Online fogadás | TippmixPRO

Eubility Group-Békéscsabai ENKSE – GVM Europe-Vác

benkse_150spacervac_150

NB I női felnőtt 2017/2018. 6. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – GVM Europe-Vác

22-33 (11-16)

Időpont: 2017. október 28. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Hantos Dorina, Rózsahegyi Brigitta

Versenybírók: Soós József, Kocsis-Sajti Anikó

Békéscsaba: Szarka Adrienn (0), Bottó Rózsa (0), Vukajlovics Alexandra (0), Gidai Eszter (1), Zöldi-Tóth Katalin (0), Walfisch Mercédesz (10), Mihálffy Adrienn (0), Kovács Anett (0),  Kovacevic Jovana (7), Pénzes Laura (1), Popovic Tamara (0), Pintér Zsanett (0), Györkös Rebeka (0), Horvát Dorina Szilvia (0), Farkas Kata (3), Vér Viktória (0).
Vezetőedző: Skaliczki László

Vác: Radosavljevic Sanja (4), Kácsor Gréta (1), Hámori Konszuéla (0), Barján Bianka (7), Kovács Patrícia (5), Arenhart Barbara (0), Pappné Szamoránszky Piroska (0), Jovetic Dijana (5), Lakatos Rita (4), Szondi Zsófia (0), Hornyák Bernadett (0), Suba Sára (0), Sziráki Boglárka (0), De Souza Karoline (2), Helembai Fanny (3), Diószegi Nikolett (2).
Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

sargalap Sárgalapok: Szarka Adrienn (1),  Kovacevic Jovana (1), Pénzes Laura (1), Barján Bianka (1), Helembai Fanny (1), Skaliczki László (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Gidai Eszter (2. perc), Mihálffy Adrienn (2. perc), Hámori Konszuéla (2. perc), Barján Bianka (2. perc), De Souza Karoline (2. perc), Helembai Fanny (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Vukajlovics Alexandra (0/1), Walfisch Mercédesz (3/6), Kovacevic Jovana (1/2), Pénzes Laura (1/2), Barján Bianka (2/2), Kovács Patrícia (1/2), Lakatos Rita (0/1), De Souza Karoline (0/1).

line

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE együttese szombat délután a jó formában játszó, a nemzetközi kupaporondon is remeklő Váci NKSE együttesét fogadta a Városi Sportcsarnokban. A váciak igazolták jó hírüket, és a találkozót végig irányítva, magabiztos győzelmet arattak a büntetők és ziccerek sorát kihagyó hazaiak ellen.

20171028_enkse_vac

A hazaiak jól kezdtek, hiszen Walfisch két büntetőgóllal nyitotta a találkozót, de a vendégek hamar bemelegedtek és két akciógóllal egalizáltak. Ezt követően is megmaradt a váciak lendülete, akik Lakatos, majd Sanja Radosavljevic révén kétgólos előnyre tettek szert. A vendégek irányították a játékot, folyamatosan tartani tudták előnyüket, a csabaiak nagyon szellősen védekeztek és a kapusteljesítmény is hagyott kívánni valót maga után. A csabaiak 7:6-os vendégvezetésnél az egyenlítésért támadhattak, de hibáztak, amit a Vác góllal büntetett. Ebben a periódusban az Előre két büntetőt is elhibázott, a Vác pedig könyörtelenül megbüntette ezeket a hibákat és hamarjában 4 gólos előnyre tett szert. Arenhart remekelt a Vác kapujában, akik támadásban gyorsan és céltudatosan játszottak, így uralni tudták a mérkőzést.

Érdekes felfogásban vezette a mérkőzést a két hölgybíró: mondhatni több volt a hétméteres, mint az akciógól, vagyis ha kellett, ha nem, „mindenért” fújt a játékvezető duó. Eközben tovább araszolt a Vác, az első játékrész lefújása előtt három perccel már öt góllal vezettek, és ez a különbség megmaradt a szünetre is.

A félidő utáni első három gól a vendégek nevéhez fűződik. Ekkortól már behozhatatlannak tűnt az előnyük a rengeteget hibázó hazaiakkal szemben. Támadásban Walfisch és Kovacevic vitte a hátán a hazaiakat, de a védekezésben sajnos nem volt átütőerő, így a vendégek játszani tudták az első félidőben is megszokott dinamikus és ötletes kézilabdát. A lila-fehérek a számtalan ziccer mellett továbbra is hadilábon álltak a büntetők értékesítésével, a mérkőzés végére 6 kihagyott hétméteres állt a hazai lőlapon.

A 47. percben tízgólos különbség alakult ki a két csapat között, amit a vendégek még eggyel megtoldottak a lefújásra. A váciak ilyen arányban is megérdemelten győztek, a csabaiak továbbra is pont nélkül állnak az idei bajnokságban. 

Skaliczki László, a Békéscsaba vezetőedzője: – Ezen a fontos mérkőzésen különböző nehézségekkel küzdöttünk, gondolok itt első sorban a heti betegségekre és sérülésekre. Azt gondolom, hogy ilyen helyzetben 13-14 abszolút gólhelyzetet nem lehet kihagyni. A közbelövések és a szélsőjáték elleni védekezésünk nagyon gyenge volt, így a Vác ki tudta alakítani azt a játékformát, amelyből eredményes lett. Mi nem tudtuk megvalósítani az elképzelésünket. Az ellenfél erejét mutatja, hogy a junior válogatott egyik legjobb játékosa, Hornyák Bernadett csak perceket kapott a találkozó végén. Csapatomról annyit, hogy igyekeztek a lányok, megtették, amire tellett, de sajnos nagyarányú vereség lett a vége.

Zöldi-Tóth Katalin, a Békéscsaba beállója: – A mérkőzést jól kezdtük, de ezt követően sokat hibáztunk és fegyelmezetlenek voltunk. A védekezésünk gyenge volt, és nem találtuk a jól védő Arenhart ellenszerét sem. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, de bízom benne, hogy tudunk építkezni és a jövőben pontokat szerezni.

Szilágyi Zoltán, a Vác vezetőedzője: – Nagyon örülök ennek a magabiztos győzelemnek, erre nem számítottunk, hogy ilyen különbséggel tudunk nyerni, hiszen a Vác az elmúlt években nem sok pontot tudott elvinni Békéscsabáról. Az első félidőben a kapusteljesítményünk remek volt, és azt gondolom, a védekezésünk is jól működött. A második félidőben tudtuk orvosolni korábbi hiányosságainkat és a részünkről komoly erődemonstráció lett a találkozó vége.

Diószegi Nikolett, a Vác jobbszélsője: – A mérkőzés elején több hibát is elkövettünk, majd fokozatosan javultunk és viszonylag sima győzelmet arattunk. Nagyon nagy lendületet adott nekünk, hogy az EHF Kupában sikerült továbbjutnunk, úgy érzem, ennek is köszönhető, hogy most magabiztosan és felszabadultan játszottunk.

line

line

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/906902622792846

Címkék:  , , ,