Tippmix

Sajtónyilvános szezonnyitót tartott az Előre NKSE

A sajtótájékoztató elején Paláncz György elnök köszöntöte a jelenlévőket, majd elmondta, az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy az edzések hivatalos megkezdése előtti első alkalom egy sajtónyilvános esemény, amelynek keretében bemutatásra kerülnek az új játékosok és ismertetésre kerülnek a célok.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

Az elnök először a tavalyi szezonról beszélt, amikor az elsődleges cél az volt, hogy bennmaradjon a csapat az első osztályban és lehetőség szerint helyezésben javítson az előző idényhez képest. Sajnos az utóbbi nem valósult meg, de több sérülés és betegség is nehezítette az elmúlt idényt, de az alapcél végül tejesült, bennmaradt Békéscsaba, és ezt követően kezdődött el nagy erőkkel az új játékoskeret kialakítása. Az újonnan igazolt játékosok kiválasztása és szerződtetése minden esetben Rácz Sándor vezetőedző javaslata alapján történt, az elnök véleménye szerint az elmúlt évek legerősebb keretét sikerült most összehozni Békéscsabán.

Paláncz György ezt követően röviden bemutatta az új játékosokat, a portugál válogatott kapust, Jessica Ferreira-t, a szintén portugál válogatott balátlövőt Mariana Ferreira Lopes-t, a horvát balátlövőt Sara Sablic-ot, az osztrák nemzeti csapatban szereplő jobbátlövőt, Klara Schlegel-t, valamint az Esztergomból érkezett Takács Esztert, aki mindhárom belső poszton otthonosan mozog.

Paláncz György ismertette, az elnökség minimális célként a bajnokságban a 10. helyet célozta meg, és véleménye szerint ebben a keretben minden adott ahhoz, hogy ez reális célkitűzés legyen.

Az előttünk álló szezonban is Rácz Sándor fogja irányítani a csapatot, Petrovszki György kapusedzőként és technikai vezetőként segíti a munkáját. Az egészségügyi stáb tagjai lesz a jövőben is Dr. Tar Miklós traumatológia-ortopéd szakorvos, Dr. Varga Péter adjunktus, osztályvezető belgyógyász szakorvos, Knyihár János terapeuta-masszőr, aki egyben az egészségügyi team vezetője is, Papp Zoltán masszőr, Vaverka Zsuzsanna gyógytornász, illetve Tóth Kristóf erőnléti edző.

Várhatóan a szeptember 7-8-i hétvégén lesz az első bajnoki forduló, a sorsolásra július végén kerül sor az MKSZ-ben, és a rajtig 8 edzőmérkőzés vár a lila-fehér lányokra. A már hagyománnyá vált hazai Szabó Károly emléktorna 2024. augusztus 23-án és 24-én kerül megrendezésre a felnőtt, ifjúsági és serdülő csapatok részvételével.

Fülöp Csaba gazdasági vezető elmondta, hogy szeretnék a pénzügyi stabilitást a következő évben is megtartani, így a szakmai szempontok mellett elsődlegesen az anyagi kereteket vették figyelembe a csapat kialakításakor.

A felnőtt csapat költségvetése három nagyobb tételből áll, az önkormányzati támogatásból, az elvont marketingjogok ellenértékéből, illetve az egyesületnek saját üzleti bevételéből, amelybe a szponzorációs díjak, a jegy- és bérletbevételek tartoznak.

A 2024/2025-ös szezon tervezett költségvetése 210 millió forint, a tavalyi évben ez a főösszeg alacsonyabb volt, de egy új szponzor bevonásával sikerült bővíteni a lehetőségeket ezen a területen. Azt el lehet mondani, hogy a klub ezzel a költségvetéssel az anyagiakat tekintve a mezőny utolsó negyedében helyezkedik el. Továbbra is kiemelt pénzügyi cél a felelős gazdálkodás és a tartozásmentes működés, ez mindenek felett áll a klubnál.

Rácz Sándor vezetőedző elmondta, hogy tavaly ő érkezett utolsónak és kész csapatot örökölt, de most az ő elképzelései érvényesültek a keret kialakítása során.  Az idei bajnokság erősebb lesz, mint az előző évi volt, hiszen az újoncok is nagyobb játékerőt képviselnek, de véleménye szerint a lila-fehér együttes mostani kerete is erősebb a tavalyinál. A vezetőedző igyekszik minél több variációt kidolgozni mind védekezésben, mind támadásban, az eddigieknél variábilisabb csapatot szeretne a pályán látni a rutinos szakember.

Paláncz György az esemény zárásaként tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a nyár folyamán a szurkolóknak is lehetőségük találkozni a csapattal, hiszen a felkészülést követően, az első forduló előtti héten kerül megrendezésre a hagyományos szurkolói ankét.

A sajtónyilvános esemény egy dinnye-partyval zárult, ezúton is köszönjük Szikszai László vállalkozónak a támogatást.

Hajrá Lilák!