Online fogadás | TippmixPRO

OXXO Energy Orosházi NKC – Eubility Group-Békéscsabai ENKSE

onkc_150spacerbenkse_150

Magyar Kupa női felnőtt 2017/2018. 2. forduló

OXXO Energy Orosházi NKC - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

26-28 (12-13)

Időpont: 2017. október 4. (szerda) 18:00

Helyszín: Orosháza, Városi Sportcsarnok

Cím: 5900 Orosháza, Eötvös tér 2.

Játékvezetők: Asztalos Bence, Bárkányi Gábor

Versenybírók: Soós József, Kocsis-Sajti Anikó

Orosháza: BRUNNER – Antal 3, TAKÁCS 9 (3), Som 3, Tobak, Zvolenszky 3, Dancsó 1 (1). Cserék: Makai, Késmárki (kapusok), KAMUTI 5, Tóth S. 2, Horváth N., Székesi.
Vezetőedző: Papp László.

Békéscsaba: Györkös – Szarka 2, Walfisch 5, Vukajlovic, Zöldi-Tóth 4, Kovacevic 8, Kovács 2. Cserék: Popovic (kapus) Gidai 4, Mihálffy 1, Pénzes 2, Pintér, Bottó.
Vezetőedző: Skaliczki László.

Hétméteresek: 5/4 ill. 1/1

Kiállítások: 2 ill. 10 perc.

line

Küzdelmes mérkőzésen továbbjutás a Magyar Kupában

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE a Magyar Kupa második fordulójában a másodosztályú Orosháza vendégeként lépett pályára, és küzdelmes mérkőzésen harcolta ki a továbbjutást.

20171004_onkc_enkse

A lila-fehér lányok magabiztosan kezdték a mérkőzést, határozott védekezés és koncentrált befejezés jellemezte a csabaiak játékát, akik 8 percnyi játék után 5:0 arányú vezetésre tettek szert. Györkös kapus a találkozó elején ott folytatta, ahol a Fradi ellen abbahagyta, ziccereket és átlövéseket is fogott a csabaiak hálóőre. A csabaiaknál remekül működött a Walfisch – Tóth Kata összjáték, több, szemet gyönyörködtető megoldást is bemutatott a két játékos.

Az orosháziak egy időkérés után Takács Fruzsina és Som Ildikó vezetésével megkezdték a felzárkózást, és Brunner kapus is egyre többször találkozott a labdával, így a 13. percre két gólra (4:6) olvadt a csabai előny. A csabai támadójáték akadozott a félidő második felében, pontatlanok voltak a lövések, így nem tudtak újra meglépni a lilák. A gyors kézilabdát játszó orosháziak tapadtak a vendégekre, és a 23. percben 9:9-nél utol is érték őket. Az első félidő vége a liláknak sikerült jobban, akik végül 1 gólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

A második játékrész elején folyamatosan tartani tudta 1-2 gólos előnyét az Előre NKSE, a remekül küzdő hazaiak azonban nem adták fel a küzdelmet, és mentek a vendégek után. A 44. percre 4 góllal (17:21) sikerült meglépniük a vendégeknek, eldőlni látszott az összecsapás, azonban az Orosháza visszajött a meccsbe és Brunner remek védéseinek is köszönhetően az 55. percben már döntetlen (24:24) állt az eredményjelzőn. A csabai lányoknál ebben az időszakban Gidai Eszter és Jovana Kovacevic volt különösen aktív, akik átlövésből és betörésből is eredményesek voltak. A csabaiak sokat játszottak hátrányban, és a hazaiak rendre büntetőt is kaptak, emellett több játékvezetői ítélet is borzolta vendégek idegeit. Izgalmas végjátékra volt kilátás, de megrázta magát a lila-fehér csapat és sorozatban 4 gólt szerezve eldöntötte a találkozót és a továbbjutást. A végén az emberelőnyben játszó hazaiak 2 gólt tudtak szerezni, de ez kevés volt a sikerhez, a csabaiak 28:26 arányban nyerték a küzdelmes mérkőzést és jutottak a harmadik fordulóba.

Papp László: – Dicséret illeti a lányokat, hiszen több játékost is nélkülöznöm kellett. Ennek ellenére bírták a tempót és végig partiban voltunk élvonalbeli ellenfelünkkel. A későbbiekben minimalizálni kell a hibákat, akkor sok örömet okozhatunk szurkolóinknak.

Skaliczki László: – Azt gondolom, ezt a mérkőzést kétszer nyertük meg, nagyon jól kezdtünk, 5:0-ra is vezettünk a találkozó elején. A második félidőben is volt egy jó szakaszunk, amikor 4 góllal sikerült elhúznunk, a végén azonban a szívünk nyerte meg ezt a küzdelmes találkozót. Bízom benne, hogy a jövőben túlsúlyban lesznek a jó szakaszok és tudunk majd gyorsabb kézilabdát is játszani.

line

Jegyzőkönyv

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/292319637915633