Online fogadás | TippmixPRO

Kettős győzelem Szerbiában

Két héten belül viszonozta a szerb bajnok ZORK Jagodina békéscsabai látogatását a Békéscsabai Előre NKSE NB I-es női csapata. A Belgrád után elterülő 76 ezres város csapatával két mérkőzést is lejátszott az Előre. Ahogy a két héttel ezelőtt csabai találkozót, úgy a péntek esti és a szombat délelőtti csatát is a lila-fehérek nyerték.

20180825_szerbia

Felkészülési mérkőzés

ZORK Jagodina – Békéscsabai Előre NKSE

28-33 (15-16)

Időpont: 2018. augusztus 24. (péntek)

Helyszín: Jagodina (Szerbia)

Békéscsaba: Balog J. – Kovács A. 4, Walfisch 6, Szögi 2, Giricz 1, Vukajlovic 7, Bottó 1. Csere: Binó (kapus), Zöldi-Tóth 5, Ekker, Djokovic 1, Agbaba 1, Radovic 5, Predescu.
Vezetőedző: Horváth Roland

Nyolc órás buszozás és az áldatlan röszkei állapotok miatt romániai kitérő után érkezett meg a magyar csapat Jagodinába, ahol egy régi, szocreál stílusú sportcsarnokban, meglehetősen szolid fényviszonyok mellett került sor az első összecsapásra. A 20. percig a Békéscsaba vezetett, majd a szerbek fordítottak és csaknem a félidő végéig tartották 1-2 gólos előnyüket. A második félidőre mégis a Csaba fordulhatott előnnyel. Szünet után a magyar csapat uralta a mérkőzést, a kapusok több bravúrt is bemutattak, Walfisch Mercédesz és Aleksandra Vukajlovic szorgalmasan dobálta a gólokat, nem is volt kérdés, hogy melyik gárda nyeri az összecsapást.

line

Felkészülési mérkőzés

Békéscsabai Előre NKSE – ZORK Jagodina

29-26 (14-16)

Időpont: 2018. augusztus 25. (szombat)

Helyszín: Jagodina (Szerbia)

Békéscsaba: Binó – Kovács A. 6, Walfisch 6, Szögi 4, Giricz 2, Vukajlovic 4, Bottó 3. Csere: Balog J. (kapus), Zöldi-Tóth, Ekker, Djokovic 2, Agbaba 1, Radovic 1, Predescu.
Vezetőedző: Horváth Roland

A korai időpont és az előző mérkőzés meglátszódott a lila-fehérek játékán, az első felvonásban nem is játszottak jól, ellenben a házigazdák nagyon lelkesedtek, gyors játékukkal igyekeztek megkeseríteni vendégeik életét. Szünet után az 50. percig még tartotta magát a Jagodina, azonban összekapta magát a csabai együttes és Walfisch, illetve a szélső Kovács Anett, valamint Szögi és Vukajlovic góljaival megtörte ellenfele ellenállását és a végén ezt a mérkőzést is magabiztosan nyerte.

Jó volt tehát a Békéscsaba bajnoki főpróbája, jöhet szeptember 1-én a Budaörs elleni nyitány.