Minél hamarabb szeretné segíteni a csapatot

Hős Katával is a sérüléséről és a felépülésének folyamatáról beszélgettünk. Kata az alapozást követő első hónap után kezdte megint érezni futás közben, hogy szúr a térde. Kezdetben a hirtelen terhelésnek tudták be a fájdalmat, de mert a későbbiekben vizesedett és csak jobban fájt a lába, csak könnyített edzéseken vett részt.

20190929_hos_kata

Milyen beavatkozásokon estél túl, és azoknak mi volt a célja?

2019. szeptember 2-án műtöttek meg Székesfehérváron, ahol engem is Dr. Abkarovits Géza kezelt. A főorvos úr úgy ítélte meg, hogy Denks műtétre van szükségem, azaz térdkalács-felnyitásra. Ennek a célja az volt, hogy be legyen rögzítve a térdkalácsom és ne tudjon lazán oldalra mozogni. Jelenleg térdrögzítőben van a térdem. A rögzítőt 6 hétig nem vehetem le és nem is hajlíthatom semmilyen módon. Szóval leghamarabb október 14-én tudom elkezdeni csak a gyógytornát. A rehabilitációmban Makra Viktória és Knyihár János fog segíteni, hogy minél hamarabb visszatérjek a pályára.

Mi a terv, mikor kezdesz el edzeni és mikor tudsz pályára lépni?

Az edzés elkezdése attól függ, hogy hogy haladok a rehabilitációval. Nehéz lesz elkezdenem járni rögzítő nélkül hiszen 6 hétig az tartotta a lábamat és az izomzatom is összement emiatt. Nem tudom mikor játszhatok először hiszen ez is a rehabilitációmtól függ és attól, hogy a vezetőedző Horváth Roland mikor enged vissza játszani.

Szeretném folytatni a kézilabdát minél hosszabb távon, amíg csak fizikailag az lehetséges. Ahogy telik az idő, a hathetes gyógyulásom alatt nagyon sokszor megfordult a fejemben, hogy nagyon hiányzik a kézilabda és minél hamarabb szeretném segíteni a csapatot.