Online sportfogadás

Siófok KC – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

Siófok KCspacerEUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

NB I női felnőtt 2022/2023. 13. forduló

Siófok KC – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

27-29 (14-15)

Időpont: 2023. január 31. (kedd) 18:00 óra

Helyszín: Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok

Cím: 8600 Siófok, Szekrényessy Kálmán utca 1.

Játékvezetők: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor

Versenybírók: Báder Róbert, Ács Zsolt

Siófok: Rajcic Marina (0), Kojic Ana (0), Sirián Alexa Szederke (0), Mavsar Tamara (9), Juhász Fanni (0), Milosavljelic Dejana (4), Herczeg Lili Mónika (0), Török Lilly (0), Kajdon Blanka (0), Debreczeni-Klivinyi Kinga (4), Such Nelli (1), Abdourahim Dounia (0), N'Diaye Hawa Ramatou (4), Papp Nikoletta (5), Wald Kíra (0), Puhalák Szidónia.
Vezetőedző: Bregar Uros

Békéscsaba: Razum Marina (0), Hajtai Vanessza (4), Andróczki Flóra (0), Giricz Laura Gerda (1), Vámosi Panna (1), Kiss-Walfisch Mercédesz (0), Horváth Gréta (1), Gyimesi Kitti (3), Bucsi Lili (4), Mayer Szabina (0), Madera-Domokos Claudia-Esther (0), Termány Rita (7), Zsemberi Zóra (0), Laninstanin Marija (8), Borbély Márta (0), Bencsik Bojána (0).
Vezetőedző: Papp Bálint

sargalap Sárga lap: Bregar Uros (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Mavsar Tamara (2. perc), Milosavljelic Dejana (2. perc), N'Diaye Hawa Ramatou (2. perc), Giricz Laura Gerda (2. perc), Gyimesi Kitti (2. perc), Bucsi Lili (4. perc), Mayer Szabina (6. perc) – kizárva, Laninstanin Marija (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Mavsar Tamara  (3/4), Milosavljelic Dejana (1/1), Vámosi Panna (1/1), Laninstanin Marija (1/1).

line

Az Európa-liga-csoportkörös Siófok KC otthonában játszotta idei negyedik bajnoki mérkőzését a női kézilabda NB I.-ben újonc Békéscsabai Előre NKSE. A lila-fehérek a huzamosabb ideje hiányzó balszélső, Kukely Klára után a junior-Európa-bajnok kapus Szabó Dórára sem számíthattak ezúttal.

Siófok KC – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 27-29 (14-15)

A lassú tempóban csordogáló mérkőzés elején sokszor nehezen boldogult a balatoni védelemmel az ENKSE, döcögött a támadójáték, miközben az SKC rendre jól találta meg az üres helyeket és lyukakat a csabai védőfalban. A vendégek trénere, Papp Bálint nem is várt sokáig, már a 12. percben, 6–3-as hátránynál időt kért. Aztán szép lassan változni kezdett a játék képe, a siófokiak teljesítménye visszaesett, 9–5-ös vetetésük után nem tudták megtörni a Békéscsabát, amely a bizonytalanabb kezdés után fokozatosan erőre kapott és átvette a mérkőzés irányítását. Az ellenállhatatlanul lövő, az első félidőben ötször-ötször eredményes Marija Lanistanin és Termány Rita vezérletével a lilák egy 10–4-es sorozattal fordítottak és a szünet előtt magukhoz ragadták a vezetést – amit már ki sem engedtek a kezükből.

Nagyszerűen sikerült az első 30 perc második fele csabai szempontból és kiválóan folytatódott az újabb játékrész is. Bár mindkét oldalon sok hiba és pontatlanság borzolta a kedélyeket olykor, a vendégcsapat uralta a mérkőzést, a külföldi válogatott klasszisokkal felálló Siófok képtelen volt a fordításra. Nem kell fukarkodni a dicsérő jelzőkkel: a roppant fontos bravúrt elérő ENKSE – csakúgy, mint az eddigi két idénybeli győzelme során a Mosonmagyaróvár és a Budaörs ellen – okosan, higgadtan, koncentráltan, taktikusan, fegyelmezetten és nagy szívvel küzdve őrizte végig az előnyét, nagy tartásról tanúbizonyságot téve elbírta a sok kiállítást is és teljesen megérdemelten gyűjtötte be első pontjait idegenben ebben a bajnoki kiírásban.

Uros Bregar: – Jól kezdtünk, de utána sokat hibáztunk a lerohanásink és a gyors indítások során. Sok problémánk volt támadásban és csapatmunkában is felülmúltak minket, ez az én felelősségem. Megérdemelte a két pontot a Békéscsaba.

Papp Bálint: – Az első félidő tizenötödik perce után a védekezésünk keményebb lett, stabilizálódott, egy-egy védés is segített a kapuban, így vissza tudtunk jönni, mert megvoltak az átlövésgólok is, Termény Rita is jól szállt be a mérkőzésbe. Utána a csapat egységesen harcolt, nagyon sok pozitívum akadt, okosan, fegyelmezetten és taktikusan játszottuk meg a helyzeteket. Nagyon fontos volt, hogy a távoli zónákból be tudtunk találni. Ez a csapat diadala, a kezdés előtt is arról beszéltünk, ha csapatként funkcionálunk és mindenki hozzáteszi a maga részét, akkor sikeresek lehetünk. Nagyon nagy szükségünk volt erre a győzelemre, hogy az elmúlt időszak kudarcai után előrébb tudjunk lépni.

Such Nelli: – Nem találom a szavakat… Jól kezdtük a mérkőzést, aztán kilenc ötös vezetésünknél, mintha valamit elvágtak volna nálunk. Elfelejtettünk kézilabdázni, nem ment a védekezés, támadásban nem tudtuk értékesíteni a ziccereket, teljesen szétestünk, borzalmas volt.

Gyimesi Kitti: – Nagyon büszke vagyok a csapatra, egymást támogatva léptünk pályára. A második félidőben felvettük a versenyt, átvettük a vezetést, fontos pillanatokban szereztünk gólokat, stabilak maradtunk. Végig csapatként küzdöttünk.

A bajnoki tabellán újra a már bentmaradást érő 12. helyre lépő lila-fehérek legközelebb február 11-én a Dunaújvárossal találkoznak hazai pályán.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix