Online fogadás | TippmixPRO

FTC-Rail Cargo Hungaria – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

ftc_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2016/2017. 26. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

38-24 (19-11)

Időpont: 2017. május 26. (péntek) 18:00 óra

Helyszín: Elek Gyula Aréna

Cím: 1101 Budapest, Kőbányai út 47/B.

Játékvezetők: Paska Dániel, Vastag Dániel

Versenybírók: Éles Péter, Vattay Gergely

FTC: Szöllősi-Zácsik Szandra (7), Szarka Adrienn (3), Schatzl Nadine (1), Szekeres Klára (0), Szikora Melinda (0), Mészáros Rea Réka (3), Bíró Blanka (0), Lukács Viktória (5), Snelder Danick Albertine (5), Pena Nerea (4), Mód Noémi (2), Monori Orsolya Tekla (1), Faluvégi Dorottya (4), Jovanovic Marija (3), Suba Sára (0).
Vezetőedző: Elek Attila

Békéscsaba: Triffa Ágnes (0), Gávai Szonja (2), Bottó Rózsa (4), Vukajlovic Aleksandra (2), Dukic Jovana (1), Diószegi Nikolett (1), Vasileuskaya Natallia (4), Kölcze Gabriella (0), Zöldi-Tóth Katalin (0), Walfisch Mercédesz (7), Mihálffy Adrienn (1), Kovács Anett (0), Glusica Leposava (0), Terenyi Bianka (0), Kovacevic Jovana (2), Gidai Eszter (0).
Vezetőedző: Skaliczki László

sargalap Sárgalapok: Mészáros Rea Réka (1), Snelder Danick Albertine (1), Jovanovic Marija (1), Vukajlovic Aleksandra (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Szöllősi-Zácsik Szandra (2. perc), Schatzl Nadine (2. perc), Mód Noémi (2. perc), Mihálffy Adrienn (2. perc), Glusica Leposava (2. perc), Kovacevic Jovana (2. perc), Gidai Eszter (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Pena Nerea (2/2), Vasileuskaya Natallia (3/3).

line

A szezon utolsó bajnoki mérkőzésén az ezüstérmes Ferencváros, a tabella tizedik helyén záró Békéscsabát fogadta. Ezen a találkozón búcsúzott a lila-fehérektől a válogatott kerettag, Gávai Szonja, aki Érdre igazol, és a jobbszélső Diószegi Nikolett, aki a Vác csapatában folytatja a következő idényben. A hazaiak is elbúcsúztatták két távozó kézilabdázójukat Monori Orsolyát és Szarka Adriennt. A zöld-fehéreknél nem szerepelhetett Szucsánszki Zita, valamint a sérüléssel bajlódó, Kovacsics Anikó, és a térdműtéten átesett Hornyák Dóra.

Lukács góljára a másik oldalon Vukajlovics válaszolt, majd Szarka is betalált. Ezt követően Pena értékesítette a megítélt hétméterest, majd a jobbszélső, Lukács ismét gyors gólt lőtt. A fővárosiak fokozatosan növelték előnyüket, és a 8. percben már négy góllal vezettek. Nagy iramot diktáltak a zöld-fehérek, és a 12. percben 9–3-at mutatott az eredményjelző. A vendégeknél Bottó a 15. percben már harmadik gólját lőtte. A házigazdák tovább növelték előnyüket, kihasználták a vendégek hibáit, és a 20. percben már nyolc góllal vezettek (14–6). Az első félidő végén a Ferencváros nyolc góllal vezetett. A szünetben köszöntötték az NB I B-s bajnok ferencvárosi férfi együttest.

Fordulás után a hazaiak két góljára Vasileuskaya válaszolt büntetőből, majd Szöllősi-Zácsik kapott két perces kiállítást. A lila-fehéreknél a beállós Dukic is betalált, ezzel 22–14-re alakult az eredmény. Vasileuskaya ismét értékesített egy hétméterest, amire a másik oldalon a holland válogatott Snelder azonnal válaszolt. Felváltva estek a gólok, a 41. percben tíz gólos előnyre tett szert a Fradi Szöllősi-Zácsik találatával. A békéscsabai lányok becsületesen küzdöttek, a 45. percben Walfisch már ötödik gólját szerezte. A hajrában tartotta jelentős előnyét a házigazda, ebben az időszakban a válogatott átlövő, Szöllősi-Zácsik járt élen a gólgyártásban.

A látottak alapján a végig küzdelmes mérkőzésen a bajnoki ezüstérmes, kupagyőztes fővárosi csapat érvényesítette nagyobb tudását, és megérdemelten győzött. Az Előre NKSE a tizedik helyet szerezte meg az NB I-es bajnokságban.

line

Elek Gábor: Az egyetlen dolog, ami miatt szerethetem a lila színt, az Skala. Büszke vagyok rá, hogy hosszú éveken át nézhettem játékosként a csapatait, és hogy aztán edzőként is összecsaphattunk. Nagy tisztelője vagyok a munkásságának, kívánom, hogy jövőre sikeres évük legyen. A mai mérkőzésről az a véleményem, hogy tipikus utolsó meccset játszottunk. Mi egy kicsit frissebbek és gyorsabbak voltunk, és jobban tudtunk védekezni, amelynek köszönhetően sok gyors gólt tudtunk lőni. Hirtelen elfogytunk, és tartottam tőle kissé, hogy miként bírjuk, mert nem ehhez voltunk szokva idén. Egész jól megoldottuk. Azt kértem, hogy védekezés után fussunk, amennyire csak lehet, mert a szélső poszton megvannak a cseréink – és ezt meg is tudtuk oldani. Bízom benne, hogy nem lesz több sérülés már a válogatottnál, és a lányok a szünetben feltöltődnek, jövőre pedig hasonlóan sikeres szezont futhatunk.

Bíró Blanka: Élveztük a játékot, úgy akartunk felmenni a pályára, hogy felszabadultan kézilabdázzunk, hogy hatvan percen át mosollyal az arcunkon játsszunk. Illetve, hazai pályán jó játékkal szerettük volna megköszönni a szurkolóinknak az egész éves támogatást – bízom benne, hogy ezzel a látványos mérkőzéssel sikerült is ezt megtenni.

Skaliczki László: Gratulálok a Ferencvárosnak az egész szezonjához. Sajátos helyzet volt ez a mérkőzés, mert mindenki tudta, hogy melyik a jobb csapat, hogy mi lesz a végeredmény. Ennek ellenére a kézilabda is fel-felcsillant helyenként, sok mindent megmutatott mindkét csapat. Hullámzó volt a teljesítményünk, igyekeztünk a fiataloknak lehetőséget adni, és volt, akinek sikerült is élnie vele. Nagy iram volt, ezért gondoltam, hogy nem sikerül harmincöt gól alatt tartani a Fradit, pedig a szezonban ez volt eddig a mérce. Bíró Blanka kiválóan védett, elbizonytalanította az átlövőinket, ezért próbáltuk a beállónak gyömöszölni a labdát, de ebbe sok hiba csúszott.

Bottó Rózsa: Azt gondolom, hogy nagy iramú mérkőzés volt, sajnos nagyon kapkodtunk, felállt fal ellen mindenki próbálta bejátszani a labdát, de rengeteg eladott labda lett ebből, amivel a Fradi gyorsan indulhatott. Attól, hogy a szezon vége volt, nekem egyáltalán nem volt nehéz felpörögnöm a mérkőzésre, élveztem, hogy a Fradi ellen játszhatunk.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1421513771240372