FTC-Rail Cargo Hungaria – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

ftc_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2017/2018. 3. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

22-19 (8-13)

Időpont: 2017. szeptember 21. (csütörtök) 18:00 óra

Helyszín: Elek Gyula Aréna

Cím: 1101 Budapest, Kőbányai út 47/B.

Játékvezetők: Hantos Dorina, Rózsahegyi Brigitta

Versenybírók: Szabó János, Kolarovszki Zoltán

FTC: Schatzl Nadine (3), Szucsánszki Zita, Szekeres Klára, Szikora Melinda, Mészáros Rea Réka, Bíró Blanka, Van der Heijden Laura (2), Lukács Viktória (2), Snelder Danick Albertine (6), Pena Nerea (1), Faluvégi Dorottya (1), Jovanovic Marija (2), Kovacsics Anikó (4), Hornyák Dóra, Márton Gréta, Háfra Noémi (1).
Vezetőedző: Elek Gábor

Békéscsaba: Szarka Adrienn (3), Bottó Rózsa, Vukajlovic Aleksandra (4), Gidai Eszter (1), Zöldi-Tóth Katalin (1), Walfisch Mercédesz (2), Mihálffy Adrienn (4), Kovács Anett (1), Kovacevic Jovana (2), Pénzes Laura (1), Popovic Tamara, Pintér Zsanett, Györkös Rebeka.
Vezetőedző: Skaliczki László

sargalap Sárgalapok: Snelder Danick Albertine (1), Háfra Noémi (1), Mihálffy Adrienn (1), Kovacevic Jovana (1).

piroslap Kizárva: Walfisch Mercédesz.

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Szekeres Klára (2 perc), Háfra Noémi (2 perc), Walfisch Mercédesz (6 perc), Mihálffy Adrienn (2 perc), Kovacevic Jovana (4 perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Van der Heijden Laura (0/1), Pena Nerea (1/1), Jovanovic Marija (1/2).

line

Nagyszerű helytállás a Ferencváros otthonában

A bajnokságot két vereséggel kezdő EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE az eddig 3 találkozón 6 pontot gyűjtő Ferencváros otthonában folytatta a bajnoki szereplését. A csabaiak alaposan ráijesztettek a toronymagas favoritra, hiszen a félidőben 5 góllal vezettek, végül 3 gólos vereséget szenvedtek.

20170921_ftc_elore

Jól kezdtek a lila-fehérek, és az első támadásukból Zöldi-Tóth révén vezetést szereztek. A folytatásban sem illetődött meg a csabai együttes, amelyben Vukajlovic kétszer is betalált, majd Walfisch góljával a 7. percben már 4:2-re vezettek a vendégek. A Fradi erősített, és Kovacsics két góljával egyenlített, ám a csabaiak nem adták fel, ismét előnyt szereztek, miközben Györkös többször is bravúrral védett. A 14. percben Mihálffy gólja után ismét kettővel vezetett az Előre NKSE. A hazaiak nem találták a ritmust, így a 18. percben Mihálffy találata után 9:6-os csabai előnyt mutatott az eredményjelző. A vendégek remekül védekeztek, támadásban pedig igyekeztek kihasználni a lehetőségeket, a 22. percben már négy góllal vezettek (6:10). A lila-fehér lányok védekezésben igyekeztek korán megállítani a ferencvárosiakat, a kapuban pedig Györkös remekelt, aki átlövéseket és ziccereket egyaránt hatástalanított. Támadásban nyugodtan játszottak a csabaiak, akik sokszor türelmesen végigjátszották az akciókat, és így érték el szemre is tetszetős góljaikat.

A hajrában Kovacsics hetest hibázott, majd Elek Gábor időt kért. A 28. percben már öt gólt volt a lilák előnye, majd Háfra szépített, ám a félidő végén Kovács Anett is betalált.

Ahogy arra számítani lehetett, a szünet után egy másik Ferencváros jött ki a parkettára, a zöldek nagyon agresszívan kezdtek, de az első percekben még így is sok hiba csúszott a játékukba, ezeket azonban a vendégek nem tudták góllal büntetni. A hazaiaknak egy Popovic által védett hétméteres sem szegte a kedvét és megkezdték a felzárkózást. A Fradi kapujában a szünetben beállt Bíró Blanka parádézott, aki 17 percen keresztül tudta megóvni a kapuját a góltól. A 37. percben Skaliczki László időkéréssel próbálta megnyugtatni a csapatát, de sajnos nem járt sikerrel, mert a hazaiak a 40. percben kiegyenlítettek. A zöld-fehérek ebben az időszakban sokat játszottak emberelőnyben, és magabiztos 4-5 gólos előnyre tettek szert. Bíró továbbra is remekelt a Fradi kapujában, így a csabaiak nem tudtak közelebb zárkózni. Az 51. percben Walfisch megkapta a harmadik két perces büntetését, így a kizárás sorsára jutott.

A hajrá a liláknak sikerült jobban, akik szép gólokkal faragni tudtak a hátrányukból, végül 3 gólos vereséget szenvedtek a bajnoki ezüstérmes otthonában.

Az Előre NKSE remekül helytállt a Ferencváros csarnokában, az első félidő parádésra sikerült, a csabaiak teljesen megérdemelten vezettek öt góllal a hazai közönség legnagyobb döbbenetére. Szünet után más sebességi fokozatba kapcsolt a Fradi és egy 9:0-ás sorozattal megfordította a mérkőzést. A lila-fehéreknek nincs okuk a szégyenkezésre, jó teljesítményt nyújtottak és óriási csatára késztették a Ferencvárost.

Folytatás 2017. október 8-án, vasárnap 18 órakor a Kisvárda ellen a békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

Elek Gábor, a Ferencváros vezetőedzője: – Ez a mai mérkőzés ékesen bizonyította, hogy Skaliczki Lászlóra szüksége van a magyar kézilabdának. Azt gondolom, hogy nem olyan gazdag a magyar kézilabda, hogy ne legyen rá szükség, nagyon gratulálok a csapatának és neki is. Azt gondolom, hogy ez egy nagyszerű teljesítmény a Békéscsabától, és a gólok száma megmutatja, miért is a két kapus, lett a meccs legjobbja.

Saját csapatomról: nagyképűen, nagy arcúan kezdtük el a mérkőzést és az első félidőben ezt is folytattuk, nagyon keveset tudtunk megvalósítani abból, amit szerettünk volna, aját csapatomról: nagyképűen, nagy arcúan kezdtük el a mérkőzést és az első félidőben ezt is folytattuk, nagyon keveset tudtunk megvalósítani abból, amit szerettünk volna, ami biztos, hogy az én hibám is, de mindenképpen elgondolkodtató. Szeretném megköszönni a közönségnek, óriási segítséget kaptunk tőlük ahhoz, hogy ekkora hátrányból fordítani tudjunk és az, hogy kitartottak mellettünk, hogy egy ilyen esős, csütörtöki napon ilyen sokan itt voltak az különleges öröm számomra, elsősorban ezt a győzelmet nekik ajánlom, és még egyszer nagyon köszönjük nekik. A második félidőben mutatott küzdőszellemmel maximálisan elégedett vagyok, de az is nagyon messze van attól, ami a Bajnokok Ligájában kell. Azt gondolom, nem felejtett itt el senki kézilabdázni, a négy meccsen szerzett nyolc ponttal elégedettek lehetünk, de ezek a félidők nem fognak beleférni a későbbiekben. Ezzel az első félidővel, ha például nem itthon játszunk, hanem Békéscsabán, akkor már nem nyertünk volna. Nerea Pena azért nem játszott, mert van egy combizom húzódása még Budaörsről, amely nem tragikus, de nem ér annyit a mai játéka, hogy Szkopjéban ne tudjuk használni. Úgy egyeztem meg vele, hogy azért van padon, ha bajban leszünk a hétméteresekkel, akkor jöjjön – így is történt, csak kár, hogy nem előbb.

Bíró Blanka, a Ferencváros kapusa: – Kellett a teljesítményemhez, hogy a szünetben extrán rákoncentráltam a meccsre, hiszen úgy volt, hogy nem állok be. Az első félidőben főként az átlövéseknél volt gondunk, és ehhez hozzátett, hogy a védekezésünk messze nem volt elég stabil. Amikor beálltam, már jobb lett, és jobban láttam a sávokat, ezért volt könnyebb dolgom.

Skaliczki László, a Békéscsaba vezetőedzője: – Bevallom, látva a Fradi a játékát az előző meccseken, abban reménykedtem, hogy harminc gól körül maradunk, mert kaptunk mostanában elég sokat. Az első félidőben a védekezésünk és Györkös Rebeka kiváló teljesítménye meghatározó volt, később viszont már látszott, hogy nem tudjuk ezt a tempót végigvinni, illetve eleinte rengeteg helyzetet hagyott ki a Ferencváros, nekünk jöttek ebből a támadási lehetőségek, amelyekkel éltünk is. A második félidő elején teljesen más fordulatszámon játszott a Fradi, lendületbe jött és sokszor belekényszerített bennünket a passzív játékba. Sokszor rövid lendületvétel után rossz döntéseket hoztunk, aztán bizonyos szakaszokban, amikor még próbáltuk rendezni a sorainkat, kimaradtak a helyzetek, és nyilván az emberhátrányos szituációk is elvették az energiánkat. Annak örülök azért, hogy nem csuklottunk össze. Jó lenne nekünk, ha át tudnánk emelni azt a sebességet, amit a második félidőben a Fradi diktált, mert a velünk közel azonos szinten álló csapatok ellen eredményesek lehetnénk. A jövőben ezt az erőt, ezt a dinamikát és ezt a kohéziót kell mutatnunk minden meccsen, és akkor elindulhat a csapat egy olyan szakasz felé, amelyre lehet célokat építeni.

Györkös Rebeka, a Békéscsaba kapusa: – Szerencsére jól ment a védés, de ehhez kellet a csapat is. Az első félidőben egységesen küzdöttünk, mind támadásban, mind védekezésben fegyelmezettek voltunk. A második félidőben sajnos történt egy hosszabb zárlat, ami során nem tudtunk gólt lőni, illetve a védekezésben sem tudtunk már annyira összpontosítani, de büszke vagyok a csapatra, hogy ezzel a Ferencvárossal pariban tudtunk maradni.

line

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/126514404741938