi védelmünk laza volt, nem tudtuk az egy-egy elleni szituációkat megoldani. Kapusteljesítményünk ugyan volt, de ezt nem tudtuk kihasználni, a Békéscsaba jól zárt vissza, így nem tudtunk könnyű gólokat szerezni.

Horvát Dorina: – Hihetetlen érzés volt ez a mai mérkőzés, hiszen itt NB I-ről van szó és a Dunaújváros volt az ellenfelünk. Próbáltam úgy felfogni a találkozót, mint egy ifjúsági mérkőzést, nyugodt és koncentrált próbáltam lenni, igyekeztem nem arra figyelni, hogy mennyi ember van a csarnokban. Nagyon örülök ennek a győzelemnek.

Dombi Luca: – Sokat hibáztunk védekezésben, amire készültünk, azt nem tudtuk megvalósítani, az edzői utasításokat nem tartottuk be. Sajnos elől is rengeteg hibát vétettünk, sok ziccer maradt ki, így vesztesen kellett elhagynunk a pályát.

line

line

line

Jegyzőkönyv

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/175036189912933/