Online fogadás | TippmixPRO

Siófok KTC – Békéscsabai ENKSE

NB I női felnőtt 2019/2020. 8. forduló

siofok_ktc_150spacerbenkse_150

Siófok KTC – Békéscsabai ENKSE

34-17 (20-9)

Időpont: 2019. november 3. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok

Cím: 8600 Siófok, Szekrényessy Kálmán utca 1.

Játékvezetők: Őri Erika, Pozdena Erika

Versenybírók: Csőregi László, Németh Miklós

Siófok: Szikora Melinda (0), Böhme Simone (4), Hársfalvi Júlia (2), Solberg Silje (0), Aoustin Camille (7), Jezic Katarina (5), Drabik Joanna (2), Mazák-Németh Csilla (0), Such Nelli (2), Pena Nerea (1), Niombla Gnonsiane (3), Kobetic Andrea (3), Tomori Zsuzsanna (0), Lapos Laura (1), Wald Kíra (1), Janjusevic Andela (3).
Vezetőedző: Moen Tor Odvar

Békéscsaba: Balog Judit (0), Mézes Laura (1), Vukajlovic Aleksandra (5), Barján Bianka (3), Dombi Katalin (0), Horvát Dorina Szilvia (0), Kovács Anett (0), Marincsák Nikolett (4), Kukely Anna (3), Kukely Klára (1), Agbaba Jelena (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárga lapok: Aoustin Camille (1), Niombla Gnonsiane (1), Agbaba Jelena (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Kobetic Andrea (2. perc), Barján Bianka (2. perc), Marincsák Nikolett (2. perc), Kukely Klára (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Böhme Simone (0/1), Niombla Gnonsiane (0/1), Lapos Laura (0/1), Wald Kíra (0/1), Vukajlovic Aleksandra (2/3), Marincsák Nikolett (3/4).

line

A békéscsabaiak a sérült válogatott átlövő, Kopecz Barbara, és a balszélső Bottó Rózsa távollétében mindössze 11 játékossal utaztak el Siófokra a vasárnap esti találkozóra, ahol a válogatott légiósokkal megerősített EHF Kupa-győztes házigazdák vártak rájuk.

20191103_siofok_elore

A mérkőzés elején Hársfalvi góljára Marincsák válaszolt hétméteresből. A 7. percben egy gólos hazai vezetésnél Horváth Roland időt kért, ami után Marincsák egyenlített, ám Böhme góljával ismét a Siófoknál volt az előny. Fokozatosan növelte előnyét a Balaton-parti együttes, miközben a csabaiak több lövését is védte a kapus. A félidő hajrájában sorra lőtték a gólokat a hazaiak, miközben a vendégek nem tudtak Solberg kapujába találni, így a szünetre 11 gólos siófoki előnnyel mentek a csapatok.

Fordulás után is a válogatott légiósok egész sorát felvonultató hazaiak diktálták a tempót, miközben a 35. percben a vendégek már a második hétméterest hagyták ki. A 40. percben Horvát Dorina kivédte Böhme büntetőjét. A 46. percben 14 gólos siófoki vezetésnél Horváth Roland időt kért. Ezután két gólt lőttek a csabaiak. Örvendetes, hogy a fiatal Kukely-nővérek négy gólt lőttek a rutinos ellenfél hálójába. A hajrában a csereként beállt Balog Judit is hetest hárított.

A klasszisok sorát felvonultató hazaiak ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek a tartalékos, az ezen a mérkőzésen kevés játékossal rendelkező lila-fehérek ellen. Az Előrének a héten a a szombati Szent István SE elleni hazai találkozóra kell készülnie, és jó lenne, ha a rutinos sérültek is felépülnének az alsóházi rangadóra.

Tor Odvar Moen: – Ellenfelünk foghíjasan érkezett, de a sok sérült ellenére keményen küzdött. Az első tíz perc nehézsége után jól játszottunk, tudtam forgatni a csapatot, és mindenki lehetőséghez jutott. Összességében elégedett vagyok a látottakkal.

Horváth Roland: – Nem számítottam másra, súlyban, kilóban, évjáratban és nemzetközi tapasztalatban is fölénk kerekedett a Siófok. Tisztában voltam vele, hogy ilyen paraméterek ellen nincs esélyünk. Nem vártam ettől a mérkőzéstől semmit, sok a sérültünk, a meghatározó játékosok nélkül pedig nehéz felvenni a versenyt. Ezt a mérkőzést le kellett játszani, nyilvánvalóan nem szeretem az ilyen összecsapásokat. A fiatalok teljesítményének viszont örülök, többen megmutatták ma tehetségüket.

line

[ae-fb-embed url='https://www.facebook.com/siofokkchivatalos/videos/428887844713077/' width='680']

line

A Balaton-partiak a táblázaton ott toporognak a Győr és a Ferencváros mögött, amiben része van a kiváló hazai szereplésüknek is. Csupán az FTC ellen végeztek döntetlenre hazai közönség előtt, a többi meccsüket jelentős különbséggel nyerték. A Békéscsaba elleni összecsapás főpróba is lesz számukra a Nantes elleni EHF-kupa párharc első felvonására.

– Egy olyan mérkőzés következik, melyen kötelező a győzelem. Az ilyen összecsapások azonban sosem egyszerűek, így nagyon komolyan fel kell készülni rájuk. Hazai pályán, a saját közönségünket kiszolgálva szeretnénk minél jobb kézilabdát bemutatni – nyilatkozta a siófokian holnapján Tor Odvar Moen edző, a sérült Kjertin Solas kivételével a keret valamennyi tagjára számíthat.

A folyamatosan „létszámgondokkal” küszködő csabaiak nem zártak túlságosan örömteli hetet. A legutóbbi kisvárdai bajnokijukban is több volt, de mínusz hat lett a vége, a hétközi egri kupameccsen pedig az utolsó másodpercben csúszott ki a kezükből a továbbjutás. Mindez a szűkös létszámot elnézve nem is feltétlenül hátrány, a bajnokság ugyanis mindenképpen prioritást élvez, így pedig csak egy feladatra kell koncentrálniuk a játékosoknak. Akik közül már az egri kirándulást is kihagyó válogatott Kopecz Barbara szerepeltetése erősen kérdéses vasárnap. Vele sem a lilák lennének az esélyesek, nélküle pedig egy szoros eredmény is bravúrszámba menne. Más kérdés, hogy Horváth Roland együttese számára a vasárnapinál sokkal fontosabb lesz az évből még hátralévő két hazai mérkőzés, a Szent István SE és a Váci KSE ellen, valamint a köztes fehérvári fellépés. Azokon illene annyi pontot bezsebelni, amennyivel stabilizálni tudnák pozíciójukat a két kieső előtt.

A mostani lesz a két klub 27. egymás elleni bajnoki mérkőzése az élvonalban. Az eddigi mérleg a hazaiak szempontjából nézve 16 győzelem, 3 döntetlen és 7 vereség. Idegenben negatív előjellel bírnak: 5 győzelem, 1 döntetlen és 7 vereség. Hazai pályán viszont még veretlenek viharsarki riválisukkal szemben: 11 győzelem és 2 döntetlen. Tavaly Békéscsabán 30:25 arányban diadalmaskodtak egy szoros első játékrész után, a tavaszi visszavágón viszont már nagyobb volt a különbség, akkor 38:28 lett a Siófok javára. A 2017/18-as idényben, a Magyar Kupában is összefutott a két csapat és egy emlékezetes 30:30-as döntetlen után, idegenben játszó csapatként kerültek a budapesti négyes döntőbe.

line

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix