Online fogadás | TippmixPRO

Friss világbajnok a kapuban

Interjú Binó Boglárkával

Lassan már egy hónapja elkezdődtek a dolgos hétköznapok csapatunk a Békéscsabai ENKSE játékosai számára, és ezt igazából szó szerint is értelmezhetjük, hiszen a felkészülés ezen szakaszában leginkább a fizikális felkészülésre helyezte a hangsúlyt a Horvát Roland vezette együttes. Egy edzőmérkőzés azonban megtörte a monotonitást, aminek a kecskeméti hölgykoszorú látta kárát, ugyanis a csabai lányok hazai pályán magabiztosan, jó játékkal győzték le az NB1-től tavasszal búcsúzni kényszerülő Bács-Kiskun megyeieket. Ha valaki kilátogatott erre az összecsapásra bizony több új arcot is felfedezhetett a lila-fehéreknél, ami nem is meglepő, hiszen a csapat közel fele kicserélődőt az előző idényhez képest. Több fiatal tehetség is kopogtat már a felnőtt gárda ajtaján, akik közül számos játékos az Előre utánpótlásából felkerült erre a szezonra a nagycsapathoz. Akadnak azonban többen is, akik új igazolásként kezdték meg a munkát Békéscsabán, ilyen például a friss Junior Világbajnok Binó Boglárka is, aki a gólvonalon tevékenykedve járulhat hozzá csapatunk jó szerepléséhez. Arra kértem a fiatal hálóőrt, meséljen egy kicsit magáról, a júliusi világversenyről és az előttünk álló évad céljairól is.

20180810_bino_boglarka

– A júliusi Junior VB kapcsán sokan megismerhettek már a csabai szurkolók közül is, és a legtöbben kizárólag Győrrel kapcsolnak össze Téged, pedig ha jól tudom Szombathelyen ismerkedtél meg a sportág alapjaival?

– Gyakorlatilag igen, hiszen Szombathelyi kötődésű vagyok, ott születtem és 2006-ben a helyi csapatban Debreceni György szakmai iránymutatásai segítségével kezdtem a kézilabdával foglalkozni. Innen 2013-ban kerültem Győrbe, és igazából itt kaptam minden téren olyan impulzusokat, amik a mai napig komoly hatással vannak a játékomra. Az ETO-nál többek között Kun Attila, Bognár Róbert és Róth Kálmán kezei alatt pallérozódhattam, aminek eredményeként például 2017-ben junior bajnoki címet is ünnepelhettünk a korosztályos csapatunkkal.

– Ha éppen nem a kézlabda pályán tevékenykedsz, akkor mivel foglakozol szívesen? 

– Az utóbbi időben – részben a középiskolai tanulmányaimnak köszönhetően is – nem volt túlságosan sok plusz időm, azt pedig leginkább pihenéssel, regenerálódással töltöttem. De ezen kívül nagyon szeretek olvasni, és mint a lányok nagy többsége, én sem hagyom ki a szabadidőmből a vásárlást. Valamint ha tehetem, a családommal töltök minél több időt.

– Talán nem túlzok, ha azt mondom idén nyáron a Junior világbajnoki győzelemmel életed egyik legmeghatározóbb élményében volt részed…

Valóban, ez a két hét csodálatos volt számomra. Az egész miliő, ami körülvett minket, az a fantasztikus szeretet, amit a szurkolóktól kaptunk, a profi szervezés és persze a győzelem pillanata azt hiszem egész pályafutásom során elkísérnek majd. Igazából végtelen boldogságot éreztem már a döntő után is, de csak most ennyi idő elteltével fogom fel igazán, hogy amiért annyi dolgoztunk, amiről közösen a lányokkal álmodoztunk azt elértük. Nagyon jó közösség kovácsolódott össze ebben a válogatottban, nagyon tudtunk egymásért küzdeni, és azt hiszem ez volt az igazi alapja a végső sikerünknek. Meg persze a hazai pálya, hiszen ezen a tornán értetem meg igazán mit jelent az, ha a szurkolók a nyolcadik emberként belehajszolnak a győzelembe. Nagyon sokunknak most adatott meg először, hogy ennyi ember előtt játszhattunk, és mondanom sem kell varázslatos érzés volt.

– Bejárta az internetet az a jelenet, amikor a Románok elleni negyeddöntő végjátékában megfogtad az ellenfél egyik hetesét, majd könnyek között futottál le a pályáról. Nagyon emberi jelenet volt, amit valójában csak a pillanat szült vagy amúgy is nagyon érzelmes ember vagy?

Azért meglehetősen érzelmes ember vagyok a mindennapokban is, és ez a világbajnokság, és főként az a szituáció ezt különösen előhozta. Nagyon meg akartam fogni azt a heteset, hiszen tudtam, hogy még fontos pillanatban lőhette az ellenfél, és mikor sikerült minden feszültség és érzelem előtört belőlem, ahogy aztán később a döntő után is. Igazából nem is gondoltam volna, hogy ekkora médianyilvánosságot kap ez a jelenet, de én ilyen vagyok, és a torna és ez a csapat ezt váltotta ki belőlem.

– Pont a VB miatt egy kicsit később csatlakoztál az együtteshez, ettől függetlenül gördülékenyen ment a beilleszkedés?

Teljes mértékben. Megmondom őszintén egy kicsi félelem volt azért bennem, hogy új emberként később csatlakozom a kerethez, de a lányok nagyon nyitottak voltak felém, és nagymértékben megkönnyítették a beilleszkedésemet. A várossal is barátkozom már, bár ilyen rövid idő alatt még igazán nem volt időm feltérképezni, de ideáig a benyomásim nagyon pozitívak. Szép a belváros, és az emberek is nagyon kedvesek és segítőkészek.

– Ebben a szezonban, kölcsönben szerepelsz nálunk. Mi szólt leginkább az Előre mellett?

Amikor felmerült a kölcsönadás gondolata, mindenképpen olyan csapatba szerettem volna kerülni, ahol tudok fejlődni és több játéklehetőséget kapni. Győr egy nagyszerű hely, nagyon magas szintű munka folyik ott, és minden kézilabdázó álma, hogy egyszer ott szerepeljen, de az én fejlődésem szempontjából most nem az a csapat lenne a legoptimálisabb. Mielőtt aláírtam volna több más lehetőség is felmerült, de már akkor is a Békéscsaba volt számomra a legszimpatikusabb, hiszen egy fiatal, ambiciózus gárdáról beszélhetünk az Előrével kapcsolatban. Több tavaszi mérkőzését is megnéztem az együttesnek, és már kívülről is érezhető volt, hogy mennyire jó közösséget alkotnak.

– Fogalmaztál meg valamiféle célt a szezonra magaddal és a csapattal kapcsolatban?

A legfőbb célom, hogy a lehető legjobban tudjam segíteni az együttest, és ahogy imént is említettem tovább fejlődjön a játékom. Ezért is fogok keményen dolgozni minden edzésen és találkozón, és persze a csapatért, hogy a lehető legjobb helyen végezzünk a bajnokságban. Nagyon szeretném, ha biztosan bent tudnánk maradni az első osztályban, sőt én úgy érzem, ha megfelelően összeállunk, akkor akár még jobb eredmény is kisülhet belőle.

A felkészülési időszak második felében már lényegesen több edzőmérkőzés vár a lila-fehér lányokra, legközelebb épp a napokban, augusztus 9-10-én szerepel egy békéscsabai rendezésű tornán együttesünk, ahol is először a Román HCM Ramnicu Valceával majd a Szerb ZORK Jagodina gárdájával méri össze tudását a csabai hölgykoszorú.

Dömény Dezső

line

Kapcsolódó hivatkozás:

http://elorenkse.hu/site/player/bino-boglarka/