Online fogadás | TippmixPRO

Hétvégén indulnak az NB1/B küzdelmei

Összesen 20 csapattal, csoportonként pedig 10-10 együttessel a hétvégén rajtol a Női másodosztályú kézilabda-bajnokság, mely az előző szezonhoz képest meglehetősen komoly változtatáson esett át. Lássuk tehát alaposabban, hogy miként is fog zajlani a 2021/22-es NB1/B küzdelme.

Csapatunk a Békéscsabai ENKSE mellett összesen kilenc együttes, az FTC KN KFT U19, a Kispest NKK, az FKSE Algyő, az OXXO Energy Orosházi NKC, a Tempó KSE, a Csepel DSE, a Hajdúnánás SK, az Eszterházy SC, és a PC Trade Szeged NKSE gárdái kezdik meg az alapszakasz küzdelmeit a keleti csoportban. Az NB1/B mindkét csoportjában pályaválasztói joggal, körmérkőzéses rendszerben játszanak majd oda-visszavágó alapon, így összesen 18 mérkőzés vár minden csapatra. A visszavágó mérkőzéseket természetesen az eredeti sorsolás szerint, fordított pályaválasztói joggal rendezik majd meg.

Ezt követően az alapszakasz első öt helyezettjei – mind a keleti mind a nyugati csoportban -, felsőházi rájátszásban döntik el az 1-5. helyezések sorsát, még az alapszakasz csoportok 6-10. helyezettjeinek végső sorrendje az alsóházi rájátszásban dől majd el.

A felsőházi és az alsóházi rájátszásban a csapatok az alapszakasz eredményeik közül, csak a velük azonos rájátszásba kerülő ellenfeleik elleni mérkőzések eredményét – csapatonként 8-8 találkozó – viszik tovább, és a rájátszásban lejátszott további 10-10 összecsapás eredményeivel együtt alakul ki a végső sorrend.

NB I/B felsőházi rájátszásának első két helyezettje jogot szerez a 2022/2023. évi Nemzeti bajnokság első osztályában való szereplésre, az alsóházi rájátszás 15-20. helyen végzett csapatai viszont kiesnek az NB II. osztályba. A 11-14. helyen végzett együtteseknek pedig osztályozó mérkőzésen kell megküzdeniük az NBI/B-ben maradásért. Az osztályozón egyébként 4 csapat szerezhet jogot a 2022/2023. évi NBI/B-ben való indulásra.

A bajnokság lila-fehér együttesünk számára hazai pályán szombaton 17:00 órától az FTC U19-es csapata ellen kezdődik meg.