Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton a Tempo KSE csapatát fogadják lányaink

Hétvégén folytatódnak az NB1/B Keleti csoportjának küzdelmei, lila-fehér együttesünkre pedig ismét hazai környezetben vár egy újabb megmérettetés, ugyanis a Tempo gárdája érkezik Békéscsabára.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Tempo KSE

A vendégek még ugyan harcban vannak a felsőházba kerülésért, de sok botlás már nem fér bele nekik a hátralévő mérkőzéseken, lévén jelenleg tíz ponttal a nyolcadik helyen állnak a bajnoki tabellán. Az eddig megszerzett pontjaik nagyrészét viszont hazai pályán sikerült összelapátolniuk, hiszen a Szeged, a Kispest és a Hajdúnánás ellen győzelmet, az Algyővel szemben pedig döntetlent könyvelhettek el, tehát csak csabai együttesünktől és a Fraditól kaptak ki otthon. Gyálon kívül azonban már korántsem teljesítenek ennyire jól Nádasdi Máté László tanítványai, ugyanis eddig csak Szegedről tudták elhozni a két bajnoki pontot, és még a sereghajtó Csepel otthonában is mindössze döntetlenre voltak jók. A legutóbbi idegenbeli fellépésük még december elején ráadásul különösen fájdalmasra sikeredett, hiszen egy perccel a vége előtt még vezettek a hazai Kispesttel szemben, a végén mégis egygólos vereséggel voltak kénytelenek hazatérni. A múlt szombati találkozójukon, ami számukra a 2022-es esztendő nyitómérkőzése volt, 30-30-as döntetlent játszottak az Algyő ellen otthon, pedig házi gólkirályuk, a 80 találattal a bajnokság negyedik leggólerősebb játékosának számító Hegedűs Dorottya, ezúttal is a mezőny legeredményesebbje volt a maga hét találatával.

Együttesünk ezzel szemben az alapszakasz egyik legfontosabb és egyben eddigi legnehezebb összecsapásán van túl, amit Orosházán, hatalmas küzdelemben nyertek meg lányaink. Pedig az első félidő derekáig még úgy nézett ki, hogy akár kifejezetten sima győzelmet is arathat a csabai hölgykoszorú, ugyanis a meccs negyedéig már ötgólos előnyt sikerült kiépíteni, de ekkor megtorpant csapatunk, és a hazaiak egy 10-3-as sorozattal megfordították az eredményt, így 20-18-as állásnál következhetett a 15 perces pihenő. A második játékrész azonban már távolról sem hozott ennyire hektikus játékot, szinte végig fej-fej mellett haladtak a felek, váltott vezetéssel. A fordulat az utolsó öt percre következett be, amikor is a lilák három góllal el tudtak lépni a hazaiaktól, amit már a lefújás pillanatáig meg is őriztek, és 34-31-re megnyerték a megyei rangadót. Ezzel tovább tart együttesünk veretlenségi sorozata, azaz 13 fordulót követően a maximális 26 ponttal vezetik a lila-fehérek a bajnokságot. Öt forduló azonban még hátra van az alapszakaszból, melyben tehát a következő feladat a Tempo KSE legyőzése lesz, melyet ősszel idegenben egyszer már megtettek lányaink, méghozzá egy sima 31-17-es sikerrel.

Ami külön jó hír, hogy a visszavágót már ismét a jól megszokott otthonában játszhatják Papp Bálint tanítványai, azaz a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban láthatják vendégül ellenfelüket. A szombaton 17 órától kezdődő összecsapáson a Bab Ágota Gyopár, Bodó Zsuzsanna bírópáros ténykedik majd, viszont a 18 éven felüli szurkolóinknak a helyszíni buzdításra ezúttal is csak védettségi igazolvány, vagy az azt helyettesítő EESZT applikáció bemutatásával lesz lehetőségük.

Dömény Dezső