Online fogadás | TippmixPRO

Jó hírek Jovana Kovacevic állapotáról

Mint ismeretes, szerb válogatott átlövőnk, Jovana Kovacevic 2016. december 30-án szenvedett súlyosnak tűnő vállsérülést a Fehérvár KC elleni bajnoki találkozón. Az első hírek arról szóltak, hogy a játékost mindenképpen műteni kell és a felépülése több mint 3 hónapot is igénybe vehet.

A napokban új információk érkeztek Jovanától, aki Szerbiában kezdte meg a rehabilitációt. Jó hír, hogy többszöri orvosi konzílium után a szakemberek végül nem tartották szükségesnek a műtéti beavatkozást. Sőt, átlövőnk már túl is esett egy úgynevezett plazmaterápián, amely felgyorsíthatja a gyógyulási folyamatot.

A kezelés lényege, hogy a szakemberek a könyökvénából 8-10 milliliter vért vesznek le, majd centrifugálással szétválasztják alkotórészeire. Ezután a vérlemezkékben gazdag részt ízületi injekció formájában visszajuttatják a fájdalmas, sérült részbe, ami lehet térd, boka, váll, könyök vagy csukló. Sérüléseknél, kopásoknál, ízületi gyulladásoknál egyaránt gyorsabb gyógyulásra ösztökélhető így a szervezet.

Jovana elmondása szerint, amennyiben minden a tervek szerint halad, a plazmaeljárásnak köszönhetően akár 6-7 héten belül is visszatérhet a pályára. A játékos egyelőre otthonában lábadozik, majd a tervek szerint február elejétől Békéscsabán folytatja a rehabilitációt.