Online fogadás | TippmixPRO

Hungast Szombathelyi KKA – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

szombathelyi_kka_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2020/2021. 24. forduló

Hungast Szombathelyi KKA – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

26-24 (11-11)

Időpont: 2021. május 22. (szombat) 16:00 óra

Helyszín: Arena Savaria

Cím: 9700 Szombathely, Sugár út 18.

Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor István

Versenybírók: Márczi Győző, Miskei Balázs

Játékvezető ellenőr, szövetségi ellenőr: Péli Sándor

Szombathely: Balog Judit (0), Kulcsár Dorottya Ria (0), Varga Nikolett (0), Horváth Petra (4), Bandelier Biljana (2), Szendrei Barbara (0), Mayer Szabina (5), Tomasevic Katarina (0), Orbán Adrienn (2), Pődör Rebeka (5), Forgács Viktória Patrícia (0), Wald Kíra (1), Gorilska Liliia (3), Agbaba Marija (4), Christe Dalma Eleonóra (0), Virág Noémi (0).
Vezetőedző: Marosán György

Békéscsaba:  Andróczki Flóra (1), Giricz Laura Gerda (1), Török Fanni (0), Radojevic Tamara (4), Mistina Kitty (0), Iván Emese (0), Csizmadia Fanni Klára (0), Bucsi Lili (0), Mitrovic Ivana (7), Kukely Anna (5), Kukely Klára (0), Szabó Panna (5), Szabó Dóra (0), Agbaba Jelena (1).
Vezetőedző: Vida Gergely

sargalap Sárga lapok: Mitrovic Ivana (1), Agbaba Jelena (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Bandelier Biljana (4. perc), Mayer Szabina (2. perc), Gorilska Liliia (2. perc), Radojevic Tamara (2. perc), Agbaba Jelena (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Gorilska Liliia (1/2), Agbaba Marija (2/2), Radojevic Tamara (0/1), Kukely Anna (2/3).

line

Nem sikerült a bravúr

A vendégeknél sérülés miatt nem szerepelhetett a horvát légiós, Tena Petika az alsóházi rangadón, amelyen a hét pontos Szombathely a hat pontos Békéscsabát fogadta a Haladás Sportkomplexumban.

Hungast Szombathelyi KKA - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

Fotó: Antal János

Az első percben Kukely Anna betörése után hétméterest ítéltek a játékvezetők. Radojevics büntetőjét a rutinos, szerb válogatott Tomasevics kivédte. Idegesen játszottak a csapatok, a 6. percben Radojevics egyenlített, majd egy perccel később a vasiak házi gólkirálya, az ukrán Gorilszka hétméteresből szerzett ismét vezetést, majd Mayer újra betalált (3–1).

A békéscsabaiak nem adták fel, és Mitrovics valamint Szabó Panna góljaival a 10. percben egyenlíteni tudtak. Jelena Agbaba kiállítása után gyors két gólt szerzett a hazai együttes, így a 12. percben 5–3-as szombathelyi előnyt mutatott az eredményjelző. A lila-fehérek ismét újítottak, így a 14. percben Szabó Panna és Kukely Anna góljával ismét döntetlen volt az állás (5–5).

A 16. percben Kukely Anna értékesítette a hetest, így a találkozó során először vezettek a vendégek, mi több Andróczki is betalált, így a 17. percben 5–7 volt az állás. A házigazda nem adta fel, és a 20. percben Pödör Rebeka révén egyenlített (7–7). Ezt követően Vida Gergő időt kért, próbálta megnyugtatni csapatának tagjait a félidei hajrá előtt. Mindez sikerült is, hiszen a lila-fehérek kétgólos előnyre tettek szert, és a 23. percben 10–8-as Előre vezetésnél Marosán György kénytelen volt időt kérni. Radojevics kiállítása után a 27. percben 10–10-re egyenlített a vasi alakulat. A félidő végén időntúli szabaddobáshoz jutott a Békéscsaba, de Mitrovics fölé lőtt.

Fordulás után az első gólt a vasiak szerezték Pödör Rebeka találatával (12–11). Érdekesség, hogy a 34. percben egy percen belül két Agbaba gólt is láttunk, először a hazaiak balkezes átlövője Marija talált be Mistina kapujába, amire gyorsan válaszolt Jelena. A folytatásban kétgólos vezetésre tett szert a szombathelyi csapat (16–14). Felváltva estek a gólok, rendre a hazaiak vezettek, de a lila-fehérek tartották a lépést a házigazdákkal, és a 42. percben Kukely Anna góljával egyenlítettek (19–19).

A 43. percben a szombathelyiek kapujába az előző szezonban még Békéscsabán szerepelt, ukrán válogatott Balog Judit állt. Nagy csata folyt a pályán, egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyt szerezni. Az 52. percben Kukely Anna hétméterest hibázott, majd 22–22-nél Vida Gergő időt kért. A hajrában Balog Judit többször is bravúrral védett.

Az 54. percben egy gólos vasi vezetésnél Marosán György időt kért, ami használt hiszen két perccel később már három gólos volt a hazaiak előnye (25–22). Nem adta fel a Békéscsaba, 25–24-re felzárkózott, így az 57. percben ismét időt kért Marosán György. Marija Agbaba hétméteresből bevette a csereként beállt Szabó Dóra kapuját, így az 59. percben 26–24-re vezetett a házigazda, és végül két góllal megnyerte a találkozót.

Két hasonló képességű együttes, sok hibával tarkított mérkőzésén a végjátékban jobban összpontosító hazaiak szerezték meg a győzelmet. Vereségével a Békéscsaba kiesett az NB I-ből.

line

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix