Online fogadás | TippmixPRO

Eubility Group-Békéscsabai ENKSE – Siófok KC

benkse_150spacersiofok_kc_150

NB I női felnőtt 2016/2017. 23. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Siófok KC

30-29 (14-19)

Időpont: 2017. május 6. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Versenybírók: Herceg József, Simó András

Békéscsaba: Triffa Ágnes (0), Gávai Szonja (3), Bottó Rózsa (2), Vukajlovic Aleksandra (2), Dukic Jovana (0), Diószegi Nikolett (3), Vasileuskaya Natallia (6), Kölcze Gabriella (0), Zöldi-Tóth Katalin (4), Walfisch Mercédesz (3), Mihálffy Adrienn (3), Kovács Anett (0), Glusica Leposava (2), Terenyi Bianka (0), Kovacevic Jovana (1), Gidai Eszter (1).
Vezetőedző: Skaliczki László

Siófok: Hamburger Judit (0), Triscsuk Krisztina (7), Agbaba Marija (0), Ferenczy Fruzsina (0), Jezic Katarina (0), Németh Csilla (2), Such Nelli (2), Erdősi Ildikó (4), Nze-Minko Estelle (8), Brettner Zsófia Dorina (0), Sárosi Nanetta (0), Gercsó Nóra (0), Pastrovics Melinda (0), Agbaba Jelena (1), Janjusevic Andela (5).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárgalapok: Walfisch Mercédesz (1), Mihálffy Adrienn (1), Gidai Eszter (1), Németh Csilla (1), Erdősi Ildikó (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Walfisch Mercédesz (2. perc), Mihálffy Adrienn (2. perc), Erdősi Ildikó (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Vasileuskaya Natallia (2/2), Walfisch Mercédesz (0/1), Triscsuk Krisztina (1/1), Nze-Minko Estelle (0/2).

line

Az első félidőben nem állt össze a lila-fehérek játéka, a félidőben még 19-14- re vezetett a Siófok a városi sportcsarnokban. A szünet után azonban beindult a Skaliczki-csapat és 30-29-re legyőzte a Balaton-parti riválist a női élvonal 23. fordulójában.

Kihagyott csabai hétméteressel és két siófoki találattal kezdődött az összecsapás. Az első pillanatok képe pedig szinte az egész első félidőre jellemző volt. Sok hibával játszottak a lila-fehérek, míg a tabellán egy ponttal és egy helyezéssel jobban álló vendégek kihasználták a hibákat. A 8. percben már 7-2-re vezetett a Siófok, Triscsuk Krisztina négy gólnál járt a játékrész harmadánál. A vendég gárda nem fékezett, a 16. percben már hattal állt jobban. A csabaiaknak csak felvillanásaik voltak, Mihálffy Adrienn három szépségdíjas találata arra volt elég, hogy nem dőlt el korán a meccs. Terenyi és Triffa összesen négy védést mutatott be a kapuban. A francia Estelle Nze-Minko összesen hatig jutott az első 30 percben és végül 19-14-re nyerték a félidőt a vendégek.

A második játékrész elején Natallia Vasileuskaya duplázott, de egy-egy hiba után még maradt a távolság a csapatok között. A fehérorosz átlövő aztán a szélről is eredményes volt és egy 4-0-s rohanással egyre csökkentette a differenciát a házigazda. Próbált frissíteni, időkéréssel segíteni Horváth Roland, a siófokiak mestere, ez pedig azt eredményezte, hogy az 50. percig tartotta csapata a vezetést. A vendégek egyre többet hibáztak, miközben Triffa Ágnes is feljavult a csabai kapuban, így tíz perccel a vége előtt a beállóban remekül dolgozó Zöldi-Tóth Kata egyenlített (26-26). A hajrá már az Előre NKSE játékosairól szólt. Kétszer még válaszolt Németh révén a lila-fehér találatra a Siófok, de az extázisban játszó házigazdát már nem lehetett megállítani. Másfél perccel a vége előtt újra Zöld-Tóth Kata köszönt be és eldöntötte a két pont sorsát.

A csabai lányok végül 30-29-re győztek és zsinórban negyedik hazai meccsüket nyerték, amivel meg is előzték a legyőzött riválist. A kieső helyen lévő Mosonmagyaróvárral szemben hat pontra nőtt az előny, így a bennmaradást matematikailag még nem, de gyakorlatilag már kiharcolta a Skaliczki-csapat.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1924098187847678/