Online fogadás | TippmixPRO

Győri Audi ETO KC – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

gyori_audi_eto_kc_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2017/2018. 26. forduló

Győri Audi ETO KC – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

39-14 (20-8)

Időpont: 2018. május 23. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Győr, Audi Aréna

Cím: 9027 Győr, Tóth László utca

Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert

Versenybírók: Márczi Győző, Hegyi Gábor

Győr: Binó Boglárka (0), Afentaler Sára (0), Varga Emőke (0), Hansen Anne Mette (1), Görbicz Anita (10), Oftedal Stine Bredal (4), Althaus Anja (0), Groot Cornelia (9), Broch Yvett (7), Fodor Csenge Réka (0), Bódi Bernadett (6), Puhalák Szidónia (1), Grimsbo Kari Aalvik (0), Gonzalez Alvarez Mireya (1), Pál Tamara (0), Tóth Nikolett (0).
Vezetőedző: Ambrosio Martin Cedres

Békéscsaba: Szarka Adrienn (0), Bottó Rózsa (0), Vukajlovics Aleksandra (3), Gidai Eszter (0), Giricz Laura Gerda (1), Szögi Tímea (1), Zöldi-Tóth Katalin (0), Walfisch Mercédesz (3), Mihálffy Adrienn (4), Kovács Anett (2), Farkas Kata (0), Popovic Tamara (0), Pintér Zsanett (0), Györkös Rebeka (0), Dombi Katalin (0), Horvát Dorina Szilvia (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárgalapok: Hansen Anne Mette (1), Oftedal Stine Bredal (1), Gonzalez Alvarez Mireya (1), Danyi Gábor (1), Giricz Laura Gerda (1), Kovács Anett (1), Horváth Roland (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Althaus Anja (2. perc), Broch Yvett (2. perc), Bottó Rózsa (2. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Görbicz Anita (5/5), Mihálffy Adrienn (1/1).

line

Nem állt könnyű kihívás előtt az NB I-es női kézilabda-bajnokság utolsó fordulójában az EUbility-Békéscsabai Előre NKSE csapata, amely a Bajnokok Ligája győztes Győr otthonában próbálta meg tisztesen lezárni az évet. A hazaiak kiélezett versenyben álltak a Ferencvárossal az aranyéremért, így a gólaránynak is jelentősége volt. Ennek megfelelő komolysággal vették a meccset a zöld-fehérek.

20180523_elore_gyor

A házigazdáknak a bajnoki cím elhódításához 7 góllal többel kellett nyerniük a Békéscsaba ellen, mint a másik helyszínen a Fradinak a Vác ellen. A párhuzamos televíziós közvetítésnek köszönhetően a nézők Győrben és a Népligetben is tisztában lehettek azzal, hogy éppen ki vezeti a bajnokságot.

Görbicz Anitáék tartalékosan is BL-győzteshez méltó lendülettel kezdtek, az ötödik góljuknál Horváth Rolandnak már az 5. percben időt kellett kérniük. Később is egyoldalú csata folyt. A csabaiak megpróbáltak hosszú támadásokat vezetve, átlőni a győri falat, de ha ez sikerült is nekik, akkor is szembe találták magukat a jól védő Grimsbö kapussal. A másik oldalon viszont Cornelia Groot és Görbicz Anita ontotta a gólokat, a 23. percre lett először 10 a két csapat között. Mivel azonban az Elek Gyula Arénában a Fradi is magabiztosan játszott, a győriek nem elégedhettek meg ennyivel.

Szünet után sem változott a képlet. A hazaiak villámtámadásokkal fokozatosan növelték előnyüket, miközben a védekezésük sem puhult fel, így a csabaiak csak elvétve tudták bevenni a kapujukat. Az 50. percben vette át először a vezetést a tabellán is a győri gárda, amikor már 20 fölött járt előrébb, mint az Előre NKSE. A vendégeknek Mihálffy Adrienn révén még sikerült izgalmassá tenniük a bajnoki címért folyó versenyt a hajrában. A fővárosi zöld-fehérek a 25 gólos győri siker ellenére is megtarthatták volna elsőségüket, azonban a televízió tanúsága szerint elkapkodták a sorsdöntő támadásukat, így végül az ETO lett a bajnok, a lila-fehérek pedig a bennmaradást érő 12. helyen zárták az évet.

Ambros Martin: – Boldogok vagyunk, hogy sikerült megszereznünk a bajnoki címet, de úgy gondolom, hogy megérdemeltük. A védekezésünk és Grimsbö kapus volt a siker kulcsa.

Horváth Roland: – Először is gratulálok a Győrnek a bajnoki cím megvédéséhez! Arra nem voltunk felkészülve, hogy ilyen hangulatba csöppenünk, de a ziccereinket akkor is értékesítenünk kellett volna. Persze nehéz, ha a világ egyik, ha nem a legjobb kapusával találjuk szembe magunkat. Nem könnyű olyan mérkőzésen játszani, amikor nekünk kell eldönteni a bajnoki címet. Ötezer-kétszáz fütyülő néző előtt is nagyon nehéz kézilabdázni, ezért ma csak ennyire telt csapatomtól. Dolgozunk tovább a megkezdett úton, és további sok sikert kívánok a Győrnek!

Zöldi-Tóth Katalin: – Először én is szeretnék gratulálni a Győrnek! Nyilván nem így készültünk és nem ezt terveztük, szerettünk volna sokkal jobb koncentráltsággal játszani. Nehéz volt ilyen hangulatban pályára lépnünk, nehéz bajnokság után vagyunk, nagyon nagy munka áll mögöttünk, a bennmaradás volt a cél, amit szerencsére sikerült teljesítenünk.

Görbicz Anita: – Már az öltözőben egy olyan fáradt, de ugyanakkor motivált csapat ült, hogy azt beszéltük meg, próbáljuk azt a színvonalat teljesíteni, amit terveztünk. Szívünket-lelkünket kitettük, nyertem néhány bajnoki aranyat, de ilyet még nem. Idegőrlő volt az a két perc, amikor vártunk a másik mérkőzés eredményére, de nagyon örülök, hogy így alakult. Gratulálok a Békéscsabának a bennmaradáshoz, nagyon kemény mérkőzést játszottunk, látszott, hogy a fiataljaik meg vannak illetődve, de remekül küzdöttek.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/416870808777169/