Online fogadás | TippmixPRO

Eubility Group-Békéscsabai ENKSE – FTC-Rail Cargo Hungaria

benkse_150spacerftc_150

NB I női felnőtt 2017/2018. 16. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – FTC-Rail Cargo Hungaria

25-37 (15-22)

Időpont: 2018. május 9. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Asztalos Bence, Bárkányi Gábor

Versenybírók: Soós József, Szabó Imre

Békéscsaba: Szarka Adrienn (1), Bottó Rózsa (2), Vukajlovics Aleksandra (5), Gidai Eszter (0), Giricz Laura Gerda (0), Szögi Tímea (0), Zöldi-Tóth Katalin (3), Walfisch Mercédesz (3), Mihálffy Adrienn (0), Kovács Anett (2), Kovacevic Jovana (9), Popovic Tamara (0), Pintér Zsanett (0), Györkös Rebeka (0), Hős Kata (0), Dombi Katalin (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

FTC: Hadfi Gréta (0), Schatzl Nadine (6), Szucsánszki Zita (2), Szekeres Klára (0), Mészáros Rea Réka (0), Bíró Blanka (0), Van Der Heijden Laura (5), Lukács VIktória (10), Snelder Danick Albertine (5), Háfra Noémi (2), Faluvégi Dorottya (3), Jovanovic Marija (0), Kovacsics Anikó (3), Hornyák Dóra (0), Márton Gréta (1).
Vezetőedző: Elek Gábor

sargalap Sárgalapok: Giricz Laura Gerda (1), Kovács Anett (1), Dombi Katalin (1), Snelder Danick Albertine (1), Háfra Noémi (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Bottó Rózsa (2. perc), Gidai Eszter (2. perc), Dombi Katalin (2. perc), Szekeres Klára (2. perc), Van Der Heijden Laura (2. perc), Lukács VIktória (2. perc), Snelder Danick Albertine (2. perc), Faluvégi Dorottya (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Vukajlovics Aleksandra (1/1), Gidai Eszter (0/1), Szögi Tímea (0/1), Walfisch Mercédesz (0/1), Schatzl Nadine (2/3).

line

Tisztes helytállás a Ferencváros ellen

A 2017/2018-as első osztályú női kézilabda-bajnokság hajrájában a békéscsabaiakra három kemény ellenfél vár, sorrendben a Ferencváros, a Siófok és végül a Győr. E háromból az elsővel szerda este találkozott az Előre NKSE hazai környezetben, a viharsarki megyeszékhely Városi Sportcsarnokában.

20180509_enkse_ftc

Fotó: beol.hu / Kiss Zoltán

Bátran kezdett a Békéscsaba, az elején felváltva estek a gólok. A csabaiak nem ijedtek meg a bajnokesélyestől, mind védekezésben, mind támadásban felvették a kesztyűt. 3:3-nál kimaradt a hazai büntető, igaz egy perccel később már csabai előnyt mutatott az eredményjelző, mert a roppant erőszakos Kovacevic egy betörés után becsapta Bíró Blankát. Györkös Rebeka hamar elkapta a fonalat, és néhány perc elteltével több remek védést is bemutatott be. A 7. percben Elek Gábor időt is kért, és keményen leteremtette tanítványait. Rákapcsolt a Ferencváros, de mégis a csabaiak segítsége kellett ahhoz, hogy átvegye a vezetést, ugyanis a lila-fehérek sorozatban adták el a labdát. A hétméteresek értékesítésével ezúttal nagy gondjai voltak a Csabának, az első három büntető kimaradt, a Fradi pedig indításokból eredményes volt, és a félidő közepén kezdett elhúzni vendéglátójától. A meccs így is élvezetes volt, futottak, rohantak a csapatok, hazai oldalon Walfisch szokásos bombáit, Kovacsevics góljait, a zöldeknél a szélső Lukács szemfüles, találatait láthattuk. A félidő derekán szerephez jutott a fiatal, mindössze 17 esztendős Dombi Katalin is, de hamar a padon is találta magát, mivel egy szabálytalan mozdulat után megkapta a kétpercesét. A lila-fehérek továbbra sem tudták kikapcsolni a látogatók villámléptű szélsőjét, a válogatott Lukács Viktóriát, aki a 27. percben már a 7. gólját lőtte. Fokozatosan nőtt a különbség a csapatok között, de a szünet előtt a lila-fehérek néhány szép megoldással visszajöttek a mérkőzésbe, és sikerült faragniuk a hátrányukból.

A szünet után sem csökkentette a tempót a Ferencváros, hiába fektetett hatalmas energiát a védekezésbe a Békéscsaba, a hazai és külföldi válogatottakkal telitűzdelt fővárosiak mindig megtalálták a rést a falukon. Érződött, hogy a vendégeknek minden apró gól sokat számít a Győrrel folytatott külön versenyben, ennek megfelelően hatalmas elánnal játszottak.

A csabaiak egyik gólfelelőse, Jovana Kovacevic a 9. találatánál rosszul ért talajt, úgy kellett letámogatni a pályáról. A 36. percben Horváth Roland kihívta magához a lányait, próbálta megállítani az elhúzó Fradit. A 38. percben tízre nőtt a két csapat közti különbség, de érződött, hogy a lilák képesek lehetnek szorosabbá tenni a találkozó végét. A félidő feléhez közeledve elkezdte fogyasztani a hátrányát a Békéscsaba, amely mínusz tízről mínusz hétre zárkózott fel. Lehetett volna még szebb is a kép, ha nem csúsznak be buta hibák. A küzdőszellem, az akarat miatt azonban megérdemli a dicséretet a Békéscsaba.

Az utolsó öt percben szétesővé vált a Csaba, a Fradi majd minden támadásból gólt lőtt és a végén magabiztosan győzött.

Horváth Roland: – Egy ideig bírtuk, majd a játék minden elemében felőrölt bennünket a Ferencváros.

Elek Gábor: – Az akarattal nem volt gond, de rendkívül sokat hibázott a csapat. A játékvezetés színvonala nem érte el az elfogadhatót.

line

[ae-fb-embed url='https://www.facebook.com/elorekezilabda/videos/833038160225688/' width='640']

line

YouTube  Jegyzőkönyv Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/232619220823977/