Online fogadás | TippmixPRO

Győzelemmel zártuk a felkészülési időszakot

Felkészülési mérkőzés

OXXO Energy Orosházi NKC – Békéscsabai ENKSE

33–40 (16–21)

Időpont: 2019. augusztus 23. (péntek)

Helyszín: Orosháza

Orosháza: Wéninger – Bíró 1, Farkas K. 1, Dancsó 1, Mikula 2, Vörös 7, Berta 5. Csere: Cseh (kapus), Antal 1, Tóth S. 7, Kamuti 2, Révész, Kenyeres 2, Nemes 5 (5).
Edző: Vágó Attila.

Békéscsaba: Balog – Kovács A. 6, Marincsák 12 (4), Barján 7, J. Agbaba 2, Kopecz 11, Bottó 2. Csere: Horvát D., Csizmadia (kapusok), Kukely A., Dombi K., Kukely K.
Vezetőedző: Horváth Roland.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 5/4.

line

20190823_oroshaza_elore

Az NB I-es vendégek kezdtek jobban, a 6. percben már 4–0-ra vezettek. A hazaiak a kezdeti megilletődöttség után magukra találtak, és a 11. percben 5–5-re egyenlítettek. A folytatásban felváltva estek a gólok, a 20. percben 11–11 volt az állás. A félidő hajrájában erősített a Békéscsaba, és a szünetre megérdemelten szerzett ötgólos előnyt.

Fordulás után mintha az öltözőben maradtak volna az NB I B-s hazaiak, a csabai lányok a 35. percre egy 4–0-ás sorozattal kilencgólos előnyre tettek szert (16–25). A folytatásban is a vendégek diktálták a tempó, és mivel a védekezéssel nem sokat törődtek a csapatok, így potyogtak a gólok. A 41. percben már 11 góllal vezettek a lila-fehérek, miközben a cserék is lehetőséget kaptak mindkét oldalon (20–31). A záró negyedórában a lelkes házigazdák csökkentették a hátrányt, a kevés cserével rendelkező Előre NKSE ellen.

A péntek esti találkozón a csabaiaknál nem szerepelhetett a műtéten átesett Alekszandra Vukajlovics, és eldőlt az is, hogy a korábban próbajátékon szerepelt balkezes lövő, horvát Ivana Dezic nem lesz a lila-fehérek játékosa.

A látottak alapján a vendégek sikere teljesen megérdemelt, de egy hét múlva a Dunaújvárosi KA elleni hazai NB I-es őszi nyitányon ennél mind támadásban, mind védekezésben több kell a liláktól a pontszerzéshez.