Online fogadás | TippmixPRO

Eubility Group-Békéscsabai ENKSE – Kisvárdai KC

benkse_150spacerkisvarda_150

NB I női felnőtt 2017/2018. 4. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Kisvárdai KC

24-32 (11-15)

Időpont: 2017. október 8. (vasárnap) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Herczeg Péter, Südi Péter

Versenybírók: Fekete József, Nádasdi Tamás

Békéscsaba: Szarka Adrienn (0), Bottó Rózsa (3), Vukajlovic Aleksandra (1), Gidai Eszter (1), Zöldi-Tóth Katalin (3), Walfisch Mercédesz (8), Mihálffy Adrienn (0), Kovács Anett (2), Kovacevic Jovana (6), Pénzes Laura (0), Popovic Tamara (0), Pintér Zsanett (0), Györkös Rebeka (0).
Vezetőedző: Skaliczki László

Kisvárda: Dzhukeva Ekaterina (0), Mihovics Ivanna (1), Rocha Pereira Samira (4), Triscsuk Krisztina (12), Umanets Olena (1), Szabó Valéria (1), Triffa Ágnes (0), Tarjányi Szilvia (1), Orbán Adrienn (1), Radojevic Tamara (3), Milanovic Litre Vesna (2), Khakunova Mariia (1), Dmitrovic Marina (3), Balog Judit (0), Karacs Jázmin (0), Katona Flóra (0).
Vezetőedző: Mátéfi Eszter

sargalap Sárgalapok: Walfisch Mercédesz (1), Kovács Anett (1), Kovacevic Jovana (1), Umanets Olena (1), Milanovic Litre Vesna (1), Khakunova Mariia (1).

piroslap Kizárva: Milanovic Litre Vesna

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Mihálffy Adrienn (2 perc), Kovacevic Jovana (2 perc), Pintér Zsanett (2 perc), Triscsuk Krisztina (2 perc), Umanets Olena(2 perc), Milanovic Litre Vesna (6 perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Walfisch Mercédesz (4/5), Triscsuk Krisztina (2/2), Dmitrovic Marina (1/1).

line

Vereség a Kisvárda elleni hazai mérkőzésen

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE második hazai mérkőzésén, a nyáron jelentősen megerősített Kisvárdát fogadta a Városi Sportcsarnokban. A lila-fehérek sokáig jól tartották magukat az esélyesebb szabolcsiak ellen, végül a hosszabb kispaddal rendelkező, válogatottak sorát felvonultató vendégek magabiztosan nyerték az összecsapást.

20171008_enkse_kisvarda

Két értékesített hetes góllal kezdődött a találkozó, 1:1-nél azonban két megingás után már a Kisvárdánál volt az előny, elsősorban Triscsuk okozott kellemetlen perceket, a válogatott játékos a 7. percben már négy gólnál tartott. Hazai oldalon Walfisch Mercédesz iparkodott a gólgyártásban. Jól tartotta magát védekezésben a lila-fehér együttes, amely az első tíz percben tapadt vendégére.

A volt békéscsabai Szabó Valériával magasított a falon Mátéfi Eszter, így ha nem is átlövésekkel, de faultokkal, kiharcolt és értékesített hetesekkel így is eredményesnek bizonyultak a nagyon harcosan, szívósan küzdő lilák, sőt, a 14. percben Zöldi-Tóth ki is egyenlített. Pillanatok alatt ritmust váltott a Kisvárda, amely újból magához ragadta a kezdeményezést, de elhúzni nem tudott. Először Skaliczki László kért időt, de nem feltétlenül azért, mert elégedetlen lett volna lányai teljesítményével.

Ha csak kicsivel pontosabbak Kovacevicék támadásban, még szorosabb az eredmény. A 20. percben először mutatott háromgólos különbséget az eredményjelző, a labdaeladások sokba kerültek, a villámléptű brazil Rocha kíméletlen pontossággal értékesítette az indításokat. A 4:0-s kisvárdai roham után 7:12-nél ismét Skaliczki kért időt.

Hat perc elteltével Zöldi-Tóth törte meg a hazai gólcsendet, de nem kellett sokat várni az újabb találatokra, nem tört meg a csabai együttes, sikerült ötről három gólra visszazárkóznia. Úgy mehettek pihenőre, hogy még teljesen nyílt maradt a mérkőzés.

A második félidő legelején szűkített a hátrányán a Békéscsaba, de a két lila-fehér gólra hamarjában hárommal válaszolt a szabolcsi együttes. Hullámvölgybe került az Előre, sorra kimaradtak a lehetőségek, nem úgy a másik kapunál és már a játékrész első harmadában kezdett tekintélyessé hízni a várdaiak előnye.

Pontosan nyolc perc elteltével láthattunk újra csabai találatot, de Walfisch megmozdulása után sem tért vissza az első félidőben látott nagy lendület, bár az igyekezet ekkor is megvolt. Nem csökkentette a tempót a Kisvárda, a lilák viszont már nem tudtak kellőképpen újra felpörögni. A végén már koncentrációs hibák is jelentkeztek hazai oldalon, ami a túlzott igyekezet számlájára írható.

A Békéscsaba egy félidőn keresztül volt képes tartani magát az esélyesebb, légiósok hadával és sokkal hosszabb kispaddal bíró Kisvárda ellen.

Skaliczki László, a Békéscsaba vezetőedzője: – Úgy gondolom, hogy amit terveztünk, az elején megvalósult, ezt követően jó néhány bejátszást elrontottunk, amelyekből könnyű gólokat szerzett a Kisvárda. Igazából a második félidő elején még volt egy visszalángolásunk, de nem sikerült közelebb zárkóznunk. A 32 kapott gól rengeteg, itt csak a végén mutatott nyitott védekezés volt pozitív és előremutató.

Zöldi-Tóth Katalin, a Békéscsaba beállója: – Nagyon csalódott vagyok, hazai pályán mindenképpen többet szerettünk volna kihozni magunkból. Sajnos nagyon kevesen is vagyunk, de bízom benne, hogy azon csapatok ellen, akikkel egy súlycsoportban vagyunk, tudunk majd pontokat szerezni.

Mátéfi Eszter, a Kisvárda szakmai igazgatója: – Az előző fordulóban a Budaörs ellen nem sikerült otthon tartani a 2 pontot, ez egy nagyon fájó vereség volt a számunkra, ezen mindenképpen javítani szerettünk volna. Annak örülök, hogy a csapat a mérkőzés alatt végig nagyon fegyelmezetten és taktikusan játszott. Azon kívül, hogy voltak kiemelkedő egyéni teljesítmények, mindig volt valaki, aki átlendítette az együttest a holtponton, ez egy igazi csapatmunka volt.

Tarjányi Szilvia, a Kisvárda beállója: – Nagyon szerettük volna kijavítani a Budaörs ellen elszenvedett hazai vereséget, úgy gondolom, hogy ez plusz motivációt is jelentett számunkra. Úgy gondolom, hogy védekezésben és támadásban is kezd összeállni a csapat, ennek is köszönhettük ezt a magabiztos győzelmet.

line

line

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/120481351931131