Tippmix

FTC-Rail Cargo Hungaria – Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

FTC-Rail Cargo HungariaspacerEUbility Group-Békéscsabai NKSE

NB I női felnőtt 2024/2025. 3. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria – Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

35-27 (17-14)

Időpont: 2024. szeptember 18. (szerda) 19:00 óra

Helyszín: Elek Gyula Aréna

Cím: 1101 Budapest, Kőbányai út 47/B.

Játékvezetők: Garai Balázs Róbert, Varasdi Levente Zoltán

Versenybírók: Szalai Márton, Halász András

line

Mindkét oldalon rengeteg volt a hiba a mérkőzés elején, a kezdeményezést azonban a Ferencváros vette át. Hazai oldalon Hársfalvi Júlia, a csabain az osztrák válogatott Klara Schlegel járt élen a góllövésben. Elhúzni a Fradi nem tudott, kettőnél nagyobb előnyt nem birtokolt, sőt, a 20. percben utolérte vendéglátóját a lelkesen játszó, a hazaiak hibáit kihasználó Békéscsaba.

Allan Heine 10–10-nél időt kért és a játék gyorsítását kérte tanítványaitól. Akik szót is fogadtak: három perc alatt gyors befejezésekkel egy 4–0-s sorozattal az addigi legnagyobb különbséget alakították ki. A Csaba azonban látótávolságon belül maradt, visszajött két gólra, s még lehetett volna szorosabb is, ha nem adja el sorozatban a labdát (és gyorsabban rendeződik vissza) amiből indulhatott a Fradi. A 28. percben csapata háromgólos hátrányánál Rácz Sándor időt kért, s bár Bencsik Bojánáék felzárkóztak, a félidő végére mégis visszaállt a korábbi differencia.

FTC-Rail Cargo Hungaria - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE 35-27 (17-14)

Szünet után gyorsan megduplázta előnyét a Ferencváros, a csabaiaknál kimaradtak a ziccerek és nem csökkentek a labdaeladások, amit a fiatal Papp Orsolya, vagy a szerb Dragan Cvijic kíméletlenül kihasznált. A lilák igyekeztek tartani magukat. Nem verdeste az eget a színvonal, mindkét csapat sokat rontott a második félidő derekán. Az előrések remekül küzdöttek, össze is hoztak egy hármas sorozatot és már csak három góllal maradtak el az ellenfelüktől. A hazaiaknak azonban elég volt egy gyors ritmusváltás és máris újra hat volt közte. Az 52. percben 29–23-nál időt kért a hazaiak trénere, ami azért jelezte, hogy nem volt feltétlenül elégedett azzal, amit csapatától addig látott. A hazaiak sokat köszönhettek az orosz Darja Dmitrijevának, aki a végén szórta a gólokat.

Rác Sándor: – Az eredménnyel elégedett vagyok, de sajnos nagyon sokat hibáztunk és a taktikát sem mindig tartották be a lányok. Mi tudunk még ennél is jobban játszani. Annak örülök, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni. 

Allan Heine: – A Békéscsaba le tudta lassítani a játékunkat, ma nem azt mutattuk, amit kellett volna. Nem is tudom, hogy mikor követtünk el ilyen sok technikai hibát, de legalább nyertünk és kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Mentálisan nem ott voltunk, ahol kellett volna, emiatt csalódott vagyok. A következő meccseken jobbnak kell lennünk.

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix