Online fogadás | TippmixPRO

Új csapat épül

Az ismerkedés jegyében telt el a felkészülés első napja az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE NB I-es női kézilabdacsapatánál. A labdarúgó világbajnokság a játékosokat is „megfertőzte”, ugyanis a megszokotthoz képest egy ott használatos nagyobb labda került elő a hétfő délutáni edzés során. A lányok köszönték szépen a lehetőséget és nagy lelkesedéssel vetették magukat a játékba. 

A könnyed felvezetést kőkemény meló váltja majd fel, ami nyolc héten keresztül – augusztusban már edzőmérkőzésekkel fűszerezve – tart majd. Jó hír a lányoknak, hogy az erőnléti munkát rengeteg labdás edzés töri majd meg.
– Új csapatot kell építeni, egy olyan gárdát, amely ütőképes lesz a bajnokságban. A sorsolástól függ, hogy mondjuk már az elején összefutunk-e a mezőny legjobb csapatainak nagy részével, amelynek azért nem örülnék – jelentette ki Horváth Roland vezetőedző, aki az első nyári felkészülését vezényli le Békéscsabán. – Az első lazább nap után kedden már a fizikai munka, futóedzések kerülnek előtérbe, délután azonban máris előkerül a labda. Szerdán egy edzést tervezek, s a hét közepén ez is lesz a standard, hogy majd csütörtökön és pénteken is két-két, szombaton egy tréninggel folytassuk a munkát.

Binó Boglárka és Giricz Laura igazoltan hiányzott az első edzésről, mindkettő a Debrecenben zajló junior világbajnokságon szerepel, míg Alekszandra Vukajlovics a szerb válogatottbeli kötelezettségeinek tesz eleget. Sok volt az új arc, így a vajdasági irányító-szélső, Dokovics Anasztázia, az ukrán válogatott, korábbi győri, kisvárdai kapus, Balogh Judit, a szerb jobbátlövő, a siófoki múlttal is rendelkező Marija Agbaba és annak honfitársa, a balátlövő posztra igazolt Sandra Radovics.

Számokról, helyezésekről még nem akart beszélni Horváth Roland, de a fő cél adott:
– A csapat stabilan maradjon bent az NB I-ben – mondta a fiatal tréner, akivel minden békéscsabai szurkoló egyetérthet.

Nem lesz hiány tesztmérkőzésekben, hiszen Horváth Roland minimum tíz alkalommal pályán szeretné látni megújuló csapatát. A pontos menetrend még kialakítás alatt áll, de már tudni lehet, hogy a lila-fehérek többek között összecsapnak a román Valcea, és a szerb Zork Jagodina (velük kétszer is megmérkőznek) együttesével és indulnak egy romániai minitornán is.