Online fogadás | TippmixPRO

Siófok KC – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

skc_logo_uj_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2017/2018. 12. forduló

Siófok KC - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

39-29 (18-16)

Időpont: 2018. január 27. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Beszédes János Általános Iskola Sportcsarnok

Cím: 8600 Siófok, Szépvölgyi u. 2.

Játékvezetők: Mizsák Dominika, Schmidt Orsolya

Versenybírók: Tóth Károly, Szabó Balázs

Siófok: Geiger Melinda (2), Elghaoui Asma (4), Bozsok Dóra (0), Böhme Simone (7), Damjanovic Sanja (2), Aoustin Camille (2), Dedu Denisa-Stefania (0), Jezic Katarina (2), Takács Eszter (0), Mazák-Németh Csilla (0), Such Nelli (4), Erdősi Ildikó (5), Nze-Minko Estelle (11), Ferenczy Fruzsina (0), Sárosi Nanetta (0), Gercsó Nóra (0).
Vezetőedző: Rasmussen Lars Meerson

Békéscsaba: Szarka Adrienn (1), Bottó Rózsa (1), Vukajlovic Aleksandra (4), Gidai Eszter (1), Giricz Laura Gerda (2), Szögi Tímea (4), Zöldi-Tóth Katalin (1), Walfisch Mercédesz (2), Mihálffy Adrienn (4), Kovács Anett (1), Kovacevic Jovana (7), Popovic Tamara (0), Pintér Zsanett (0), Györkös Rebeka (0), Horváth Dorina Szilvia (0), Farkas Kata (1).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárgalapok: Elghaoui Asma (1), Damjanovic Sanja (1), Nze-Minko Estelle (1), Walfisch Mercédesz (1), Mihálffy Adrienn (1), Kovacevic Jovana (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Damjanovic Sanja (2. perc), Jezic Katarina (2. perc), Mazák-Németh Csilla (2. perc), Erdősi Ildikó (2. perc), Vukajlovic Aleksandra (4. perc), Szögi Tímea (2. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc), Mihálffy Adrienn (4. perc), Kovács Anett (2. perc), Kovacevic Jovana (2. perc), Farkas Kata (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Böhme Simone (1/1), Damjanovic Sanja (0/1), Szögi Tímea (3/3), Mihálffy Adrienn (2/2).

line

Egy félidőnyi jó játék kevés volt Siófokon

A békéscsabai lányok egy remekül sikerült hét után látogattak a Balaton partjára, az MTK és a Dunaújváros elleni győzelmek, valamint a Győr elleni remek helytállás helyre billentette a lilák önbizalmát. A szombati mérkőzés esélyese a külföldiek sorát felvonultató hazai csapat volt, de a vendégek nem feltartott kézzel utaztak Siófokra.

skc_enkse_180127

A francia világbajnok Nze-Minko gólja vezette be a találkozót, amelyre Kovacevic rögtön válaszolt. A békéscsabaiak jól küzdöttek, keményen védekeztek, és 3:1-es hazai vezetés után zsinórban négy gólt lőttek, így a 9. percben Mihálffy hetesével kétgólos előnyre tettek szert (3:5). A feszesen védekező és türelmesen támadó csabaiak részéről Kovacevic is betalált, így a lila-fehérek a 11. percben 6:3-ra vezettek. Lars Rasmussen időt kért, a siófokiak megrázták magukat, és három perc alatt egyenlítettek. A lilák ebben a periódusban tálcán kínálták a gólszerzési lehetőséget a hazaiak számára, hiszen mindhárom gólt technikai hiba, vagy eladott labda előzte meg, így a Siófok könnyű gólokat tudott szerezni. A vendégek rendezték a sorokat, nem adták fel, és Mihálffy hétméteresével, valamint Kovacevic góljával, 8:6-os előnyhöz jutottak. A siófoki szépítés után Horváth Roland időt kért, és igyekezett megnyugtatni csapatát. Györkös többször is bravúrral védett, főleg ziccerek hárításában jeleskedett a csabaiak kapusa. Felváltva estek a gólok, a 19. percben 11:11 volt az állás, majd Farkas Kata kiállítása után a hazaiak átvették a vezetést. A 22. percben Kovacevic már hatodik gólját lőtte, ezzel ismét a liláknál volt az előny. A félidő hajrájában a rutinosabb siófokiak szereztek vezetést, miközben Kovács Anettet kiállították a játékvezetők. A vendégcsapat kiegészült, és az egyenlítésért támadhatott, de egy gyorsan előtt labda a kapufán csattant, a kipattanót a hazaiak szerezték meg, és egy könnyű góllal beállították a 18:16-os félidei eredményt. Közvetlenül a lefújás előtt Szögit is kiküldték a játékvezetők, így hátrányban kezdte a lila-fehér csapat a második félidőt.

Szünet után Vukajlovic emberhátrányban szépített, de itt fordulatot vett a találkozó. A siófokiak védekezést váltottak a második játékrészre, a kapujuktól messzebb húzták meg a védelmi vonalukat, és alkalmazták a nyitott formációt is, ennek a hatékony ellenszerét sajnos nem találták meg a csabai lányok. A somogyiak ebben a periódusban 7 gólt lőttek egymás után, így a 39. percre 25:17-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Ekkor időt kért a csabaiak mestere, mert érezte, hogy most rendet kell tenni a fejekben, hiszen a második félidőben kilenc perc alatt csak egy gólt dobott az Előre. A 45. percben Vukajlovic góljával 27:20-ra zárkóztak fel a lila-fehérek, de nem sikerült közelebb kerülniük. A 49. percben kialakult a tízgólos különbség, Nze-Minko góljával (32:22). A vendégek nem adták fel, és zsinórban négy gólt lőttek, de a hajrá ismét a házigazdáké volt, akik végül tíz góllal nyerték a találkozót.

A küzdelmes mérkőzésen az első félidőben partiban voltak a csabaiak a házigazdákkal, de a szünet után kidomborodott a Siófok nagyobb tudása. A lila-fehérek összesen 18 percet voltak emberhátrányban, az indiszponáltan vezető női játékvezető páros könnyű síppal osztogatta a büntetéseket a vendégoldalon. A csabaiak emellett rengeteg hibával játszottak. sok volt az eladott labda, így a siófokiak a második félidőben számos lerohanás gólt szereztek. Az első félidőben a vendégek jól játszottak, sokáig vezettek is, de a második félidei hibák megpecsételték a csabaiak sorsát, így alakult ki a 10 gólos különbség.

Az Előre NKSE a következő tétmérkőzését is a Siófok KC ellen vívja, a Magyar Kupa 5. fordulójában, 2018. február 08-án, csütörtökön Békéscsabán mérkőzik meg a két együttes egymással, a tét a döntőbe jutás lesz.

Lars Rasmussen: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, sok ziccert hibáztunk, és a kapus teljesítményünk sem volt megfelelő, de a második félidőben sikerült ritmust váltani.

Horváth Roland: – Ki lehet kapni Siófokon, de nem ilyen hozzáállással és játékkal. Nem a tíz gólos különbség az igazi baj, hanem, hogy ennyi gólt kapni megengedhetetlen.

line

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/196083630944441/