Online fogadás | TippmixPRO

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – FTC-Rail Cargo Hungaria

benkse_150spacerftc_150

NB I női felnőtt 2020/2021. 17. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – FTC-Rail Cargo Hungaria

23-41 (14-20)

A MÉRKŐZÉS ZÁRT KAPUK MÖGÖTT KERÜLT MEGRENDEZÉSRE!

Időpont: 2021. április 3. (szombat) 16:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Réti Tamás Csaba, Szedmák Márton

Versenybírók: Szabó Imre, Kocsis-Sajti Anikó

Békéscsaba: Andróczki Flóra (1), Giricz Laura Gerda (1), Gyenes Imola (0), Bencsik Bojána (0), Török Fanni (3), Radojevic Tamara (2), Mistina Kitty (0), Iván Emese (3), Csizmadia Fanni Klára (0), Bucsi Lili (3), Mitrovic Ivana (2), Kukely Anna (2), Csepregi Anita (1),  Szabó Panna (0), Szabó Dóra (0), Agbaba Jelena (5).
Vezetőedző: Vida Gergő

FTC: Ballai Borbála (1), Schnatzl Nadine (6), Csiszár-Szekeres Klára (0), Janurik Kinga (0), Kisfaludy Anett (2), Bíró Blanka (0), Stolle Alicia (3), Kovács Anett (8), Bölk Emily Charlot (4), Márton Gréta (10), Malestein Antje Angela (3), Klujber Katrin (2), Háfra Noémi (2), Behnke Julia (0).
Vezetőedző: Elek Gábor

sargalap Sárga lapok: Kukely Anna (1), Stolle Alicia (1), Behnke Julia (1), Elek Gábor (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Török Fanni (2. perc), Agbaba Jelena (2. perc), Kisfaludy Anett (2. perc), Háfra Noémi (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Radojevic Tamara (2/2), Bucsi Lili (1/1), Kukely Anna (1/1), Schnatzl Nadine (2/2), Malestein Antje Angela (0/1), Klujber Katrin (0/1).

line

Érvényesült a papírforma

Megilletődötten kezdett a Békéscsaba, sorozatos labdaeladások után egymás után lőhette a könnyű gólokat a héten vállsérülést szenvedett Kovacsevics Anikót nélkülöző Ferencváros. Nulla–négy után Tamara Radojevics hetesből szépített, de az agresszívan védekező és a támadásait rendre góllal befejező Fradi kényelmes tempót diktálva is korán tekintélyes előnyt hozott össze.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - FTC-Rail Cargo Hungaria

A zöld-fehéreknél nagyon élt a fiatal válogatott balszélső, Márton Gréta, aki a 12. percben már a 4. találatánál járt (a szünetig pedig 10-ig jutott!). A csabaiak még így is szűkíteni tudtak az eredményen, de ehhez kellett az is, hogy világbajnok holland Malestein hetesét védje Szabó Dóra. Aztán csak meglódultak a vendégek, erre reagálva Vida Gergő időt kért és két helyen is cserélt, Török Fannit és Bucsi Lilit is harcba küldve.

Elek Gábor egészen más okból változtatott három helyen is, ő a kispadon ülőknek akart mihamarabb játékperceket adni. A csabaiak vélhetően nem itták meg a „célzóvizet” a mérkőzés előtt, mert rengeteg ziccert hagytak ki. A 24. percben alakult ki először a 10 gólos differencia (pedig a csabaiak kapusa, Szabó Dóra nem is védett rosszul), de a játékukat felgyorsító fővárosiak nem voltak hajlandóak visszafogni magukat. A csabaiak azonban birkóztak, harcoltak, nem tisztelték nagyobb nevű ellenfelüket és a félidő végére visszatornázták magukat mínusz hat gólra.

A térfélcserét követően alig több mint három perc elteltével visszaállt a korábbi 10 gólos különbség. A hazaiak trénere magához is hívta tanítványait. A folytatásban még zavarodottabbá váltak lilák, támadásban nem mertek vállalkozni, ha mégis, akkor, a védelem, vagy a kapus akasztotta meg az akciót.

Jó pár percnek el kellett telnie, mire végre megnyugodtak a lila mezes lányok és ezután már ismét láthattunk tőlük néhány szép passzt és gólt. A szélsők nagy napot zártak a Ferencvárosnál, hiszen nemcsak Márton Gréta, hanem a 2. félidőben beálló nemrég még Békéscsabán játszó Kovács Anett is ontotta a gólokat. Az 52. percben jött az újabb csabai időkérés, Vida Gergő messze nem volt elégedett azzal, amit a játékosaitól látott.

Elek Gábor: – Mivel elveszítettük az irányítóinkat, ezért speciális összetételben kellett pályára lépnünk. Arra törekedtünk, hogy feszes védekezésből rengeteget fussunk. Nem volt mindegy, hogy milyen képet mutatunk, az első félidő végi kettő–hat egy kicsit bosszantó volt, a szünet utáni játékunkkal már elégedett voltam.

Vida Gergő: – Nem is kaphattunk volna jobb ellenfelet az MTK-mérkőzés előtt, mint a hasonló stílusban játszó Ferencvárost. A visszarendeződésekkel elégedett voltam, de sok gólt kaptunk, szerettem volna, ha megússzuk negyven alatt. Ha ezt a játéksebességet át tudjuk vinni a szerdai mérkőzésre, akkor képesek lehetünk meglepetést okozni.

A Ferencváros végül nagy különbségű, magabiztos győzelmet aratott a nagy akarattal, de sok hibával, időnként hitehagyottan játszó Békéscsaba otthonában.

line

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix