Online fogadás | TippmixPRO

Már a négyes döntő a tét a Magyar Kupában

Ugyan két hete lezárultak a női kézilabda másodosztály alapszakaszának küzdelmei, és jelenleg egy kisebb szünet van a pontvadászatban, lila-fehér csapatunk háza táján mégsem a pihenésről szólnak a mindennapok, ugyanis egy másik sorozatban, a kupában is legalább annyira fontos feladat vár hamarosan a csabai lányokra.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - DKKA

Hiszen nem csak az alapszakaszt abszolválták makulátlan teljesítménnyel Papp Bálint tanítványai, de a Magyar Kupában is érdekeltek még, azaz veretlenek a lilák. Akik októberben kezdték meg menetelésüket a sorozatban, és a második fordulóban hazai pályán úgymond bemelegítettek a Csepel gárdája elleni 39-22-es sikerrel. Ezt viszont már egy igazán emlékezetes Érd elleni derbi követte, ahol is lányaink 27-26 arányban győzték le szintén hazai környezetben NB1-es riválisukat. Majd a 2021-es év zárásaként egy nem kisebb presztízsértékkel bíró rangadó következett a NEKA ellen, amelynek első félideje talán a szezon leggyengébb békéscsabai játékát hozta, kilencgólos Boglári vezetéssel. A második játékrészben aztán mintha kicserélték volna csapatunkat, feltámadt, és meg is fordította az összecsapást, és bár a vége 27-27-es döntetlen lett, mivel Balatonbogláron rendezték a találkozót, ezért ez az eredmény is továbbjutást ért lányainknak.  A tét pedig fokozódik, hiszen most már a végjátékba, azaz a négyes döntőbe jutásért játszanak a felek. Ennek megfelelően nem is lehetett már könnyű ellenfélre számítani a sorsolás alkalmával, igaz lányaink ezúttal nem panaszkodhatnak Fortunára, mert a lehetséges ellenfelek közül, a végül csapatunk mellé kisorsolt Dunaújváros áll az NB1-es tabellán a legalacsonyabb pozícióban. Ráadásul még hazai környezetben is játszhatjuk az egymérkőzéses negyeddöntő összecsapását.

Aktuális ellenfelünk keretét vizsgálva láthatjuk, hogy jócskán történtek benne változások az előző szezonhoz képest, amikor is legutóbb Békéscsabán vendégeskedtek, ugyanis összesen nyolc kézilabdázó csatlakozott újonnan a nyár folyamán Vágó Attila vezetőedző csapatához. Közülük érdemes kiemelni a fiatal irányítót Farkas Johannát, és persze azt a Borgyos Pannát, aki éppen klubunkból tette át székhelyét Dunaújvárosba. A téli szünetben egyébként még annyi változás történt a keretükben, hogy kapusukat Hlogyik Petrát a tavaszi szezonra kölcsönadták az MTK együttesének.

Ami a szereplésüket illeti, jelenleg 14 ponttal a kilencedik helyen állnak a bajnokságban, és ahhoz képest, hogy a teljes előző szezonban nyeretlenek maradtak idegenben, addig ebben az idényben már hat fontos pontot Dunaújvároson kívül is össze tudtak kaparni, ugyanis Budaörsről, Érdről és Szombathelyről is győzelemmel tudtak hazatérni. A legutóbbi fordulóban Vácon azonban már nem sikerült ez a bravúr, és meglehetősen simán 37-31 arányban alulmaradtak a hazaiakkal szemben. A kupában csak novemberben, a harmadik fordulóban kapcsolódtak be a küzdelmekbe, és egyből egy NB1-es csapattal találták szembe magukat, méghozzá a Szombathellyel, akiket ahogy már kétszer a bajnokságban, úgy a kupában is két vállra fektettek, ezúttal 32-29-re. Így következhetett számukra a negyedik forduló, ahol ismét egy első osztályú gárda, az MTK volt a Kohász áldozata, mivel őket is legyőzték 28-26-ra, méghozzá ismételten hazai pályán. Nem meglepő módon ezeken a találkozókon is, mint ahogy az egész szezonban, a két rutinos játékosuk Bulath Anita és Szalai Babett vitte a prímet gólgyártás tekintetében, utóbbi 106, előbbi pedig 84 találatnál jár jelen pillanatban minden sorozatot együttvéve.  

A felek legutóbb tavaly májusban találkoztak Békéscsabán, és bár sajnos igazán nagy tétje már nem volt egyik fél számára sem annak az összecsapásnak, azért együttesünk nagy csatában 32-31-re mégiscsak diadalmaskodni tudott a Kohásszal szemben. De volt is miért visszavágni, hiszen előtte a dunaújvárosi odavágón tizenegy gólos zakóval voltak kénytelenek hazatérni lányaink. És mivel ezúttal kupacsata keretein belül, egymérkőzéses párharcban ütköznek meg egymással a csapatok, így az osztálykülönbség miatt lila-fehér együttesünknek ezúttal már egy döntetlen is továbbjutást ér majd a szerdai derbin. Mely tehát pontban 18 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a Paska Dániel, Vastag Sámuel bírópáros sípszavára veszi kezdetét. Továbbá jó hír, hogy szurkolóink immáron védettségi igazolvány nélkül is megtekinthetik a helyszínen a találkozót.

Dömény Dezső