Online fogadás | TippmixPRO

NEKA – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

neka_150spacerEUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

NB I női felnőtt 2022/2023. 4. forduló

NEKA – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

26-21 (12-12)

Időpont: 2022. október 15. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: NEKA Csarnok

Cím: 8630 Balatonboglár, Gaál Gaszton u. 58.

Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor István

NEKA: Wéninger Alexa (0), Varga Emília (9), Csíkos Luca (2), Juhász Kata (0), Zsembery Viktória Kamilla (0), Kellermann Dóra (1), Csata Panna (0), Szabó Anna (4), Molnár Dorottya (0), Zaj Klára (0), Uhrin Lili (4), Gém Léna (2), Horváth Petra (1), Ferenczy Diána Dóra (2), Kovalcsik Bianka (0), Szabó Lili Zsófi (1).
Edző: Bohus Bea

Békéscsaba: Razum Marina (0), Andróczki Flóra (2), Giricz Laura Gerda (1), Vámosi Panna (4), Horváth Gréta (0), Gyimesi Kitti (2), Bucsi Lili (2), Mayer Szabina (1), Kukely Klára (0), Termány Rita (2), Török Fanni (0), Szabó Dóra (0), Laninstanin Marija (7), Borbély Márta (0), Bencsik Bojána (0).
Vezetőedző: Papp Bálint.

sargalap Sárga lapok: Varga Emília (1), Kovalcsik Bianka (1), Giricz Laura Gerda (1), Termány Rita (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Juhász Kata (2. perc), Szabó Anna (2. perc), Kovalcsik Bianka (2. perc), Horváth Gréta (2. perc), Gyimesi Kitti (2. perc), Mayer Szabina (2. perc), Kukely Klára (2. perc), Borbély Márta (4. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Varga Emília (6/6), Vámosi Panna (2/3), Laninstanin Marija (2/2).

line

Nem sikerült a pontszerzés Balatonbogláron

Pontosan három hét elteltével lépett ismét pályára a női kézilabda élvonalban a Békéscsaba. A lila-fehér együttes hozzájuk hasonlóan a szintén újonc és az idényben eddig még ugyancsak pont nélkül álló NEKA vendége volt szombat kora este. A két csapat a másodosztály előző kiírásában is nagy harcot vívott egymással, mostani csatájukban pedig a bentmaradás szempontjából mindkét félnek égetően nagy szüksége lett volna a győzelemre.

NEKA – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 26-21 (12-12)

Fotó: NEKA

A korábbi válogatott klasszisok, a békéscsabai Bohus Beáta és Siti Beáta által irányított balatonboglári akadémisták az első három fordulóban az Érdet, a Siófokot és a Vácot is megszorongatták, sőt, a siófokiakkal szemben sokáig közel álltak a pontszerzéshez is. Mindez jó eséllyel azt vetítette előre, hogy nem vár sétagalopp a Papp Bálint vezette csabai lányokra – mindez pedig sajnos be is igazolódott…

Mindkét oldalon kapkodás, technikai hibák és pontatlan megoldások jellemezték az első perceket. A szoros küzdelemben és a hektikus játékban kevés gól született és rendre a hazaiaknál volt az előny. A beálló posztján hatékony volt a Csaba, a csapatkapitány Giricz Laura és Mayer Szabina is nagyot brusztolt, igyekezett kihasználni, hogy a hazaiak védőfala középen sebezhető. A 22. percben Vámosi Panna hétméteresből szerzett találatával vezetett először az Előre, ám az előny gyorsan elolvadt. A szünet előtti percek fordulatosan alakultak és a tempót is fokozták a felek, a gyors gólváltások után döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

Pocsékul indult a második félidő békéscsabai szempontból, de gyakorlatilag a komplett második harminc percet illethetjük ezzel a jelzővel. A 35. percben a két hétméterest is értékesítő balatoniak sorozatban négy góllal léptek el a büntetőt rontó vendégektől és az utolsó húsz percre fordulva négy volt a NEKA előnye. Papp Bálint időkéréssel próbálta felrázni a játékosait, de már nem tudott újítani a valós tudásától elmaradó, a második félidő első 18 percében mindössze ötször eredményes ENKSE az egyre lelkesebb, nagy akarattal harcoló, kevesebbet hibázó és biztosan győzedelmeskedő boglári fiatalok ellen.

Papp Bálint: – A második félidőben egyből kapkodva kezdtünk, technikai hibákat követtünk el, emberhátrányba kerültünk, elrontottuk a helyzeteket az ellenfél pedig több góllal elhúzott. Utána szétesett a játékunk, főleg támadásban és már nem tudtunk megújulni, így magabiztosan nyert a NEKA.

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix