Online fogadás | TippmixPRO

A szezon első hazai mérkőzése következik

A múlt héten elrajtolt a K&H Női kézilabda liga 2022/23-as kiírása, így lila-fehér női kézilabda csapatunk is lejátszotta az idény első összecsapását Dunaújvárosban.

A találkozó viszont meglehetősen hektikusra sikeredett lányaink számára, mert bár nagyon beragadtak a mérkőzés elején, a félidő hajrájára mégis magukra találtak és így a szünetben egygólos vezetéssel vonulhattak pihenőre. A második játékrész azonban hasonló hullámhegyeket és -völgyeket hozott Papp Bálint alakulatának, melynek a vége 30-26-os Kohász-győzelem lett. Vasárnap viszont hazai pályán már lehet is javítani, hiszen az előző szezon negyedik helyezettjét a Praktiker Vác KC együttesét látják vendégül a lilák. Akik némi meglepetéssel kezdték a bajnokságot, ugyanis hazai környezetben verték meglehetősen sima meccsen 26-22 arányban a Siófok gárdáját. És ez főleg annak tudatában megsüvegelendő számukra, hogy a felkészülés alatt nem sok sikerélményt szereztek, lévén a Mosonmagyaróvártól három találattal, az MTK-tól pedig nyolc góllal kaptak ki, de hazai pályán még az Érddel szemben is alulmaradtak 27-24-re. Ezek után a bemutatkozás pláne pazarul sikerült nekik, és bár azért nem lesz könnyű hosszú távon pótolni olyan távozókat mint Kácsor Gréta, Hámori Konszuéla, Aron Andrea, Szondi Zsófia vagy Grosch Vivien, azért a nyáron a Fradiból kölcsönben érkező Ballai Anna és Bánfai Kíra, az ETO-ból érkező Kürthi Laura és a két ex-csabai Csizmadia Fanni és Marincsák Nikolett egészen biztosan meg fogja ezt próbálni. Az utóbbi játékos már az első meccsen sokat tett azért, hogy a távozó vezéregyéniségek helyébe lépjen, ugyanis öt gólt hintett a siófokiak hálójába, bár a találkozó legeredményesebb játékosa így is az a Kuczora Csenge lett, aki nyolc gólt jegyzett azon az összecsapáson.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Praktiker-Vác

Ha a felek elmúlt 10 békéscsabai randevúinak a mérlegét vizsgáljuk akkor teljesen kiegyenlített eredményeket találunk, hiszen öt mérkőzésen csapatunk, öt találkozón pedig a váciak diadalmaskodtak. Bár mind a két csapatnak megvolt a maga jó szériája, mert a lilák 2013 és 2017 között mindegyik közös csabai ütközetüket megnyerték, ellenben az azóta lejátszott négy viharsarki összecsapásukon már kizárólag csak a vendégek győzedelmeskedtek. Legutóbb 2021 januárjában, amikor is 39-25 arányban nyertek a váciak. Az együttesek küzdelmeinek legújabb fejezete, egyben csapatunk hazai bemutatkozása vasárnap 18 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban lesz, a találkozón a Horváth Péter, Marton Balázs bírópáros ténykedik majd.

Dömény Dezső