Online fogadás | TippmixPRO

Interjú Anastazija Djokoviccal

Arra kértük Anastaziját is, hogy meséljen egy kicsit magáról és arról, hogyan érzi magát a csapatban.

20180816_anastazija_djokovic

– Mit kell tudnunk rólad? Hol kézilabdáztál korábban? Milyen eredményekkel büszkélkedhetsz?
– 2000-ben kezdtem a Lehel Női Kézilabdaklubnál Muzslyán, ahol születtem (Muzslya egy falu, amely Nagybecskerekhez tartozik.) A klub, már több mint 50 éve működik és tradíció, hogy minden kislány kipróbálja magát a pályán. (Muzslyán minden korosztály – mama, nagymama – egy ideig biztosan kézilabdázott.) Betonon játszottunk kültéri pályán. Nagyon szép eredményeket értünk el, két ligával is feljebb jutottunk két év alatt az akkori csapatommal. Azután a nagybecskereki Proleterba igazoltam, ahol az első csapat már a második vajdasági ligában, az ifik pedig az országos bajnokságban játszottak. Ebben a szezonban a legjobb játékosnak választottak az országos bajnokságban az 1988-ig született lányok közül illetve csapatommal ezüstérmet szereztünk. Következő szezonban meghívást kaptam a belgrádi Crvena Zvezdaba, ahol már tizenhat évesen teljes mérkőzéseket játszottam a Szuper Ligában. A Belgrádban töltött három év nagyban hozzájárult a fejlődésemhez, sokat tanultam az ott töltött időszak alatt. A legjobb eredményem ennél a klubnál, hogy gólkirálynő lettem az országos bajnokságban az 1987-ig született lányok közül, a csapat pedig második helyezést ért el a bajnokságban. Három év után a Vrnjacka Banja Klubba igazoltam, ahol két évet töltöttem el. 2009-ben országos bajnokok lettünk a Szuper Ligában. A következő szezont Jagodinában játszottam, egy év után a backa palankai Nopalnal voltam egy szezont, majd három évet töltöttem a Nisi Naisanal. Ez alatt az idő alatt, minden évben részt vettünk az EHF vagy a Challenge Kupában. Tíz hónapig szüneteltettem a játékot, mert kisbabát vártam. A kihagyás után Naisaban folytattam a játékot és 2016-ban aláírtam a törökországi Trabzon nevű csapatnak, ahol egy szezont töltöttem. Sajnos a klubnak pénzügyi problémái adódtak, így visszamentem egy évet Naisaba játszani. A férjemmel és a kislányommal Nisben élünk. 
Ezalatt az időszak alatt a szerb ifi válogatott állandó tagja voltam és gyakran az "A" válogatottnak is. Szerettem volna az egyik legerősebb európai ligában, Magyarországon is kipróbálni magam, így kerültem Békéscsabára.

– Mi a véleményed, mivel tudsz hozzájárulni a csapat sikeréhez?
– Tapasztalt játékos vagyok és több poszton is tudok játszani. A kemény edzéseknek köszönhetően felgyorsítom a csapatjátékot és könnyen előnybe tudom hozni a társaimat a gólok lövéséhez.

– Hogy érzed magad a csapatban?
Még májusban, amikor próbajátékon voltam, a lányok nagyon kedvesek és nyitottak voltak. Amikor elkezdtük az edzéseket nagyon sokat segítettek abban, hogy teljesen be tudjak illeszkedni a csapatba és megszokjam az edzéseket.

– Milyen célt tűztél ki magad elé ebben a szezonban és hosszabb távon?
Ebben a szezonban számomra az a legfontosabb, hogy játékommal segítsem a csapat céljait – minél jobb helyen végezzünk a bajnokságban, és hogy rászokjak az erős magyar ligára. Szeretnék még erősebb csapatokban is játszani a jövőben, de most erre az évre koncentrálok, hogy jól sikerüljön.