Online fogadás | TippmixPRO

Eubility Group-Békéscsabai ENKSE – Kecskeméti NKSE

benkse_150spacerkecskemeti_nkse_150

NB I női felnőtt 2017/2018. 18. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Kecskeméti NKSE

30-25 (15-10)

Időpont: 2018. március 28. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor István

Versenybírók: Soós József, Szabó Imre

Békéscsaba: Szarka Adrienn (3), Bottó Rózsa (1), Vukajlovic Aleksandra (0), Gidai Eszter (1), Giricz Laura Gerda (0), Szögi Tímea (3), Zöldi-Tóth Katalin (2), Walfisch Mercédesz (1), Mihálffy Adrienn (3), Kovács Anett (6), Kovacevic Jovana (10), Popovic Tamara (0), Pintér Zsanett (0), Györkös Rebeka (0), Horváth Dorina Szilvia (0), Farkas Kata (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

Kecskemét: Pusztai Petra (0), Gulya Krisztina (0), Deáki Dóra (0), Nikolayenko Olha (0), Aron Andrea (1), Albert Helga (0), Kaiser Melitta (2), Horváth Dóra (0), Risovic Jovana (0), Varga Nikolett (7), Fauszt Éva (3), Siska Pálma (1), Kucerova Yuliia (3), Szabó Edina (8), Kovács Krisztina (0), Tóth Lilla (0).
Edző: Marosán György

sargalap Sárgalapok: Mihálffy Adrienn (1), Kovács Anett (1), Kovacevic Jovana (1), Albert Helga (1), Horváth Dóra (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Szarka Adrienn (4. perc), Giricz Laura Gerda (2. perc), Mihálffy Adrienn (2. perc), Kovacevic Jovana (2. perc), Kaiser Melitta (6. perc – kizárva), Horváth Dóra (4. perc), Varga Nikolett (2. perc), Siska Pálma (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Gidai Eszter (1/1), Szögi Tímea (0/1), Szabó Edina (4/6).

line

Sikerült a visszavágás, magabiztos győzelem a Kecskemét ellen

20180328_jovana_kovacevic

 

Sportberkeken belül és a szurkolók körében is nagy várakozás előzte meg a szerda esti kiesési rangadót a női kézilabda NB I-ben, amelynek során a békéscsabaiak a Kecskemét csapatát fogadták a Városi Sportcsarnokban. Az őszi találkozón 31:27-re nyert a Hírös város csapata, mindenki abban bízott, most legalább öt lesz a különbség közötte, ugyanis még az is előfordulhat, hogy az egymás elleni eredmény dönthet a kiesés kérdéséről.

Az újonc kecskemétiek eddig a Békéscsabát és az MTK-t tudták legyőzni és elcsentek még egy pontot a Vasas otthonából is, így a 12. helyről várták a szerdai folytatást. A lila-fehérek az eddigi egyetlen sikerüket az MTK ellen érték el még január közepén.

Nagy rohanás jellemezte az első perceket, a csapatok vajmi keveset törődtek a védekezéssel. Csabai szempontból kifejezetten jól alakult a mérkőzés, Kovacevic találatával és Mihálffy duplájával 3:1-re is vezetett már a lila mezes együttes. A Bács megyeiek gyorsan ritmust váltottak és Kucerová vezérletével fordítottak. Hazai oldalon Kovacevic vitte a prímet, aki tíz perc elteltével már az ötödik találatánál járt. Az oly fontos védekezésre azonban kevesebb energia jutott. Aztán fordult a kocka, az óriási elánnal, és akarattal hajtó csabaiak elléptek két góllal. A nagy lelkesedés azonban magában hordozta a hiba lehetőségét, a félidő közepén így szórt el három-négy labdát a csabai együttes. Az időkéréssel operáló kecskeméti edző a fél csapatát lecserélte, még a kapust is, hazai oldalon erre nem volt szükség, Györkös és társai is jól tették a dolgukat, jelezte ezt az eredmény is (23. p.: 12:8).

A 23. percben Horváth Roland kért időt, szükség volt egy-két nyugtató szóra. Csapata lendületben maradt és egy 5:0-ás rohammal igyekezte tudatosítani ellenfelében, hogy mi az alapvető szándéka. A játékrész legvégén ugyan szépített a Kecskemét, de az ötgólos előny így is megnyugtatónak volt mondható.

Szünet után hamar kettős emberhátrányba került az Előre NKSE, de a frissen beállt Vukajlovic így is eredményes tudott lenni, sőt sikerült is megúszni kapott gól nélkül. A vendégek próbáltak felzárkózni, de gyorsan visszaállt a hét-nyolc gólos differencia. A 45. percben időt kért a csabaiak trénere. A hajrá izgalmassá vált, fokozatosan feljött a Kecskemét, az 54. percben már csak hárommal vitt a Békéscsaba, de a vendégek kapaszkodtak és mindent elkövettek, hogy legalább az egyik pontot megmentsék. A mai napon nagyot alkotó Kovacevic mellett Kovács Anett is hozzátette a magáét, és három perccel a vége előtt már megnyugodhatott a csapat és a publikum is. A Békéscsaba úgy nyert a Kecskemét ellen, hogy az egymás elleni eredmény is számára kedvező.

A 30:25-ös siker azt jelenti, hogy ha pontazonosság lesz a végelszámolásnál a két együttes között, akkor a csabaiak előnyösebb helyzetben lesznek, miután a kecskeméti találkozón 31:27 lett a vége, fordított előjellel. Na de ez még messze van, addig még gyűjtögetni kell a pontokat, hiszen ezzel a sikerrel a csabaiak egyelőre csak a Vasast tudták megelőzni a tabellán.

Horváth Roland: – Bár voltak hullámvölgyek, és kicsit sok a huszonöt kapott gól is, de nagyon jól küzdött a csapat. Gratulálok a lányoknak, mert alárendelték magukat a kézilabdának, és így megmaradt az esély a bennmaradásra.

Marosán György: – Ennyi hibával képtelenség az NB I-ben nyerni. Egy gyenge mérkőzésen szenvedtünk vereséget.

line

line

YouTube  Jegyzőkönyv

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/384085002055266/