Online fogadás | TippmixPRO

Motherson-Mosonmagyaróvári KC – Békéscsabai ENKSE

Felkészülési mérkőzés

mosonmagyarovar_kc_se_15spacerbenkse_150

Motherson-Mosonmagyaróvári KC – Békéscsabai ENKSE

30-25 (16-13)

Időpont: 2020. július 28. (kedd)

Helyszín: Tata

Mosonmagyaróvár: Szemerey – Katona 5, Gyimesi, Kovács P. 3, Horváth B. 1, Tóth E. 6 (2), Hajtai 3. Cs.: Herczeg, Fritz (kapusok), Holesová 1, Domokos 1, Sirián, Szarková 4, Hudák 2, Kellerman 1, Lancz 3 (1).
Vezetőedző: Gyurka János.

Békéscsaba: Szabó D. – Andróczki 4, Borgyos 1, J. Agbaba 3, Kukely A. 5, Petika 1, Bottó 1. Cs.: Mistina, Csizmadia (kapusok), Iván 3, Vámosi P. 4 (2), Giricz 1, Mitrovics 2, Kukely K., Bucsi, Török F.
Vezetőedző: Vida Gergő.

20200728_mosonmagyarovar_elore_fm

Mint ismeretes pénteken a békéscsabai lányok Debrecenben játszották első tesztmérkőzésüket, és 39–20-ra kikaptak. A mosonmagyaróváriak is lejátszottak már egy előkészületi találkozót, amelyen 41–33-ra győztek az ifjúsági válogatott ellen. A csabaiaknál nem szerepelhetett a sérüléssel bajlódó balszélső, Szabó Panna.

Az óváriak kezdtek jobban, és a 10. percben 7–4-re vezettek. A folytatásban erősített a Békéscsaba, és a 19. percben 9–8-ra felzárkózott, ám elég volt néhány figyelmetlenség, és a mosonmagyaróvári együttes három gólos előnnyel mehetett a pihenőre.

Fordulás után nagyon keményen védekeztek a lila–fehérek, támadásban pedig jobban használták ki a ziccereket, így a 41. percben sikerült az egyenlítés (19–19). A folytatásban átvette a vezetést az Előre (47. p.: 20–22). A rutinosabb óváriak erősítettek, előbb egyenlítettek, majd az utolsó nyolc percben zsinórban öt gólt lőttek, és így megnyerték a küzdelmes találkozót, amely jól szolgálta mindkét csapat felkészülését.

 

Vida Gergő: – Sokat javultunk a Debrecen elleni találkozóhoz képest. A védekezésünk határozottabb volt, igaz a gyors lerohanásokat még nem mindig tudtuk megakadályozni, de már fejlődtünk ebben a tekintetben is. Mindhárom kapus ugyan annyi játékidőt kapott illetve mindenkinek lehetőséget adtam a mérkőzésen. A javulás volt látható a játékunkon, de dolgoznunk kell tovább, hiszen nem győztünk, így nem lehetünk elégedettek.

A csapatunk szerdától folytatja a megkezdett munkát az edzőtáborban, és csütörtökön 17:00 órakor újabb felkészülési mérkőzésen lép pályára. Ezúttal az NB I B-ben bajnoki címre pályázó, a nyáron alaposan megerősített Vasas csapatával méri össze tudását.