Online fogadás | TippmixPRO

Kecskeméti NKSE – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

kecskemeti_nkse_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2017/2018. 5. forduló

Kecskeméti NKSE – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

31-27 (18-15)

Időpont: 2017. október 22. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Cím: 6000 Kecskemét, Olimpia utca 1/A.

Játékvezetők: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Versenybírók: Fekete József, Nádasdi Tamás

Kecskemét: Pusztai Petra (0), Gulya Krisztina (2), Aron Andrea (2), Albert Helga (2), Kaiser Melitta (3), Andrási Brigitta (0), Horváth Dóra (0), Varga Nikolett (4), Fauszt Éva (2), Tóth Lilla (0), Siska Pálma (1), Karalyos Orsolya (2), Kucerova Yuliia (2), Szabó Edina (11), Kovács Krisztina (0).
Vezetőedző: Marosán György

Békéscsaba: Szarka Adrienn (1), Bottó Rózsa (1), Vukajlovic Aleksandra (3), Gidai Eszter (0), Zöldi-Tóth Katalin (1), Walfisch Mercédesz (10), Mihálffy Adrienn (4), Kovács Anett (2), Kovacevic Jovana (3), Pénzes Laura (2), Popovic Tamara (0), Pintér Zsanett (0), Györkös Rebeka (0).
Vezetőedző: Skaliczki László

sargalap Sárgalapok: Horváth Dóra (1), Siska Pálma (1), Walfisch Mercédesz (1), Mihálffy Adrienn (1), Kovacevic Jovana (1) .

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Horváth Dóra (2. perc), Siska Pálma (4. perc), Kovacevic Jovana (2. perc), Pintér Zsanett (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Szabó Edina (4/4), Walfisch Mercédesz (3/3).

line

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE vasárnap kora este a Kecskeméti NKSE otthonában lépett pályára a pont nélküli csapatok alsóházi rangadóján. A lilák egy rohanós, sok hibával tarkított első félidő után 3 gólos hátrányba kerültek, amelyet a második félidőben nem tudtak ledolgozni. A csabaiak többször is támadhattak az egyenlítésért, de buta hibák nem jött az össze az egál, ennél közelebb azonban nem jutottak a hosszabb kispaddal rendelkező kecskemétiekhez, akik végül 4 góllal nyerték a mérkőzést.

20171022_knkse_enkse

Gyors, kapkodó játékkal kezdődött az alsóházi találkozó, felváltva estek a gólok, az első percekben mindkét csapat szorgalmasan lőtte a találatokat. Általában a csabaiaknál volt az előny, de a 6. percben már a Kecskemét diktálta a tempót, és a lila-fehérek kezdtek futni az eredmény után. A 11. percben még döntetlent (8:8) mutatott az eredményjelző, innentől kezdve azonban a házigazda akarata érvényesült, állandósult a kecskeméti vezetés. A Békéscsaba feleslegesen ment bele a rohanó játékba, amely a hosszabb kispaddal rendelkező kecskemétieknek jobban feküdt, akik a rendezetlen csabai védelem ellen könnyű gólokat tudtak lőni. A liláknál nem működött a védekezés, a kapusteljesítmény sem volt megfelelő, ennek következménye volt a bekapott 18 gól. Támadásban elfogadhatót nyújtott az Előre NKSE, ez 15 gólban mutatkozott meg az első játékrészben, így 3 gólos hazai előnnyel tértek pihenőre a csapatok.

A második félidő elején mindkét csapat visszavett a rohanós tempóból, megfontoltabbá váltak a támadások, emellett mindkét oldal jobban ügyelt a védekezésre is. Fordulás után Walfisch kétszer is betalált, így a lila-fehérek 18:17-re feljöttek. A stabilizált védekezésnek köszönhetően ebben a szakaszban a csabaiak kétszer is támadhattak az egyenlítésért, de a buta egyéni hibák eladott labdákhoz vezettek, amelyeket gólokkal büntetett a Kecskemét. A hazaiak öt góllal húztak el, eldőlni látszott a mérkőzés, de a szurkolói által nagyszerűen támogatott csabaiak sorozatban 4 gólt szereztek, így 1 találatra felzárkóztak a vendégek (22:21). Az egyenlítés ezúttal sem jött össze, mert a Kecskemét a kritikus pillanatokban mindig gólt tudott lőni, így növelni tudta előnyét. Nagy küzdelem folyt a pályán, a hazaiak jól tartottál előnyüket, főleg szélen remekeltek, a balszélső Szabó Edina az 53. percben már a 10. gólját szerezte. A hajrában megcsillant a remény a vendégek felzárkózására, de kimaradtak a helyzetek, a kecskemétiek pedig könyörtelenül büntették a lila-fehér hibákat.

A végjátékban már nem tudott újítani az Előre, a Kecskemét növelni tudta előnyét a kapkodó vendégek ellen, végül 31:27 arányban nyerte a játéknap előtt még pont nélkül álló csapatok csatáját.

A csabaiak védekezése az első félidőben csődöt mondott, nem volt kapusteljesítmény sem, és a hazaiaknak jobban fekvő rohanós játék könnyű gólokat jelentett a Kecskemét számára. A második félidőben többször is felcsillant az egyenlítés lehetősége, de durva egyéni hibák miatt ez nem jött össze, sőt, a kapkodás újabb hazai találatokat eredményezett. A csabaiaknak nem sikerült újítani, így a hosszabb kispaddal rendelkező kecskemétiek megérdemelt győzelmet arattak. A lilák sok hibát vétettek, pontatlanok voltak a befejezések, így nem volt esély a pontszerzésre.

Marosán György, a Kecskemét vezetőedzője: – Sikerült az elejétől uralni a játékot. Két hete mondtam, hogy változtatni kell néhány dolgon. Bejött! Végre fegyelmezetten, az utasításaim betartva játszott a csapat. Emelem a kalapom a játékosaim előtt. Látni, hogy fejlődünk.

Skaliczki László, a Békéscsaba vezetőedzője: – A meccs elejétől futottunk az eredmény után, és ez rengeteget kivett belőlünk. A védőjátékunk nem működött az első félidőben, a másodikban pedig a ki nem kényszerített hibáinkkal feladtuk a magas labdát az ellenfélnek. Az első része ment le a párharcnak.

Györkös Rebeka, a Békéscsaba kapusa: – Mind támadásban, mind védekezésben nagyon idegesen játszottunk, a Kecskemét pedig könyörtelenül kihasználta a hibáinkat. Voltak a mérkőzésnek olyan periódusai, amelyre a későbbiekben lehet építeni, dolgozunk tovább, próbálunk javítani, gratulálok a Kecskemétnek.

Szabó Edina, a Kecskemét balszélsője: – Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, igazából már a nyár óta, tudtuk, hogy ez a találkozó számunkra nagyon fontos. Nagyon büszke vagyok a csapatra, egy percre sem engedtük ki az irányítást a kezünkből, nagyon keményen végig dolgoztuk ezt a 60 percet, aminek szerencsére meg is lett az eredménye.

line

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/350159285437145