Online fogadás | TippmixPRO

Eubility Group-Békéscsabai ENKSE – DVSC-TVP

benkse_150spacerdvsc_150

NB I női felnőtt 2016/2017. 14. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – DVSC-TVP

22-21 (10-13)

Időpont: 2017. február 18. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Bacs József, Bóna Szabolcs

Versenybírók: Rózsa László, Tóth Károly

Békéscsaba: Triffa Ágnes (0), Gávai Szonja (0), Bottó Rózsa (0), Vukajlovic Aleksandra (4), Dukic Jovana (0), Diószegi Nikolett (1), Vasileuskaya Natallia (6), Kölcze Gabriella (0), Zöldi-Tóth Katalin (1), Walfisch Mercédesz (9), Mihálffy Adrienn (0), Glusica Leposava (0), Terenyi Bianka (0), Balogh Száva (0), Farkas Kata (0), Gidai Eszter (1).
Vezetőedző: Skaliczki László

DVSC: Varsányi Nóra (1), Yezhykava Karina (5), Csáki Viktória (7), Horváth-Pásztor Bettina (0), Tóvizi Petra (0), Kelemen Éva (1), Siska Pálma (0), Sirián Alexa Szederke (1), Garbuz Maria (5), Pénzes Laura (0), Szabó Panna (0), Tóth Melinda (0), Marincsák Nikolett (1), Lajtos Nóra (0), Despotovic Jelena (0).
Vezetőedző: Tiselj Anton

sargalap Sárgalapok: Diószegi Nikolett (1), Walfisch Mercédesz (1), Glusica Leposava (1), Yezhykava Karyna (1), Sirián Alexa Szederke (1), Despotovic Jelena (1).

piroslap Kizárva: Marincsák Nikolett.

ora Kiállítások: Vukajlovic Aleksandra (2 perc), Dukic Jovana (2 perc), Vasileuskaya Natallia (4 perc), Mihálffy Adrienn (2 perc), Glusica Leposava (2 perc), Varsányi Nóra (2 perc), Yezhykava Karyna (2 perc), Kelemen Éva (4 perc), Garbuz Maria (2 perc), Pénzes Laura (2 perc), Marincsák Nikolett (2 perc).

gol Hétméteresek: Vukajlovic Aleksandra (1/1), Walfisch Mercédesz (4/5), Yezhykava Karyna (1/1), Csáki Viktória (6/7), Marincsák Nikolett (1/2).

line

Nagy lendülettel és hibátlan játékkal kezdett a Debrecen, négy akcióból négyszer voltak eredményesek. Nem úgy a Békéscsaba, több hiba csúszott a játékukba, máris akadtak eladott labdák, ráadásul Walfisch Mercédesz büntetőt is hibázott. Így aztán Skaliczki edző 1–4-nél ki is kérte első idejét. Nem sokat használt, különösen úgy, hogy naggyá tették Lajtos Nóra kapust is a pontatlan lövésekkel, amit így értelemszerűen rendre hárított. A túloldalon Triffa Ágnesben viszont alig akadt el labda, így az sem véletlen, hogy Terenyi Bianka felállt a kispadról és melegíteni kezdett. A lila-fehérek kilenc percen át gólképtelennek bizonyultak, miközben a hajdúságiak tovább növelték előnyüket. A folytatásban a védekezésük valamennyire feljavult, miként Triffa teljesítménye is, azonban a támadások továbbra is halványak voltak. A játékrész finisében aztán már többször betaláltak a hajdúságiak kapujába, a vendégek pedig visszaestek, ezért valamivel szorosabb lett a félidő.

A fordulás után Vasileuskaya szélről lőtt góljával kettőre csökkent a DVSC előnye, ám utána zsinórban háromszor is eredményesek voltak a vendégek, így átmenetileg „visszaállt a korábbi rend”. A 40. percig Csáki Viktória négyszer volt eredményes büntetőből, most a villámkapus-csere jót tett, Kölcze Gabriella megfogta a büntetőt. Ez nagy lendületet adott a lila-fehéreknek, ismét megkezdték a felzárkózást. Kínlódott, erőlködött a Debrecen, kevés sikerrel, a házigazdák védekezése eközben egyre határozottabb lett. A B-közép is rájött, jobb szurkolni, igyekezett új lendületet adni a csabai lányoknak, akik a 47. percben kiegyenlítettek, sőt, alig fél perccel később a vezetést is átvették. A DVSC 12 percig gólképtelen volt, miközben a csabaiak hatszor is betaláltak. Így izgalmas véghajrára volt kilátás. Az 55. percben Marincsák Nikolett a hajdúságiak nyolcadik büntetőjével kísérletezhetett, ám fejbe lőtte Triffa Ágnest, amit a játékvezetők szándékosnak ítéltek és piros lappal honorálták. A finisben óriásit hajráztak a csabaiak, a nagy rohamok, a rendkívüli lendület eredménnyel párosult. Extázisban játszottak a lilák, mindent elkövettek, hogy nagy meglepetést okozzanak, ami be is jött.

20170218

Skaliczki László: – Egy gát szakadt föl a csapatban. Örülök, hogy három hét után újra jött a versenyformánk, remekül küzdöttek a lányok. Remélem, ezzel a győzelemmel elindulunk fölfelé.

Márián Blanka: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, ám több okból kifolyólag lehetőséget adtunk a Békéscsabának, amely visszajött a mérkőzésbe. A véghajrát a hazaiak jobban bírták.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/246593782448898/

Címkék:  , , ,