Online fogadás | TippmixPRO

Kisvárda Master Good SE – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

kisvarda_150spacerEUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

Női Magyar Kupa 2022/2023.

Kisvárda Master Good SE – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

25-25 (14-12)

Időpont: 2022. november 23. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Városi Sportcsarnok – Kisvárda

Cím: 4600 Kisvárda, Flórián tér

Játékvezetők: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba

Versenybírók: dr. Tordai Ilona, Hanufer Sándor

line

A szintén első osztályú Kisvárda otthonában játszott a Magyar Kupa harmadik fordulójában a Békéscsabai Előre NKSE szerda este.

Kisvárda Master Good SE – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 25-25 (14-12)

Mindkét csapat pontatlanul kezdett, a kimaradt helyzetek és a rossz megoldások miatt csak az ötödik perc végén született meg a találkozó első gólja a csabai jobbszélső, Andróczki Flóra révén. Az első húsz percben a lila-fehéreknél volt az előny, ezt követően vette át a játék irányítását és a vezetést a szabolcsi együttes.

Nem indult jól a második félidő a vendégek szempontjából, az első öt percben nem sikerült betalálni, ennek köszönhetően a korábban Orosházán és Csabán is dolgozó Bakó Botond által irányított hazaiak 16–12-re elléptek, így Papp Bálintnak hamar időt kellett kérnie. Hatott a fejmosás, a nyáron éppen Várdáról igazolt Termány Rita átlövésgóljával negyed órával a vége előtt utolérte (18–18) riválisát az ENKSE. A vezetést azonban nem sikerült átvenni, sőt, az utolsó tíz percre fordulva újra kettővel léptek el a kisvárdaiak (22–20). A békéscsabai játékosok azonban nem zuhantak össze, nagy szívvel és akarattal küzdöttek és három és fél perccel a vége előtt Vámosi Panna rövid időn belül második sikeresen értékesített hétméteresével újra döntetlen volt az állás.

Az utolsó percbe lépve 25–25-nél az időt kérő Csaba támadhatott, de nem sikerült helyzetig eljutni. Huszonhárom másodperc volt hátra, a Kisvárda is időt kért, azonban a hazaiak nem tudták megszerezni a nekik továbbjutást érő győzelmet a hátralévő időben – két azonos osztálybeli csapat döntetlen eredménye esetén ugyanis a vendégegyüttes jut tovább, a jól hajrázó Békéscsaba tehát készülhet a Magyar Kupa folytatására!

Papp Bálint: – A szívét és a lelkét kitette a pályára a csapat, nagyon nagy akaratról és küzdésről tettek tanúbizonyságot a lányok, akiknek köszönöm a mérkőzéshez való hozzáállásukat. Ehhez az eredményhez kellett egy viszonylag feszes védekezés és egy jó kapusteljesítmény is. Bízunk benne, hogy a továbbjutás erőt ad a bajnoki folytatásra is és tudunk ebből a mérkőzésből építkezni.

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix