Online fogadás | TippmixPRO

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Motherson Mosonmagyaróvári KC

benkse_150spacermosonmagyarovar_kc_se_15

NB I női felnőtt 2020/2021. 20. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Motherson Mosonmagyaróvári KC

23-30 (12-15)

A MÉRKŐZÉS ZÁRT KAPUK MÖGÖTT KERÜLT MEGRENDEZÉSRE!

Időpont: 2020. december 30. (szerda) 17:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Evangélikus Gimnázium Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Luther u. 1.

Játékvezetők: Medve Róbert Pál, Südi Péter

Versenybírók: Kocsis-Sajti Anikó, Szegedi Zsolt

Békéscsaba: Török Csenge (0), Petika Tena (0), Andróczki Flóra (2), Giricz Laura Gerda (1), Török Fanni (1), Mistina Kitty (0), Iván Emese (3), Csizmadia Fanni Klára (0), Bucsi Lili (7), Kukely Anna (6), Kukely Klára (2), Csepregi Anita (0), Bakonyi Dóra (0), Szabó Dóra (0), Agbaba Jelena (1), Szabó Kamilla (0).
Vezetőedző: Vida Gergő

Mosonmagyaróvár: Tóth Eszter (6), Hajtai Vanessza (1), Sirián Alexa Szederke (0), Horváth Bernadett (0), Domokos Dalma (1), Holesová Mária (0), Kellermann Dóra (0), Gyimesi Kitti (0), Szarková Simona (10), Stranigg Zsófia (1), Lancz Barbara (1), Szemerey Zsófi (0), Hudák Anette Emma (0), Kovács Patrícia (4), Katona Flóra (6), Herczeg Lili Mónika (0).
Vezetőedző: Gyurka János

sargalap Sárga lapok: Andróczki Flóra (1), Giricz Laura Gerda (1), Szarková Simona (1) Katona Flóra (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Török Fanni (2. perc), Csepregi Anita (2. perc), Gyimesi Kitti (2. perc), Katona Flóra (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Bucsi Lili (6/6), Kukely Anna (0/1), Tóth Eszter (0/1), Katona Flóra (1/2).

line

Nagyot küzdött, de továbbra is pont nélkül maradt a Békéscsaba.

A Békéscsabai Előre NKSE 23-30-ra kikapott a szezont kiválóan kezdő és dobogóért harcoló Motherson Mosonmagyaróvári KC együttesétől a női kézilabda NB I 20. fordulójában.​ A csabai együttes több, mint egy hónap után, a novemberi Siófok elleni találkozót követően lépett pályára a bajnokságban. Vida Gergő vezetőedző Szabó Panna, Tamara Radojevic, Fodor-Bottó Rózsa és a szezon előtt súlyos sérülést szenvedő Ivana Mitrovic játékára sem számíthatott az évzáró mérkőzésen.

Békéscsabai ENKSE - Motherson Mosonmagyaróvári KC

A mosonmagyaróvári együttes éppen a Békéscsaba elleni, 30-26-ra megnyert találkozó óta nem játszott bajnoki találkozót, csak egy Kupa összecsapáson gyakorolhatott erre az összecsapásra. A vendégek az ősz elején kiválóan kezdték a szezont, hét meccsből hatot megnyertek, így jó pozícióból várták az összecsapást. Gyurka János vezetőedző csapatából Tilinger Tamara hiányzott az Evangélikus Sportcsarnokban megrendezett mérkőzésen.

Ennek megfelelően az óváriak kezdtek jobban, Tóth Eszter és Hajtai Vanessza szerezte az első két gólt, a házigazda pedig technikai hibákkal nyitott (0-2). Az első csabai gól is csak nehezen született meg az 5. percben: Kukely Anna egy kihagyott hetes után értékesítette a kipattanót. A kapkodó játékot Vida Gergő már a 6. percben megszakította egy időkéréssel. A lilák fiatal irányítója ezt követően két sikeres egyéni akciót vitt végig és egyenlített (3-3). Az óváriak ugyan megszerezték újra a vezetést, de Mistina Kitty fontos védésekkel nyitott a hazai kapuban – többek között egy hárított hetessel is jelentkezett -, így nem nőtt a különbség. A Csaba nem akart leszakadni, Bucsi Lili hetesből egyenlített a 16. percben (6-6). Mint később kiderült, ekkor volt utoljára döntetlen az állás a mérkőzésen! A másik kapuban Szemerey Zsófi sem maradt el kapus-kollégájától, több átlövést és ziccert is hatástalanított. Gyurka János a 18. percben kért először időt, aki főként a támadások pontos befejezésével nem lehetett elégedett. Ezen az Európa-bajnoki kerettag Tóth Eszter javított, persze ehhez az újabb csabai technikai hibák is kellettek (7-12). A hazaiak mestere a 26. percben már másodszor rendelte magához csapatát, a félidő előtt még közelebb szeretett volna zárkózni az ellenfélhez. Iván Emese egy közel hatperces gólcsendet tört meg, majd Kukely Anna duplája segítette a házigazdát (10-13). Sőt, Török Fanni lerohanás-gólja után már csak egy volt a különbség. A félidő végén azonban jött egy újabb bosszantó hazai hiba, Simona Szarková pedig háromra növelte csapata előnyét egy másodperccel a dudaszó előtt (12-15).

A szünet után ismét a szlovák válogatott Szarková volt elemében, aki két találattal nyitotta a félidőt (12-17). A házigazda Kukely Anna és Jelena Agbaba góljaival érkezett meg a második játékrészbe. A vendégek sem játszottak hibátlanul, de a csabaiak nem tudtak élni a kínálkozó lehetőségekkel (14-18). Szarková nem fékezett, újabb találatával már öt volt az óvári előny és ha a csereként beálló Szabó Dóra nem védi Katona ziccerét, akkor már hat is lehetett volna a differencia. Vida Gergő a 43. percben már kihasználta az utolsó időkérését, egyik utolsó zárkózási lehetőségét megragadva. Akcióból szerzett találatok híján, ebben az időszakban Bucsi Lili hetesgóljai tartották látótávolságon belül a hazaiakat (18-22). Nem adta fel a Csaba, türelmesebben járatta a labdát, Andróczki Flóra és Kukely Klára szélsőgóljai kényszerítették ki az óvári időkérést az 50. percben (21-23). Négy és fél perc góltalanság után Lancz és Szarková mozdította el a vendégeket jó irányba, ismét levegőhöz juttatva csapatukat öt perccel a vége előtt (22-26). A vendégek védekezése az utolsó negyedórára agresszívabbá vált, folyamatosan hibára késztették az ellenfelet, Katona Flóra találatai pedig végleg eldöntötték az összecsapást (22-28). Az utolsó percekben már csak a számszerű eredmény volt a kérdéses, a fáradó csabaiak mellett a legvégén alakult ki a legnagyobb különbség.

A Mosonmagyaróvár feljavuló védekezésének és Simona Szarková tíz góljának köszönhetően 23-30-ra nyert és továbbra is remekel a bajnokságban. A csabaiak ugyan jól küzdöttek, a hétgólos Bucsi Lili és a hat találatig jutó Kukely Anna vezetésével sokáig meccsben voltak, de a technikai hibák száma és a rövidebb kispad ezúttal is eldöntötte a mérkőzést – így továbbra is pont nélkül állnak a tabellán. Vida Gergő együttese január 9-én a fővárosban, az MTK ellen pótolja az 5. fordulóból elmaradt mérkőzést.

line

line

YouTube 

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix