Online fogadás | TippmixPRO

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Kozármisleny SE

benkse_150spacerkozarmisleny_se_150

NB I/B női felnőtt-Kelet Felsőház 7. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Kozármisleny SE

25-23 (13-10)

A MÉRKŐZÉS VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY NÉLKÜL IS MEGTEKINTHETŐ!

Időpont: 2022. április 30. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Gulybán Olivér, Juhász Dániel

Versenybírók: dr. Antali Dániel Gábor, Képíró Lilla Kíra

Játékvezető ellenőr – szövetségi ellenőr: Sándor Tamás

Békéscsaba: Andróczki Flóra (2), Giricz Laura Gerda (0), Szögi Tímea (1), Iván Emese (1), Vámosi Panna (0), Gyimesi Kitti (2), Bucsi Lili (0), Csizmadia Fanni Klára (0), Mayer Szabina (4), Kukely Anna (7), Kukely Klára (1), Török Fanni (1), Szabó Dóra (0), Zsemberi Zóra (0), Borbély Márta (4), Bencsik Bojána (2).
Vezetőedző: Papp Bálint.

Kozármisleny: Grénus Gréta (0), Markovics Rebeka (0), Szabó Panna (0), Brettner Zsófia Dorina (1), Szemmelrock Dóra (4), Hornyák Bernadett (6), Varga Nikolett (1), Halász Bernadett (0), Imrei Nóra (1), Leitner Dorina (0), Scheffer Zsanett (8), Tobak Luca (2), Vig Vivien (0), Bánhidi Barbara (0), Tóth Ivett (0).
Vezetőedző: Kovács Tamás

sargalap Sárga lapok: Gyimesi Kitti (1), Török Fanni (1), Tobak Luca (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Gyimesi Kitti (2. perc), Bucsi Lili (2. perc), Török Fanni (2. perc), Bencsik Bojána (2. perc), Szabó Panna (2. perc), Brettner Zsófia Dorina (2. perc), Szemmelrock Dóra (2. perc), Leitner Dorina (2. perc), Scheffer Zsanett (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Kukely Anna (4/4), Hornyák Bernadett (3/3).

line

Feljutott az NB I-be az Előre NKSE

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - Kozármisleny SE 25-23 (13-10)

A szombati találkozónak a hazaiak számára volt nagyobb tétje, hiszen ha nyernek, akkor kivívják az NB I-es tagságot,és egy év után visszajutnak az élvonalba. A két csapat március 19-i első felsőházi bajnoki mérkőzését a Baranya megyei együttes nyerte magabiztosan, 28–20-ra.

A vendégek kezdtek jobban és a 6. percben 3–1-re vezettek. A láthatóan idegesen játszó, támadásban többször hibázó békéscsabaiak a 10. percben egyenlítettek 3–3-ra. A 13. percben Mayer Szabina  üres kapus góljával 5–4-es vezetést szerzett az Előre NKSE. A folytatásban átvette az irányítást a lila-fehér alakulat, a 20. percben 8–4 volt az állás. A vendégek nem adták fel, szívósan tapadtak, így a 26. percben 11–8-at mutatott az eredményjelző. Az első félidő végéig megtartotta háromgólos előnyét a lila-fehér együttes.

Fordulás után a kozármislenyiek két gólra feljöttek (33. p.: 13–11). Nagy küzdelem folyt a pályán, a csabaiak tartották két-három gólos előnyüket, de a vendégek igazolták jó hírüket, bátran kézilabdáztak. A 40. percben 16–14-es hazai vezetést jegyezhettünk fel. Két perccel később Hornyák Bernadett hétméteres góljával egy találatra jött fel a Kozármisleny (16–15).  Erősített a házigazda, és Kukely Anna büntetőből elért találatával, valamint Mayer Szabina és Borbély Márta góljával négyre növelte a különbséget a Békéscsaba (46. p: 19–15). Ekkor a vendégek mestere,  Kovács Tamás időt kért, megpróbálta rendezni a sorokat, mert érezte, ha csapata elengedi az Előrét, akkor már nem lesz visszaút. A 48. percben először vezetett öt góllal a hazai alakulat (21–16).

A hajrában fokozatosan  csökkentette hátrányát a vendégcsapat, de végül csak két gólra tudott feljönni. A látottak alapján a békéscsabaiak győzelme megérdemelt a végig nagyot küzdő mislenyiek ellen. A lefújás után nagy ünneplés kezdődött a carnokban, a hazaiak szurkolóikkal együtt ünnepelték a feljutást.

Papp Bálint: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen egy jó csapat ellen játszottunk. A védekezésünk stabil volt, támadásban amikor hatékonyak voltunk, elmentünk öt-hat góllal, és ez meghozta a győzelmet. Az első célt a feljutást teljesítettük, most már a bajnoki cím megszerzése a következő feladat.

line

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line