Tippmix

Moyra Budaörs Handball – Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

Moyra Budaörs HandballspacerEUbility Group-Békéscsabai NKSE

NB I női felnőtt 2024/2025. 5. forduló

Moyra Budaörs Handball - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

28-28 (16-14)

Időpont: 2024. október 12. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand

Cím: 2040 Budaörs, Hársfa u. 6.

Játékvezetők: Bátori Bence Martin, Szécsi Lantos Boldizsár

Versenybírók: Herceg József, Járdi Ádám

Budaörs: Berényi Kíra Barbara (0), Szöllősi-Schatzl Nadine (10), Bardi Fruzsina (3), Szekercés Luca (2),  Sztankovics Kyra (1),  Uhrin Lili (0), Debreczeni-Klivinyi Kinga (3),  Schneider Éva (1), Vártok Tamara (2), Mistina Kitty (0), Marincsák Nikolett (0), Horváth Petra (4), Hudák Anette Emma (0), Lengyel Eszter (1), Farkas Júlia (0), Vártok Ramóna (1).

Békéscsaba: Ferreira Lopes Mariana (4), Aranyi Vivien (1), Szondi Zsófia (1), Bencsik-Giricz Laura Gerda (0), Schlegel Klara (5), Ferreira Jessica (0), Horváth Gréta (0), Takács Eszter (0), Sablic Sara (1), Kukely Klára (3), Tóth Rebeka (0), Román Dorina (3), Lanistanin Marija (2), Borbély Márta (5), Bencsik Bojána (3).
Vezetőedző: Rácz Sándor

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Vártok Tamara (2. perc), Lengyel Eszter (2. perc), Ferreira Lopes Mariana (6. perc – kizárva), Bencsik-Giricz Laura (2. perc), Gerda Kukely Klára (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Szöllősi-Schatzl Nadine (0/1), Szekercés Luca (2/2), Schneider Éva (1/1), Ferreira Lopes Mariana (2/2), Borbély Márta (1/1).

line

A mérkőzést a csabaiak kezdték jobban, az osztrák Klara Schlegel a 6. percben már a második gólját szerezte. A hazaiak nem akartak lemaradni: egy négygólos sorozattal válaszoltak és gyorsan fordítottak (6–4). A vendégek több hibával játszottak ellenfelüknél ezekben a percekben, emberhátrányban már másodszor adta el a labdát a Csaba, a Budaörs pedig üres kapus góllal büntetett, Rácz Sándor időt is kért (10–6). Ez jót is tett a liláknak: Borbély Márta duplájával és a januári térdsérülése után tétmérkőzésen visszatérő Marija Lanistanin találatával sikerült a felzárkózás, így a 20. percben már Buday Dánielnek kellett magához hívnia játékosait (11–10). A játékrész hajrájában maradt a két-három gólos differencia, az utolsó másodpercben Aranyi Vivien alakította ki a félidei állást (16–14).

Moyra Budaörs Handball - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE 28-28 (16-14)

A térfélcsere után kiegyenlített csata folyt a pályán, a házigazda rendre válaszolt a csabaiak találataira (18–17). Ezt követően kihagyott helyzetek és technikai hibák váltották egymást, a budaörsiek mestere ezt időkéréssel törte meg a 40. percben. Sokáig egy-két gól között ingázott a különbség, majd hosszú idő után a hazai csapat szerzett két találatot egymás után Szöllősi-Schatzl Nadine révén (23–20). Rácz Sándor hasznos tanácsait megfogadva ismét zárkózott a Csaba: Bencsik Bojána és Román Dorina találataival nyílt lett a hajrá (26–26). A lilák kétszer is egyenlíteni tudtak emberhátrányban, először Marija Lanistanin, majd nyolc másodperccel a vége előtt Bencsik Bojána talált be és állította be a 28–28-as végeredményt.

Rácz Sándor: – Nagyon akartuk ezt a pontot! Az első félidőben összehoztunk pár hibát, de a védelmünk ekkor és a második felvonásban is kiválóan működött és Jessica is nagyon jól védett. Ami még fontos: hogy vesztett helyzetben is hittünk magunkban, amire az előző évben nem volt jellemző. Elégedett vagyok a csapattal, mindenki dicséret illet.

A vezetőedzők döntése alapján a mérkőzés legjobbja Szöllősi-Schatzl Nadine és Román Dorina volt!

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix