Online fogadás | TippmixPRO

Siófok KTC – Békéscsabai ENKSE

skc_logo_uj_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2018/2019. 18. forduló

Siófok KTC – Békéscsabai ENKSE

38-26 (22-12)

Időpont: 2019. március 27. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: SIófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok

Cím: 8600 Siófok, Szekrényessy Kálmán utca 1.

Játékvezetők: Őri Erika, Pozdena Erika

Versenybírók: Soós Balázs, Hargitai Gábor

Siófok: Elghaoui Asma (3), Böhme Simone (5), Takács Eszter (0), Solberg Silje (0), Aoustin Camille (5), Dedu Denisa-Stefania (0), Jezic Katarina (3), Perianu Gabriela (2), Such Nelli (1), Nze-Minko Estelle (6), Barkóczi Dorina (0), Wald Kíra (2), Khmyrova Tatiana (2), Janjusevic Andela (5), Gonzales Alvarez Mireya (4).
Vezetőedző: Moen Tor Odvar

Békéscsaba: Bottó Rózsa (2), Vukajlovic Aleksandra (6), Gidai Eszter (0), Giricz Laura Gerda (2), Dombi Katalin (0), Walfisch Mercédesz (5), Horvát Dorina Szilvia (0), Ekker Gitta (0), Kovács Anett (4), Török Csenge (0), Csizmadia Fanni Klára (0), Marincsák Nikolett (2), Kukely Anna (1), Agbaba Marija (4).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárgalapok: Jezic Katarina (1), Perianu Gabriela (1), Vukajlovic Aleksandra (1), Dombi Katalin (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Elghaoui Asma (2. perc), Khmyrova Tatiana (2. perc), Bottó Rózsa (4. perc), Giricz Laura Gerda (2. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc), Marincsák Nikolett (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Takács Eszter (0/1), Aoustin Camille (1/1), Nze-Minko Estelle (2/2), Wald Kíra (1/1), Marincsák Nikolett (2/2).

line

A papírforma érvényesült Siófokon

20190327_siofok_elore

Fotó: Milyó Pál

Az NB I-es női kézilabda-bajnokság hétközi játéknapján a tartalékos békéscsabai csapat csak időszakonként tudta tartani a lépést az EHF-kupa elődöntőjébe jutott Balaton-partiakkal, akik magabiztos győzelemmel hangoltak az előttük álló, lényegesen nehezebb erőpróbákra. Vukajlovics szerezte a meccs első találatát, ami bátorságot is adott a csabaiaknak. Bár Horvát Dorina kifogta Nze-Minko büntetőjét, a siófokiak Gonzalez vezérletével így is megléptek három góllal. Horváth Roland nyomban időt kért, tanítványai azonban ezt követően is rendre belehibáztak a támadásokba, amit védőmunkával sem tudtak ellensúlyozni (15. p.: 12–5). Kovács Anettnek 8 perces gólcsendet sikerült megtörnie, de mivel a Balaton-parti légió gyorsabb, pontosabb volt. Hazai játékmegszakítás után Walfisch Merci több sikertelen kísérlet után végre megszerezte első találatát, a kapuban Horvát Dorina is bemutatott bravúrokat. A csabaiak igyekezete és ereje az addig kialakult különbség tartására volt elegendő, pár minuta erejéig. A félidő hajrájára ismét ellenállhatatlanná vált a hazai gárda, amely 10 gólos előnyt harcolt ki a szünetig.

A második játékrész elején a támadások eredményes befejezésére helyezték a fő hangsúlyt a csapatok. Ennek megfelelően sok gól eset, egyenlő megoszlásban. Kisebb hullámvölgybe kerültek a hazaiak, ám két gyors emberelőnyös helyzet átlendítették őket a holtponton. A csabaiak szekere viszont megakadt, amit a trénerük újabb időkéréssel próbált „kitolni”. Ám ezúttal kevés sikerrel, ekkora már erősen érződött csapata játékán, hogy a kulcsemberek kezdenek fáradni a kevés csere miatt. Horváth Rolandot azonban a kollégája is „kisegítette” egy időkéréssel. Ezután feljavult a lilák támadójátéka és visszatornázták magukat tízre (54. p.: 35–25). A végjáték már a küzdelemről és a hibákról szólt, a házigazdák fölényes sikere nem forgott veszélyben.

Forrás: Békés Megyei Sport Extra

line

Tor Odvar Moen (edző – Siófok KC): „Nagyszerű visszatérés volt a válogatott hetek után, ilyenkor egy picit mindig trükkös a képlet, mivel hetekig nem edz együtt a csapat. Ezt viszont most jól megoldottuk. Az első játékrészben kifejezetten jól játszottunk támadásban és védekezésben egyaránt.”

Horváth Roland (edző – Békéscsaba): „Úgy gondolom, hogy az a szint, amit a Siófok képvisel, az számunkra ma erős volt. Ha ehhez még azt is hozzáteszem, hogy saját magunkhoz képest sem játszottunk jól, akkor nem feltétlenül vagyok elégedett.”

line

[ae-fb-embed url='https://www.facebook.com/siofokkchivatalos/videos/328719477997001/' width='680']

line

YouTube  Jegyzőkönyv Tabella 

line