Online fogadás | TippmixPRO

Eubility Group-Békéscsabai ENKSE – Győri Audi ETO KC

benkse_150spacergyori_audi_eto_kc_150

NB I női felnőtt 2017/2018. 13. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Győri Audi ETO KC

26-35 (8-17)

Időpont: 2017. január 17. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Asztalos Bence, Bárkányi Gábor

Versenybírók: Soós József, Kocsis-Sajti Anikó

Békéscsaba: Szarka Adrienn (1), Bottó Rózsa(0), Vukajlovic Aleksandra (4), Gidai Eszter (2), Giricz Laura Gerda (3), Szögi Tímea (1), Zöldi-Tóth Katalin (0), Walfisch Mercédesz (4), Horvát Dorina Szilvia (0), Mihálffy Adrienn (1), Kovács Anett (1), Kovacevic Jovana (7), Pintér Zsanett (0), Györkös Rebeka (0), Farkas Kata (2).
Vezetőedző: Horváth Roland

Győr: Knedlikova Jana (0), Afentaler Sára (1), Hansen Anne Mette (3), Mörk Nora (7), Pál Tamara (1), Amorim Eduarda (1), Tomori Zsuzsanna (3), Groot Cornelia (4), Broch Yvette (7), Fodor Csenge Réka (1), Bódi Bernadett (4), Puhalák Szidónia (3), Kiss Éva (0), Grimsbo Kari Aalvik (0), Binó Boglárka (0), Varga Emőke (0).
Vezetőedző: Ambrosio Martin Cedres

sargalap Sárga lapok: Giricz Laura Gerda (1), Walfisch Mercédesz (1), Mihálffy Adrienn (1), Amorim Eduarda (1), Groot Cornelia (1), Broch Yvette (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Vukajlovic Aleksandra (2. perc), Giricz Laura Gerda (2. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc), Kovacevic Jovana (2. perc), Pintér Zsanett (2. perc), Afentaler Sára (2. perc), Broch Yvette (4. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Szögi Tímea(1/2), Mihálffy Adrienn (0/1), Mörk Nora (1/1), Groot Cornelia (1/1), Bódi Bernadett (0/1).

line

Tisztes helytállás, igazi kézilabdaünnep, 9 gólos vereség a Győr ellen

A hazai és nemzetközi mezőny egyik legjobb csapata, a Győr női kézilabdacsapata volt a békéscsabaiak vendége szerda esete. A Bajnokok Ligája-győztes, sokszoros magyar bajnok kisalföldiek magabiztos győzelmet arattak, de a házigazdák sem hagyták magukat, remekül helytálltak, a második félidőt döntetlenre hozták. A lilák 26 gólt lőttek ellenfelüknek, annyit, amennyivel máskor nyerni lehet.

enkse_eto_180117_tippmix

A hazaiaknál a kapus Tamara Popovic derékbántalmak miatt hiányzott a keretből, a győriek Görbicz és Oftedal nélkül érkeztek, akik betegség, illetve sérülés miatt maradtak otthon.

Nem volt meglepetés, másodperceken belül Yvette Broch bombájával előnybe került az ETO, sőt, a holland lövő révén alig egy perccel később már másodszor is rezdült a csabai háló, amire Szögi Tímea büntetőből válaszolt, aki látványos módon, ejtéssel vette be Kiss Éva kapuját. Ezt követően lépésről lépésre elhúzott a kisalföldi egylet, annak ellenére, hogy a kezdetben Györkös Rebeka – miként az MTK ellen is – remekül hárított néhány nagy lövést és ziccert. Horváth Roland 4:1-es vendégvezetésnél kikérte első idejét, de ezt követően is maradt a győri dominancia. A csabaiak támadásban sok ki nem kényszerített hibát vétettek, ezeket a vendégek gyors gólokkal büntették. Kidomborodott a zöld-fehérek fizikai és taktikai fölénye, emellett játékosaik egyéni klasszisukat is megmutatták. A győriek gyorsak és labdabiztosak voltak, és a védekezésük is jól működött. Ennek ellenére a csabaiak is megmutatták oroszlánkörmeiket ebben a játékrészben, több szép megoldást is láthatott a népes publikum a csabai lányoktól. Ambros Martin sűrűn cserélte játékosait. Lehet, hogy a magabiztos vezetés ellenére is maradt hiányérzete a spanyol mesternek, mert ő is kikérte idejét. A csabaiak szorgosan futottak, de nehezen találták a rést a győri védelmen, de azért az első játékrészben eljutottak nyolc gólig, ami ilyen előzmények után becsülendő. Ami érdekesség, a találatok felét Aleksandra Vukajlovic lőtte, mégpedig a játékrész lezárása előtt – hat perc alatt.

A fordulás után 3:1-gyel nyitott a békéscsabai csapat, Walfisch Mercédesz kétszer, Jovana Kovacevic egy alkalommal talált be. A lilák szívósan tapadtak, nem engedték jobban meglépni a győrieket, a 37. percben tíz gól lett a különbség a két egylet között. A lila-fehérek nagyszerűen helytálltak a második félidőben, szívós védekezés, koncentrált befejezés jellemezte a játékukat ebben a szakaszban. Az utolsó negyedórában lehetőséget kapott a fiatal, tehetséges kapus, Horvát Dorina is, aki nagyszerű védésekkel tette le a névjegyét.

A különbség hol növekedett, hol visszaállt tízre, de a finisben megtáltosodtak a házigazdák, és remek elfutásokból, máskor szép akciókból betaláltak az ellenfél kapujába. A finisben pedig újra tíz alá vitték a két csapat közti különbséget a csabai lányok, ami különösen dicsérhető, hiszen nem akármilyen csapat ellen sikerült remekül helyt állni.

A lila-fehérek nagyszerűen helytálltak a Bajnokok Ligája győztes ellen, a második félidőt döntetlenre hozták, ebben a szakaszban szép megoldásokkal örvendeztették meg a nézőközönséget.

Igazi ünnep volt a szerdai mérkőzés, jó propagandája volt a kézilabdának.

Horváth Roland: – A huszonhat lőtt gólnak különösen örülök. A gólkülönbséget tíz alatt tartottuk a világ egyik legjobb csapata ellen, ez mindenképpen előremutató. Bizonyos szituációkban sikerült megállítani a győrieket. Mind csapatszinten, mind egyénenként láttam olyan teljesítményeket, amelyek bizakodásra adhatnak okot. A játék egyre inkább kezd arra hasonlítani, ami az én elképzelésem.

Ambros Martin: – Az első félidőben jó tempót diktáltunk, mind támadásban, mind védekezésben megfelelő volt a teljesítményünk. Koncentráltan játszottunk, sokat mozogtunk, jó volt a lövéspontosságunk. A második félidő nem sikerült jól, alább hagyott a koncentráció. A Békéscsaba ebben a szakaszban jól védekezett, és a hazaiak kapusteljesítménye is remek volt.

Horvát Dorina: – A célunkat teljesítettük, hiszen kilenc gól lett a különbség a végén. Szerencsére mindenki pályára tudott lépni és meg tudta mutatni, mire képes.

Yvette Broch: – Azt gondolom, nagyon kemény mérkőzést játszottunk ma. Saját magunkat kritikusan értékelve, nem ez volt a legjobb meccsünk, sokat hibáztunk támadásban és védekezésben is, ez nem megszokott tőlünk. A probléma igazi okát most nem tudom megfejteni, de a következő alkalommal ennél többet kell nyújtanunk.

line

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/1733799020068742/