Online fogadás | TippmixPRO

Eubility Group-Békéscsabai ENKSE – Siófok KC

benkse_150spacerskc_logo_uj_150

Magyar Kupa női felnőtt 2017/2018. 5. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - Siófok KC

30-30 (15-17)

Időpont: 2018. február 8. (csütörtök) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor

Versenybírók: Fekete József, Nádasdi Tamás

Békéscsaba: Szarka Adrienn (0), Bottó Rózsa (2), Vukajlovic Aleksandra (8), Gidai Eszter (1), Giricz Laura Gerda (0), Szögi Tímea (3), Zöldi-Tóth Katalin (3), Walfisch Mercédesz (4), Mihálffy Adrienn (0), Kovács Anett (0), Kovacevic Jovana (9), Popovic Tamara (0), Pintér Zsanett (0), Györkös Rebeka (0), Horvát Dorina Szilvia (0), Farkas Kata (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

Siófok: Geiger Melinda (5), Elghaoui Asma (2), Böhme Simone (5), Aoustin Camille (2), Dedu Denisa-Stefania (0), Jezic Katarina (8), Mazák-Németh Csilla (0), Such Nelli (0), Erdősi Ildikó (0), Nze-Minko Estelle (4), Ferenczy Fruzsina (4), Sárosi Nanetta (0), Gercsó Nóra (0).
Vezetőedző: Rasmussen Lars Meerson

sargalap Sárgalapok: Bottó Rózsa (1), Szögi Tímea (1), Elghaoui Asma (1), Jezic Katarina (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Giricz Laura Gerda (4. perc), Szögi Tímea (4. perc), Zöldi-Tóth Katalin (2. perc), Mihálffy Adrienn (2. perc), Kovacevic Jovana (2. perc), Farkas Kata (2. perc), Geiger Melinda (2. perc), Elghaoui Asma (2. perc), Mazák-Németh Csilla (2. perc), Nze-Minko Estelle (6. perc – kiállítva).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Szögi Tímea (2/3), Mihálffy Adrienn (0/1), Kovacevic Jovana (1/1), Böhme Simone (1/2), Aoustin Camille (1/2), Nze-Minko Estelle (0/1), Ferenczy Fruzsina (0/1).

line

Heroikus küzdelemben búcsúzott az Előre NKSE a Magyar Kupától 

Alig tíz nappal ezelőtt rendeztek már egy olyan női kézilabda-mérkőzést, amelyen az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE és a Siófoki KTC mérte össze erejét. Azt a derbit a Balaton-parti városban rendezték, a bajnoki pontokért ment, és a Siófok tízgólos győzelmet aratott. Csütürtökön a Magyar Kupában újra összemérte erejét a két csapat, mégpedig a legjobb négy közé jutásért. Mint ismert, a Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria játék nélkül résztvevője a négyes döntőnek, tegnap az érdiek is odaértek, miután kiélezett küzdelemben 26:25-re legyőzték a Vácot. Ilyen előzmények után fogadta a bajnokságban sereghajtó viharsarki alakulat az ugyanott a negyedik helyen álló siófokiakat.

enkse_siofok_180208

A bajnokság első harmadához tartozó Balaton-parti és a jelenleg még kieső helyen álló békéscsabai csapat ugrott egymásnak csütörtökön este, hogy az idei Magyar Kupa négyes döntőjének még egy kiadó helyéért megküzdjenek. A Siófok a megszokottnál rövidebb kispaddal érkezett a Viharsarokba, ami a sérülések mellett a betegségeknek is betudható. A házigazdák azonban komplett együttessel álltak ki, a múlt héten még az influenzával bajlódók is felépültek erre a fontos összecsapásra. Szépen megtelt a sportcsarnok, ami annak is köszönhető, hogy több klub, illetve iskola delegálta fiatal sportolóit erre az összecsapásra. 

Jovana Kovacevic két gyors találata vezette be a találkozót, ám az 5. perce fordított a Balaton-parti alakulat, miközben rögtön kettős emberhátrányba kerültek a hazaiak. 3:6-os állásnál Horváth Roland ki is kérte első idejét, ami átmenetileg használt, egy gólra feljöttek a lila-fehérek, de néhány hiba elég volt ahhoz, hogy ismét növelje előnyét a vendégcsapat. Érdekes jelenet zajlott a 17. percben, a pályaválasztó büntetőhöz jutott, amit Mihálffy Adrienn kihagyott, de miután idő előtt beindult a saját kapuja felé Camille Aoustin, a játékvezetők megismételtették a hétméterest, amit viszont Kovacevic kíméletlenül bevágott. Ám a folytatásban hiába jött föl többször is egy-két gólra a házigazda, a jó játékerőt képviselő, és rendkívül gyors Somogy megyeiek mindig rá tudta tenni egy lapáttal. Végül kétgólos vendégvezetéssel térhettek pihenőre a csapatok, nyílt maradt a találkozó a második félidőre.

A szünet után, miként az első játékrész jelentős részében, külön őrzőt kapott Estelle Nze-Minko, ám hiába húzták ki a méregfogat, a társak átvették a szerepet és tartották előnyüket a vendégek. Aztán a 36. percben begyűjtötte harmadik kétpercesét a francia játékos, és kénytelen volt idő előtt befejezni a mérkőzést. Átmenetileg meg is zavarhatta a Balaton-partiakat legjobbjuk kiválása, ugyanis négyről egyre felzárkózott a lila-fehér egylet. Sőt, a félidő közepére egy elcsent labdából Aleksandra Vukajlovic révén egyenlítettek, majd Gidai Eszter találatával átvették a vezetést is. Györkös jól védett, sok esetben tanácstalanná váltak a siófokiak a csabaiak védőfala előtt. A lila-fehérek ebben a periódusban növelhették volna előnyüket, Gidai és Bottó ziccerben rontott, ráadásul Szögi Tímea büntetőt hibázott. Kapkodóssá, rohanóssá vált a derbi, amibe értelemszerűen egyre több hiba csúszott mindkét oldalon. A védekezés azonban jól működött itt is, ott is, és felváltva vezettek a csapatok a finisbe kanyarodva. 30:30-as állásnál előbb a Békéscsaba támadott a vezetésért, de eladták a hazaiak a labdát, majd a siófokiak nem tudták lövéssel befejezni az akciójukat, így 20 másodperccel a vége előtt a továbbjutásért támadhatott az Előre NKSE. Kovacevic azonban türelmetlennek bizonyult és 15 másodperccel a vége előtt előtte a labdát, amelyet a vendégek kapusa hárítani tudott, így maradt a döntetlen.

Hallatlanul izgalmasan alakult a végjáték, amit viszont a siófokiak bírtak jobban idegekkel, és végül, ha nem is győztek, de a döntetlennel ők jutottak a legjobb négy közé a Magyar Kupában. A csabaiak minden dicséretet megérdemelnek, remekül küzdöttek, hajszálon múlott az újabb nagy bravúr. Nagyszerű atmoszféra volt a csarnokban, a szurkolók igazi kézilabda hangulatot teremtettek. Jó volt ezen az estén csabainak lenni, még ha nem is jött össze a Final4, de valami elindult és megmozdult a lila-fehér klub háza táján az elmúlt időszakban, ennek a bajnokságban is meg kell mutatkoznia a hátralévő mérkőzéseken.

Horváth Roland: – Nagyon szépen köszönöm a szurkolóinknak, hogy ilyen fantasztikus légkört teremtettek a mai mérkőzésen, nagyon jó volt ezt látni és megélni ebben a csarnokban. Gratulálok a csapatomnak, igaz nem jutottunk a legjobb 4 közé, de eljutottunk odáig, hogy ilyen nagy tétért lépjünk pályára, és döntetlent értünk el a bajnokság negyedik helyezettje ellen. Gratulálok a Siófoknak, sok sikert nekik a Final4-ban, mi pedig dolgozunk tovább, mert semmi más célunk nem lehet, mint a bennmaradás, mert ennek a csapatnak bent kell maradnia az első osztályban.

Lars Rasmussen: – Köszönöm szépen a Békéscsabának ezt a mai napot és ezt a nagyszerű mérkőzést. Nagyon nagyot küzdöttünk ma, nagy teljesítményt tettünk le az asztalra, büszke vagyok a csapatomra. Számunkra alakult szerencsésebben a mérkőzés vége, ennek nagyon örülök. Amennyiben a Békéscsaba így fog tovább dolgozni és játszani, biztos vagyok benne, hogy nem fog kiesni az első osztályból. Sok sikert kívánok a békéscsabai csapatnak és szurkolóiknak!

Györkös Rebeka: – Csalódottak vagyunk, mert nem kaptunk ki, de mégis kiestünk a Kupából. Óriásit küzdött a csapat, erre büszkék lehetünk, de a végén kiütközött a rutintalanságunk, nagy helyzetekben hibáztunk. Köszönjük szépen a szurkolók biztatását, pokoli hangulatot csináltak a csarnokban.

Mazák-Németh Csilla: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, erre készültünk. Másfél héttel ezelőtt már megütköztünk egymással, de az egy más mérkőzés volt, a Békéscsaba hazai pályán mindig sokkal erősebb. Nagyon megszenvedtünk, főleg a második félidei piros lap miatt, onnantól kezdve nehezebb volt a támadásépítésünk, de boldogok vagyunk, mert cél a legjobb négy közé jutás volt, és ezt teljesítettük.

line

line

Jegyzőkönyv

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/2110637212492365/