Online fogadás | TippmixPRO

A szezon utolsó hazai mérkőzésére készülnek a Lilák

Ebben az idényben vasárnap láthatjuk utolsó alkalommal hazai környezetben Békéscsabai női kézilabda-csapatunkat, lévén már az utolsó előtti fordulót rendezik a másodosztály idei kiírásában.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - Komáromi VSE

Ráadásul mindenféle izgalom nélkül készülhetnek a találkozóra lányaink, hiszen immáron bajnokcsapatként búcsúzik erre a szezonra a csabai szimpatizánsoktól  a lila-fehér egylet. Az i-re a pontot pedig a legutóbbi találkozón a Pénzügyőr otthonában sikerült feltennie Papp Bálint együttesének, akiket a szokatlan 11 órai meccskezdés sem zökkentett ki, és két aranyponttal a tarsolyukban érkeztek haza. Persze ahogy várható volt a Pénzügyőr nem adta könnyen a bőrét, így végig szoros játékra késztették a lilákat a hazaiak. Főként az első félidőben haladtak fej-fej mellett a felek, aminek a végén egygólos csabai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok. A fordulás után viszont egyre markánsabban kirajzolódott a lila-fehérek fölénye, ami a 10 találatig jutó Kukely Anna vezérletével a hajrára hat gólra duzzadt, igaz a hatvanadik percre ebből már csak négyet őrzött meg együttesünk, de így is 28-24-re megnyerte az összecsapást és bezsebelte a bajnoki címet.

A Komárom ellen pedig hazai környezetben már a szurkolói elismeréseket is begyűjtheti csapatunk, de előtte azért még a pályán is lesz bőven feladata a lila-fehér hölgykoszorúnak. Már csak azért is, mert ismét egy olyan alakulat érkezik a Viharsarokba, akik pontokat raboltak tőlünk, mivelhogy hazai pályán 27-25-re legyőzték lányainkat. Az erődök városának csapata egyébként a második helyen végzett az alapszakasz nyugati csoportjában, és 8 ponttal kezdte meg a rájátszás küzdelmeit, ehhez azonban mindössze három győzelemnyi pontmennyiséget tudott csak hozzátenni, így jelenleg 14 egységgel a hetedik helyen tanyázik a tabellán. Érdekesség, hogy amíg az első körben roppant magabiztosak voltak hazai környezetben, és csak egy alkalommal voltak kénytelenek vesztesen lejönni a küzdőtérről, addig itt a rájátszásban csak az imént említett csapatunk felett aratott sikert tudják felmutatni. Az Orosháza ellen egy hatgólos, az FTC ellen egy hétgólos, még az előző fordulóban az Egerrel szemben is sima nyolcgólos vereségbe futottak bele. Idegenben viszont már valamivel jobb a mérlegük, mert egy szoros egri és algyői fiaskó mellett, a Fradi otthonában 37-28-ra, még a legutóbbi vizitálásuk során Orosházán 26-23 arányban nyerni tudtak.          

A Komárom fő fazonszabászainak a rájátszásban is a rutinos játékosaik számítanak, amit a házi góllövőlistájuk is jól tükröz, hiszen a négy legeredményesebb kézilabdázójuk Simsik Cyntia, Orbán Adrienn, Szabó-Kovacsicz Mónika, és a listát 45 találattal vezető Temes Bernadett.

A visszavágási lehetőség lányaink számára tehát a vasárnapi hazai szezonzárón adva van, a labda pedig 18 órától a Városi Sportcsarnok parkettáján, a Hársfalvi Zsófia, Mórocz Réka bírópáros kezdősípszavára indul majd útjára.

Dömény Dezső

line