Online fogadás | TippmixPRO

Mistina Kitty ismét csabai színekben

Kitty 8 éves korában döntött a kézilabdázás mellett. Pályafutását a békéscsabai 2. számú Általános Iskolában kezdte. 2013-ban Veszprémbe került, ahol junior csapattal az NBII-es bajnokságot megnyerték. Mosonmagyaróvár színeiben lépett először az NBI-es bajnokságban pályára. 2017-től Székesfehérváron játszott. Most viszont úgy döntött ismét csabai színekben szerepel és védi a hazai kaput.

mistina_kitty_web

Kitty a békéscsabai élményeivel kezdte a beszélgetést.

– Nagyon sok jó élmény és emlék fűz Békéscsabához, hiszen itt nőttem fel és a kézilabda pályafutásom is itt kezdődött. Itt szerettem meg ezt a sportot és az alapokat itt kaptam meg olyan edzőktől, mint Szabó Karcsi bácsi, Petrovszki Gyuri bácsi, Perényi Laci bácsi és nagyon sok jó hasznos tanácsot kaptam Bohus Beától is. Ezúton is köszönöm nekik, hogy segítettek abban, hogy sikereket érhessek el ezen a pályán, hiszen jó alapok nélkül nehéz lett volna idáig eljutni.

– Utánpótlás éveimben nagyon jó és eredményes csapataim voltak, diákolimpián is kiemelkedő eredményeket értünk el és több tornagyőzelemmel büszkélkedhettünk. Békéscsabáról kerültem be a korosztályos válogatottba is, ahol aztán serdülő koromtól egészen junior éveim végéig szerepeltem. – folytatta pályafutása ismertetésével a beszélgetést Kitty.

– 2013-ban Veszprémbe igazoltam és a családommal Balatonalmádiba költöztünk és azóta is ott élünk, de gyakran látogatunk vissza, hiszen a barátok, és a rokonok itt élnek. Amikor volt lehetőségem és nem ütközött a saját mérkőzéseimmel, akkor kilátogattam a csabai mérkőzésekre. A csabai szurkolók nagyon lelkesek és biztosan nagyon jó érzés lehet úgy kézilabdázni, hogy a lelátó tele van és folyamatosan lelkesítik a törzsszurkolók a csabai csapatot.

Miért döntöttél a visszatérés mellett?

– Úgy éreztem jót fog tenni a váltás a karrieremben. Több ajánlattal is megkerestek és sokat gondolkoztam, hogy jó döntés szülessen. Fontos szempont volt számomra a fejlődési lehetőség és hogy legyen valamilyen kötödésem a klubhoz. Úgy gondolom Békéscsabán tudok most a legtöbbet fejlődni szakmailag, jó szívvel térek vissza nevelőegyesületemhez. Külön öröm számomra, hogy több játékos is van a csapatban, akikkel már játszottunk együtt korábban.

– A lehető legjobb teljesítményt szeretném nyújtani és bízom benne, hogy ezzel segíteni tudom a csapat előre jutását a tabellán. Célom, hogy a csapattal minél jobb eredményt érjünk el és ezért meg is teszek mindent, hogy ez sikerüljön.

Közös a cél!