Online fogadás | TippmixPRO

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Érd

benkse_150spacererd_150

Női Magyar Kupa 2021/2022.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Érd

27-26 (13-16)

A BELÉPÉS 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL, VAGY AZ AZT HELYETTESÍTŐ EESZT APPLIKÁCIÓVAL LEHETSÉGES!

Időpont: 2021. november 10. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Bujdosó Máté, Horváth Viktor

Versenybírók: Kocsis-Sajti Anikó, Szabó Imre

line

A Békéscsabai ENKSE nagy bravúrt hajtott végre a női kézilabda Magyar Kupa III. fordulójában, ugyanis 27–26-os győzelmével tovább jutott az NB I-es Érddel szemben.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - Érd

A csabaiak százszázalékos mérleggel várták a mérkőzést, nyolc bajnokijuk mellett, a szintén másodosztályú Csepelt is búcsúztatták a Magyar Kupa 2. fordulójában. Az Érd viszont nem kezdte jól az NB I-es szezont, nyolc mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg, ráadásul egy héttel ezelőtt a Győr elleni bajnokin egy játékos pozitív koronavírus-tesztje miatt nem tudtak pályára lépni.

A vezetést az érdiek szereztek meg Mód Noémi révén, majd az első negyedórában is a vendégek akarata érvényesült! A csabai játékosok több technikai hibát vétettek, míg a vendégek pontosabbak voltak a kapu előtt, a 12. percben Papp Bálintnak már időt is kellett kérnie (2-6). A házigazda nyolc percig nem szerzett gólt, a rossz sorozatot Giricz Laura törte meg (3-8). Ezt követően a csabaiak is megindultak a gólgyártással, majd a kapuban Csizmadia Fannit váltó Szabó Dóra is védett egyet, így folyamatosan csökkent a különbség: a 25. percben Szögi Tímea találata után már csak egy gól volt a csapatok között (13-14). A félidő utolsó percei valamelyest a vendégeknek sikerültek jobban, így az érdiek háromgólos fórral mehettek a szünetre (13-16).

A Békéscsaba a 37. percben egyenlített Iván Emese találatával (17-17). A hazai csapat először a 39. percben vezetett a találkozón Kukely Anna révén (19-18). A 49. percben először vezetett két góllal a Békéscsabai Előre NKSE, előbb Kukely Anna, majd Giricz volt gyorsan eredményes (24-22). A két gólos különbség a következő percekben állandósulni látszódott, de az 55. percben kiegyenlített az Érd. A Békéscsaba azonban nem adta fel folyamatosan visszaszerezte az egy gólos előnyét.

A lila-fehérek a második félidőbeli jó teljesítményükkel, megérdemelten nyertek, és jutottak a Magyar Kupa következő fordulójába.

line

Jegyzőkönyv

line