Online fogadás | TippmixPRO

Felhívás szülők részére

Tisztelt Szülők!

A világban és Magyarországon is krízishelyzet alakult ki a vírusjárvány miatt, ami gyökeresen megváltoztatja életünket egy időre. Az iskolai oktatáshoz hasonlóan a csoportos sportfoglalkozások és edzések is betiltásra kerültek!

A BÉKÉSCSABAI ELŐRE NŐI KÉZILABDA SPORTEGYESÜLET utánpótlás edzőinek részéről is fontosnak tartjuk, hogy a mindennapos testmozgás, a sport és ezen belül a kézilabdázás megmaradjon a gyermekeink napi elfoglaltságában! Edzőink online edzésgyakorlatokkal és ajánlásokkal segítik a gyerekek otthoni egyéni képzését, ami elsősorban a fizikai képességek fejlesztésére irányul.

Mit tehetnek ÖNÖK, SZÜLŐK ebben a helyzetben?

RENDSZERESSÉG: segítség gyermekeiket abban, hogy a NAPIRENDJÜKBEN jelenjen meg a mindennapos edzés, ami szobában vagy egyénileg szabadban végezhető!

MOTIVÁCIÓ: erősítsék a gyerekben azt, hogy ennek a helyzetnek előbb-utóbb vége lesz, a közös edzések és a versenyek újraindulnak, ahol helyt kell állniuk. Az egyénileg elvégzett edzésmunka a saját és a csapat érdekeit szolgálja és az elvégzett munkának hosszútávon meg lesz az eredménye!

CÉLOKAT TŰZZENEK KI: az atlétikai, fizikai alapképességek fejlesztése nélkül nincs labdajáték, így kézilabdázás sem. Az erő, a gyorsaság, az állóképesség egy-egy részterület, amiknek megfelelő gyakorisággal történő fejlesztése megoldható néhány négyzetméteren is.

ELLENŐRZÉS: vegyenek Önök is részt a gyerekek sport programjában, akár tevőlegesen, akár segítőként. /pl. számoljanak, mérjenek időt stb./ Amennyiben nincs rá lehetőségük, kérjék számon, hogy megcsinálta-e a feladatokat?

EDZÉSNAPLÓ VEZETÉSE: kérjék meg sportoló gyermeküket, hogy vezessék egy füzetbe az elvégzett edzések időtartamát, rövid leírását és azt, hogy szerintük mit fejlesztettek az adott gyakorlatanyaggal.

KAPCSOLATTARTÁS: vegyék fel Önök is a kapcsolatot az edzővel, ha kell, kérjenek további segítséget. Bíztassák a gyerekeket, hogy a csapattagok beszéljenek egymással az elvégzett edzésekről.

Bízom abban és hiszem, hogy közös erővel így tudunk ELŐNYT kovácsolni a jelenlegi hátrányos helyzetből!

Tisztelettel, köszönettel és sportbaráti üdvözlettel: Fábián Csaba utánpótlás-vezető, edző