Online fogadás | TippmixPRO

Vasas SC – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

vasas_sc_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2017/2018. 10. forduló

Vasas SC - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

28-24 (13-15)

Időpont: 2018. január 7. (vasárnap) 18:00 óra

Helyszín: Budapest, Elektromos csarnok

Cím: 1138 Budapest, Népfürdő út 18-20.

Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor

Versenybírók: Tavarnay László, Erdélyi Péter

Vasas: Hanusz Boglárka (3), Hárs Adél (2), Kuczora Csenge (10), Szeberényi Flóra (0), Kocsis Ágnes (4), Fekete Bozsana (2), Becséri Kitti (1), Moutsogianni Theodóra (0), Pados Mónika (1), Németh Mercédesz (0), Antóni Viktória (0), Mester Nóra (1), Győri Barbara Viktória (0), Agovic Vanesa (2), Szatmári Melinda (0), Arany Rebeka Melinda (2).
Vezetőedző: Kovács Péter

Békéscsaba: Szarka Adrienn (2), Bottó Rózsa (1), Vukajlovic Aleksandra (5), Gidai Eszter (0), Giricz Laura Gerda (0), Szögi Tímea (0), Zöldi-Tóth Katalin (1), Walfisch Mercédesz (6), Mihálffy Adrienn (1), Kovács Anett (0), Kovacevic Jovana (6), Popovic Tamara (0), Pintér Zsanett (0), Györkös Rebeka (0), Farkas Kata (2).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárgalapok: Kocsis Ágnes (1), Becséri Kitti (1), Mester Nóra (1), Vukajlovic Aleksandra (1), Mihálffy Adrienn (1), Kovacevic Jovana (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Kocsis Ágnes (4. perc), Becséri Kitti (2. perc), Pados Mónika (2. perc), Mester Nóra (6. perc – kizárva), Agovic Vanesa (2. perc), Vukajlovic Aleksandra (2. perc), Zöldi-Tóth Katalin (2. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc), Mihálffy Adrienn (4. perc),  Kovács Anett (2. perc), Kovacevic Jovana (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Kuczora Csenge (8/8), Kocsis Ágnes (0/1), Walfisch Mercédesz (0/1), Mihálffy Adrienn (1/1), Kovacevic Jovana (1/1).

line

Szégyenteljes produkció, katasztrofális második félidő, vereség

Szégyenletes második félidei teljesítményének köszönhetően elbukta a kiesési derbit, így tíz mérkőzés után is pont nélkül áll az NB I-es női kézilabda-bajnokságban a békéscsabai együttes. A lila-fehérek az első félidőben megfelelő felfogásban játszottak, de a játékrész második felében már sokat hibáztak, szünet után pedig nem volt annyi erő bennük, hogy kompenzálják a hazaiak agresszív, lelkes játékát és kemény védőmunkáját.

20180108_vasas_elore

A vendégek jól kezdtek, gyorsan játszottak, pontosan lőttek, így Jovana Kovacevic találataival diktálták tudták a tempót a házigazdáknak. A fővárosiak kezdetben nem igazán tudtak áthatolni a sziklaszilárd csabai falon, még büntetőből sem sikerült bevenniük Györkös kapuját. A lilák ebben az időszakban 4-5 góllal is elhúzhattak volna, de könnyelműen bántak a lehetőségeikkel, így nem tudtak meglépni a Vasastól. Hanusz 7 perces gólcsendet tört meg, ettől újból lendületet vettek a házigazdák, és kihasználva a lila-fehérek hetes bakiját, a félidő közepére egalizálták az eredményt. Walfisch gyorsan korrigált, de a válasz sem maradt el, mert a védőmunka kezdeti keménysége alább hagyott. A legjobbkor tért vissza Kovacevic lövőkedve, találataival ugyanis tartani tudták a minimális lépéselőnyt a lilák. Szorosan alakult a meccs, ebben szerepe volt Kuczora Csengének, aki magabiztosan értékesítette a Vasas büntetőit, majd akciókból is eredményes volt. Ennek ellenére a látogatók a félidő végén először szereztek háromgólos előnyt Zöldi-Tóth Kata révén, amiből kettőt meg is tartottak a szünetre.
A második félidő elejét a hazaiak kezdték jobban, hamarjában egalizáltak is, így kezdődhetett minden elölről. A csabaiak 7 percig nem tudtak betalálni, a Vasas pedig vérszemet kapott. A lilák a második félidőben nem játszottak, egyéni akciókra építettek, belementek a piros-kékek hatosa előtt az adok-kapokba, ez pedig egyértelműen a hazaiaknak kedvezett. A 39. percben fordult a kocka, amikor Kocsis Ágnes révén először vezettek a fővárosiak. Ettől kezdve a csabaiak követték a vendéglátóikat, akik Kovacevic és Walfisch találatai ellenére a játékrész közepén először jártak előrébb két, majd három góllal (21:18). Horváth Roland együttesének nem könnyítette meg a dolgát, hogy sokat volt emberhátrányban, és ellenfele szinte mindenért hétméterest kapott. A csereként beszálló Farkas Kata új színt vitt ugyan a viharsarkiak támadójátékába, de a védekezés teljesen felpuhult a hajrára. A csabaiak többször is tiszta ziccerben hibáztak, érthetetlen módon maradtak ki az óriási helyzetek a Vasas kapuja előtt.

Fogytak a percek, de a piros-kékek egy-két gólos előnye sehogyan sem akart elfogyni, mivel Kuczora a hetes vonalról rendre túljárt a kapusok eszén. Aleksandra Vukajlovic eleinte válaszolgatott, az 57. percre eldőlt a meccs és a csabaiak sorsa, hiszen először nőtt ötre a különbség.

A továbbra is pont nélkül álló csabaiak összproduktuma, illetve néhány egyéni teljesítmény azonban egyértelműen csalódást okozott. Sok volt a könnyelmű megoldás, a dekoncentrált befejezés, a védekezésben mindig akadt egy-egy lyuk, ahol betörhettek a fővárosiak, ráadásul a kapusteljesítmény sem volt mérhető. Egy, az életéért küzdő alakulattól joggal várható ettől nagyobb odaadás!

A lilák szégyenteljes második félidei játékot nyújtottak, sajnos többen sem érezték át, hogy milyen súlya van ennek a találkozónak a minden szempontból nehéz helyzetben lévő egyesület számára.

Kovács Péter: – Erre vártunk szeptember eleje óta. Elismerésem a csapatomnak!

Horváth Roland: – Sokszor mondták nekem tapasztaltabb edzők, hogy minden fejben dől el…

line

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/134258887363940/