Online fogadás | TippmixPRO

Motherson Mosonmagyaróvár – Békéscsabai ENKSE

mosonmagyarovar_kc_se_15spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2019/2020. 16. forduló

Motherson Mosonmagyaróvár – Békéscsabai ENKSE

29-28 (16-12)

Időpont: 2020. február 14. (péntek) 18:30 óra

Helyszín: UFM Aréna

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.

Játékvezetők: Bócz László, Wiedemann Viktor

Versenybírók: Tavarnay László, Erdélyi Péter

Mosonmagyaróvár: Hajtai Vanessza (3), Tilinger Tamara (9), Horváth Bernadett (4), Domokos Dalma (0), Holesová Mária (0), Kellermann Dóra (1), Szalai Zsuzsanna (0), Gyimesi Kitti (0), Szarková Simona (1), Bardi Fruzsina (1), Lancz Barbora (5), Hudák Anette Emma (0), Dányi Bernadett (0), De Souza Karoline (0), Katona Flóra (5), Herczeg Lili Mónika (0).
Vezetőedző: Bognár Róbert

Békéscsaba: Balog Judit (0), Mézes Laura (2), Bottó Rózsa (0), Vukajlovic Aleksandra (4), Barján Bianka (6), Tatalovic Dragica (0), Dombi Katalin (0), Horváth Dorina Szilvia (0), Kovács Anett (2), Marincsák Nikolett (6), Mitrovic Ivana (3), Kukely Anna (0), Kukely Klára (0), Agbaba Jelena (5).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárga lapok: Gyimesi Kitti (1), Mézes Laura (1), Bottó Rózsa (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Horváth Bernadett  (2. perc), Gyimesi Kitti  (4. perc), Szarková Simona  (2. perc), Bardi Fruzsina (2. perc), Dombi Katalin (2. perc), Kovács Anett (2. perc), Agbaba Jelena (6. perc – kizárva).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Tilinger Tamara (3/3), Barján Bianka (3/3), Marincsák Nikolett (2/4).

 

line

Hallatlanul kiélezett, izgalmas mérkőzésen, egyetlen góllal maradt alul Mosonmagyaróváron az Előre NKSE NB I-es női kézilabdacsapata, pedig a végén a győztes találat megszerzéséért is támadhatott. A vereséggel nem javultak a lilák kilátásai a kiesés elkerüléséért folytatott „tavaszi hadjáratban”.

20200214_mosonmagyarovar_elore

A házigazdák a győzelemért járó pontokkal gyakorlatilag a jövő évi NB I-es tagságukat igyekeztek megváltani, a csabaiak viszont idegenben kívánták folytatni az MTK ellen megkezdett felzárkózást. A tétnek megfelelően szorosan alakult a találkozó. A hazaiak kezdetben sokat kapkodtak, a viharsarkiak pedig ennek hatására úgy is tartani tudták a lépést, hogy a 9. percben már az ötödik kísérletüket védte Herczeg Lili. Amikor a félidő közepén „spannoltak” a védekezésükön a lilák, és Dragica Tatalovics is fogott, sikerült utolérniük az óváriakat, de ez az időszak csak néhány percig tartott. Támadás és hétméteres is kimaradt, ezt kihasználva a hazai együttes 3 góllal lépett meg a 26. percre. A hajrában sem javult a vendégek hatékonysága, így a szünetre az addigi legnagyobb különbség alakult ki a felek között.  A második játékrész első tíz percében minden csabai találatra érkezett válasz a vendéglátók részéről. Különösen az addig is aktív Tilinger Tamarával nem bírtak, aki a 40. percben 9. találatát helyezte el a csabai kapuban. Az óváriak játéka sem volt tökéletes, a félidő derekán ezt kihasználva Barján Bianka hétméteresből ledogozta csapata hátrányát. Ez sem tudta megadni azt a lélektani előnyt, ami a fordításhoz szükséges lett volna, sőt… A támadásbeli hibákat kihasználva, a 48. percben 3 góllal ismét ellépett az Óvár. Jött a menetrendszerű játékmegszakítás Horváth Roland részéről, azt követően hamarjában minimalizálta hátrányát az Előre, de az egyenlítés csak az 55. percben jött össze Jelena Agbaba révén, aki ebben az időszakban Barján Biankával együtt igazi vezérnek bizonyult a látogatóknál. Utóbbi révén hosszú idő után ismét vezettek a csabaiak, de ekkor emberhátrányba kerültek Agbabát pedig kizárták a játékvezetők. Rendkívüli izgalmakat hozott a meccs finise. Horváth Bernadett duplájával ismét fordult a „kocka”, azonban erre is volt válasz Barjántól. Az utolsó percben Tatalovics hárította Katona Flóra próbálkozását, a viharsarki együttes ezzel sem tudott élni, Hajtai Vanessza találata 20 másodperccel a vége előtt hazai győzelmet eredményezett.  Olyan mérkőzés volt, ahol vagy mindkét gárda győzelmet érdemelt volna, vagy egyik sem. Mivel csak az utóbbi kivitelezhető, ezért a döntetlen mindenképpen reálisabban fedte volna a játék képét.

Bognár Róbert: – Nagyon harcos, küzdelmes mérkőzést játszottunk, de én pontosan ilyenre is számítottam. Tudtam, hogy az MTK Budapest legyőzése után, a Békéscsaba új erőre kapott és ezt ma be is bizonyította. A mérkőzés legvégén eladott labdánál azonban mi voltunk a szerencsésebbek. Megnyugodnunk azonban még a mostani győzelem után sem szabad, mert még sok hasonló csata vár ránk.

Horváth Roland: – Azért dicséret illeti a csapatomat, hogy kétszer is fel tudott állni komoly hátrányból. Az utolsó másodpercekben kidobott labdára viszont nehezen találok magyarázatot és természetesen nagyon bánt, hogy ezzel elveszítettük a mérkőzést. Tovább kell dolgoznunk és a játékosoknak el kell hinniük, hogy benn tudunk maradni az első osztályú bajnokságban.

line

line

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix