Online fogadás | TippmixPRO

Győri Audi ETO KC – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

gyori_audi_eto_kc_150spacerEUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

NB I női felnőtt 2022/2023. 6. forduló

Győri Audi ETO KC – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

36-24 (15-11)

Időpont: 2022. december 7. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Győr, Audi Aréna

Cím: 9027 Győr, Tóth László utca

Játékvezetők: Kovács-Sebők Stefánia, Vastag-Réti Rebeka Réka

Győr: Ogonovszky Eszter (2), Blohm Linn Christina (5), Schatzl Nadine (4), Hansen Anne Mette (3), Farkas Eszter Nóra (0), Oftedal Sine Bredal (2), Solberg Silje (0), Győri-Lukács Viktória (2), Fodor Csenge Réka (3), Nze-Minko Estelle (8), Broch Yvette (5), Faluvégi Dorottya (0), Farkas Júlia (2), Toft Sandra (0).
Vezetőedző: Ambrosio Martin Cedres

Békéscsaba: Razum Marina (0), Hajtai Vanessza (0), Andróczki Flóra (2), Giricz Laura Gerda (0), Vámosi Panna (2), Horváth Gréta (1), Gyimesi Kitti (3), Bucsi Lili (0), Mayer Szabina (4), Kukely Klára (1), Termány Rita (2), Török Fanni (1), Szabó Dóra (0), Laninstanin Marija (7), Borbély Márta (1), Bencsik Bojána (0).
Vezetőedző: Papp Bálint.

 http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Kukely Klára (2. perc), Borbély Márta (2. perc), Bencsik Bojána (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Ogonovszky Eszter (1/1), Blohm Linn Christina (0/1), Hansen Anne Mette (1/2), Farkas Júlia (0/1), Vámosi Panna (1/1), Laninstanin Marija (2/2).

line

A novemberi Európa-bajnokság miatt beiktatott hat és fél hetes szünet után a 16-szoros bajnok, 15-szörös Magyar Kupa- és ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győr vendégeként folytatta szereplését a női kézilabda NB I.-ben az újonc Békéscsabai Előre NKSE. A címvédő és éllovas, két BL-csoportmérkőzés között lévő győrieknél több hiányzó is akad, így szerdán a két világklasszis kapus, a dán Sandra Toft, illetve a norvég Silje Solberg mellett 12 mezőnyjátékost neveztek be, köztük a 19 éves Ogonovszky Esztert és az egyaránt 18 esztendős Farkas Júliát és Farkas Eszter Nórát.

Győri Audi ETO KC – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 36-24 (15-11)

A kezdés biztató volt csabai részről, a Papp Bálint által irányított lila-fehér együttes hat perc elteltével 3–1-es előnyben volt. Aztán lassacskán belelendültek a hazaiak is, akik a 12. percben vezettek először a találkozón.

Innentől kezdve állandósult a biztos győri előny, az ENKSE azonban igyekezett tartani magát, a 41. perc végén négy gólra le is tudta faragni a hátrányát, ám a hajrá a tíz góllal először az utolsó tíz percre fordulva vezető Győré volt, amely tehát összességében magabiztosan érvényesítette a papírformát a tisztességgel helytálló Békéscsabával szemben.

Papp Bálint: – Jól kezdtünk, az első félidőben sikerült tartani a mi szempontunkból egy jó eredményt és sokáig meg tudtuk valósítani azt, amit szerettünk volna. Természetesen ahogy fáradtunk és sebességet váltott az ETO, kijött a két csapat közötti különbség. A második játékrészben tíz-tizenkét percig még közel voltunk a hazaiakhoz és volt lehetőség, hogy szorosabban tartsuk az állást, de technikai hibákat követtünk el és lefutott minket a Győr. Látszott, hogy más sebességen kézilabdázik az ellenfél, a két csapat más kategória és mások is a céljai. Ettől függetlenül helytálltunk, büszke vagyok a lányokra, hiszen sok szép megoldásunk volt. A meccsre kitűzött részfeladatainkat teljesíteni tudtuk, szóval elégedettek lehetünk.

Ambros Martín: – Elismerésem a Békéscsabának, amely nagyon jól teljesített, különösen a mérkőzés elején. Köszönet az ellenfélnek a fair szellemiségű játékért, örültem és megtisztelő, hogy keményen, mégis nagy odafigyeléssel kézilabdázott a vendégcsapat. Mi támadásban és védekezésben sem indítottuk jól a meccset, ez azért is történhetett, mert nem tudtuk megállítani a rivális lövőit, akik jól használták ki a helyzeteiket. Amikor pedig kiléptünk az átlövőkre, akkor a beállót játszották meg jól a vendégek. Szünet után ritmust tudtunk váltani és emelni a védekezésünk intenzitásán.

line

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix