Online fogadás | TippmixPRO

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Érd

benkse_150spacererd_150

NB I női felnőtt 2020/2021. 23. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Érd

30-26 (15-12)

Időpont: 2021. május 16. (vasárnap) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert

Versenybírók: Szegedi Zsolt, Szabó Imre

Békéscsaba: Petika Tena (0), Andróczki Flóra (5), Giricz Laura Gerda (2), Török Fanni (2), Radojevic Tamara (4), Mistina Kitty (0), Iván Emese (0), Csizmadia Fanni Klára (0), Bucsi Lili (0), Mitrovic Ivana (4), Kukely Anna (8), Kukely Klára (2), Szabó Panna (1), Szabó Dóra (0), Agbaba Jelena (2).
Vezetőedző: Vida Gergely

Fehérvár: Paróczy Sára (0), Csáki Lilla (0), Fekete Bozsana (3), Kiss-Walfisch Mercédesz (8), Szabó Kitti (3), Horváth Dóra (0), Mód Noémi (4), Győrffy Alexandra (0), Király Réka (1), Kóka Mariann (0), Sztankovics Réka (3), Landi Gabriella (0), Kovács Barbara (0), Kiss Dorottya Zsófia (0), Györkös Rebeka (0), Abilda Dana (4).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárga lapok: Török Fanni (1), Iván Emese (1), Horváth Dóra (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Kukely Anna (2. perc),  Agbaba Jelena (2. perc), Kiss-Walfisch Mercédesz (2. perc), Szabó Kitti (2. perc), Horváth Dóra (2. perc),Sztankovics Réka (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Radojevic Tamara (1/2), Kukely Anna (1/1), Paróczy Sára (0/1), Kiss-Walfisch Mercédesz (2/4), Szabó Kitti (1/2).

line

Idei második győzelmét aratta a női kézilabda NB I-ben a Békéscsabai Előre NKSE ma az Érd ellen.

A két együttes még márciusban találkozott egymással a bajnokságban, amikor Érden a házigazda győzött 33:30-ra. A Pest megyei együttes ezúttal a két korábbi Békéscsabán is szereplő játékos, a sérült Mézes Laura és Kopecz Barbara nélkül érkezett a Viharsarokba.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - Érd

Kiss-Walfisch Mercédesz góljával kezdődött a csapatok szezonbeli második találkozója. A folytatásban emberelőnyhöz jutott a Békéscsaba, majd Andróczki Flóra találatával egalizált. A narancssárga-fekete mezes vendégek két gyors gólt szereztek, amelyre Jelena Agbaba válaszolt csabai részről. Hiába került ismét létszámfölénybe az Előre NKSE, nem sikerült az egyenlítés (4:6). A hosszú perceken át tartó gólcsendet az érdiek törték meg, Vida Gergő időkéréssel reagált, miután csapata már három találattal állt rosszabbul a 15. percben. A folytatásban tovább növelte előnyét a vendég együttes, amely 11:7 is vezetett. Csabai pillanatok következtek: Kukely Klára és Török Fanni gyorsan reagált a bekapott gólokra, így kettőre csökkent a hátrány. Szabó Dóra hétméterest fogott, majd Kukely Anna lőtt újabb gólt a kontra után. Az érdiek pontatlanul játszottak, rengeteg labdát elszórtak. Mistina Kitty védését követően Tamara Radojevic találatával egyenlített a Békéscsaba (12:12). Szabó újabb büntetőt hárított, Radojevic pedig pimasz mozdulattal ejtette át a vendégek kapusát a büntető vonalról, ezzel átvette a vezetést a hazai csapat a 29. percben (13:12). A félidő végén Kukely Anna lőtt gólt, majd az utolsó másodpercben még Giricz Laura is betalált, így 15:12-es csabai előnnyel zárult a játékrész.

A második félidő is Kiss-Walfisch góljával kezdődött, amelyre egyből válaszolt Ivana Mitrovic, majd Kukely Anna 18:14-re módosította az állást. A folytatásban felváltva érkeztek a találatok, de a 40. percre maradt a négygólos csabai előny (21:17). A játékrész feléhez érkezve két találatra csökkentette hátrányát az Érd, a hazaiak vezetőedzője pedig időt kért. Az emberhátrányt kihasználva Andróczki volt eredményes, de Kiss-Walfisch büntetőjével maradt a különbség a 47. percre (23:21). A csabaiakat ráadásul nagy veszteség érte, a mérkőzésen kiválóan védekező Tena Petika sérült meg, miután Dana Abilda esésékor találta el a horvát játékos térdét. Egy gólra zárkózott az Érd, de a csabai lányok nem riadtak meg a helyzettől és az 53. percben Kukely Anna hétméterese után három találat volt a különbség (28:25). Ismét kettőre csökkent a fór, amikor Kiss-Walfisch jutott újabb büntetőhöz, a játékos azonban kihagyta azt, így nem zárkózott tovább a vendég együttes. Mitrovic zörgette meg az érdiek hálóját, majd Mistina parádés védései következtek, az utolsó öt perc háromgólos csabai előnyből kezdődött. Az 59. percben Mitrovic szerzett újabb gólt, amellyel négyre nőtt csapata előnye és eldöntötte a mérkőzést. A Békéscsabai Előre NKSE 30:26-ra győzte le az Érd együttesét, amellyel Vida Gergő együttese idei második győzelmét aratta a bajnokságban.

Ugyan a Boglári Akadémia 34:31-re legyőzte az Alba Fehérvár együttesét, így már 11 ponttal áll a bennmaradást jelentő 12. helyen három fordulóval a bajnokság vége előtt, matematikailag a Békéscsaba még megőrizheti NB I-es tagságát. A lilák 6 egységgel az utolsó pozíciót foglalják el, de a hátralévő három mérkőzésen még gyűjthetnek hat pontot, amellyel elkerülnék a kiesést.

A csabai lányok legközelebb a Szombathely otthonában lépnek pályára május 22-én szombaton 16:00 órától.

line

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

Címkék:  , , ,