Online fogadás | TippmixPRO

Sikerült a visszavágás

A hosszú bajnoki szünet áthidalása, valamint a lányok játékban tartása érdekében, csütörtökön és pénteken két edzőmérkőzést vívott egymással a Békéscsabai Előre NKSE női kézilabdacsapata, és az újonc élvonalbeli ligakonkurens.

A szabolcsiak ezzel a látogatással viszonozták a viharsarki együttes nyári kisvárdai vizitjét. Az előző napi négygólos vendégsikert pénteken délelőtt hazai győzelem követte, ami azért sem mellékes, mert Skaliczki László ezúttal is nélkülözte két leggólerősebb emberét.

Békéscsabai Előre NKSE–Kisvárda SE 26–24 (12–14)
Felkészülési női kézilabda-mérkőzés

Sikerült visszavágniuk tehát a békéscsabaiaknak az előző napi 31–27-es vereségért. Bár „csak” egy edzőmérkőzésről beszélünk, de önbizalom növelőnek, annak újbóli bizonyítására, hogy a bajnokság őszi szezonjának második felére feljavuló lila-fehér csapat bárkit képes legyőzni, mindenképpen jó volt.

A tartósan sérültek, gyógyulók mellett is akadtak hiányzók, Walfisch Mercédesz betegség miatt nem állhatott Skaliczki László rendelkezésére, míg Jovana Kovacsevics a szerb válogatottal az Európa-bajnokságon szerepel.

Villámrajtot vett a Kisvárda, a 6. percben már 5–1-es előnyt birtokoltak. Szívósan küzdött az ENKSE, de hátrányából csak faragni tudott, kiegyenlíteni nem. A 23. percben egy gólra zárkózott fel a Csaba, ennyivel is fordultak a felek. A második félidő kiegyenlített játékot hozott, de az áttörésre egészen a 47. percig várni kellett, amikor Vukajlovicsék kiegyenlítettek. Nagy küzdelem, szinte bajnoki iram, parázs hangulat jellemezte a találkozót. Az 55. percben a Kisvárda hetest rontott, a lilák pedig nagy csatában átvették a vezetést és be is húzták a mérkőzést.