Online fogadás | TippmixPRO

Győzelemmel kezdte a szezont az EB-győztes női junior-válogatott

Felkészülési mérkőzés

Női Junior-válogatott – Békéscsabai ENKSE

38-24 (14-13)

Időpont: 2019. szeptember 28. (szombat)

Helyszín: Tiszakécske

line

Hatnapos tiszakécskei edzőtáborral nyitotta meg az új évadot a Golovin Vlagyimir vezette női junior kézilabda-válogatott. A program végén, szombat délután a nyáron a győri U19-es Európa Bajnokságon aranyérmet nyert társaság lejátszotta első NB I-es felkészülési mérkőzését, az élvonalban szereplő Békéscsabai ENKSE együttese ellen.

A találkozót a "vendégek" kezdték jobban, öt perc alatt 4–1-re elhúztak, utána viszont a háromgólos Albek Anna vezérletével előbb egyenlítettek, majd a 12. percben Schatzl Natalie góljával a vezetést is átvették a fiatalok (6–5).

A hibák száma is érhető módon nagyobb volt a nyári korosztályos EB-n tapasztaltaknál, így a félidő végéig az előnyt nem sikerült tovább növelni (14–13), miközben újoncot is avatott a csapat: a siófoki beállós, Póczik Kata is pályára lépett.

A fordulás után viszont már elkezdett nyílni az olló: Tóth Nikolett jól védett, sok könnyű gólt szerzett a csapat. A győzelemhez a folytatásban nem férhetett kétség, meggyőző 34–28-as siker lett a vége, amelyet kissé beárnyékol, hogy a második félidőben az MTK Budapest beállósa, Zsiborás Luca megsérült.

A junior-válogatott mindenesetre elindult egy újabb hosszabb úton, amelynek a vége jövő nyáron a romániai U20-as világbajnokság lesz.

Forrás: utanpotlassport.hu

line

Fotók 

line